Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Pret intreg: 359.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 179.50 Lei (RON)
Reducere: 179.50 Lei (RON) (50.00%)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Cercetarea penala | Criminalistica. Teorie si practica | Indrumar complet de cercetare penala | Autor: Vasile Berchesan

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

"Dovezile sunt antidotul marturiilor mincinoase" spunea Francis Bacon, inca de la inceputul secolului al XVII-lea. Acest adevar ce razbate peste timp ar putea deveni deviza oricarui organ de cercetare penala, ca reprezentant al societatii care l-a investit si care i-a transferat autoritatea sa morala.

Este in afara oricaror discutii faptul ca nobila misiune de aparare a ordinii si linistii publice, vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanelor, avutului public si privat solicita, din partea organelor de ancheta penala, o preocupare continua pentru perfectionarea pregatirii de specialitate. Spre deosebire de alte profesii, "meseria" de anchetator capata in zilele noastre valente superioare. Ca o conditie de sine qua non a inaltului profesionalism, cultul pentru adevar trebuie sa se manifeste in stricta concordanta cu litera si spiritul legii, intr-un climat care sa asigure si sa garanteze libertatile si drepturile cetatenesti.

"Persoanele raspunzatoare de aplicarea legii trebuie sa se achite permanent de datoria pe care le-o impune legea, servind colectivitatea si protejand orice persoana impotriva actelor ilegale, conform inaltului grad de responsabilitate pe care il cere profesia lor".

Marea majoritate a faptelor de natura penala sunt constatate de catre organele de politie din compartimentele judiciar, combaterea crimei organizate, combaterea criminalitatii economico-financiare, paza si ordine publica, politie rutiera s.a. Acestea sunt chemate sa desfasoare activitatile de urmarire penala de prima urgenta: cercetarea la fata locului, constatarea infractiunii flagrante, ascultarea partii vatamate, dispunerea unor constatari tehnico-stiintifice si medico-legale, identificarea si ascultarea martorilor, efectuarea perchezitiei, identificarea, urmarirea si prinderea faptuitorilor etc. Acestora li se adauga si alte activitati specifice pentru probarea activitatii infractionale si dovedirea vinovatiei. Prin urmare, activitatile specifice anchetei penale nu sunt atributul exclusiv al compartimentelor de cercetare penala, deoarece la aflarea adevarului si justa solutionare a cauzelor aflate in instrumentare concura, deopotriva, si celelalte formatiuni, in raport cu specificul si atributiile ce le sunt conferite prin lege.

Pretul nostru: 22.00 Lei (RON)
Cantitate:

Din considerentul aratat si pentru instituirea unei practici unitare, lucrarea de fata abordeaza problematica cercetarii penale din punct de vedere interdisciplinar, imbinand cunostintele de drept procesual penal cu cele de tehnica si tactica criminalistica, intr-un tot unitar si intr-o stransa interdependenta. De asemenea, notiunile teoretice sunt completate cu modele de acte de urmarire penala, in raport cu specificul acestora si cu diverse situatii care pot aparea in activitatea practica.

Demersul autorului se datoreaza si faptului ca lucrarea anterioara "Probele si mijloacele de proba - mic indrumar de cercetare penala" a fost bine primita de catre teoreticienii si practicienii dreptului. Aprecierile favorabile l-au determinat pe autor sa trateze problematica cercetarii penale in toate segmentele sale, in felul acesta raspunzand numeroaselor solicitari ale celor angrenati in lupta contra fenomenului infractional. 

(...)

Prof. univ. dr. Emilian Stancu

Profesor titular la Universitatea din Bucuresti

Facultatea de Drept

Titlul cartii: Cercetarea penala | Criminalistica. Teorie si practica | Indrumar complet de cercetare penala
Numele autorului/lor: Vasile Berchesan
Editura: ICAR
Numar de pagini: 420
ISBN: 973-606-012-8
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 22

by Criminalistica, 16 Oct 2012

Compartimentul Cercetări penale are următoarele atribuţii principale : a)desfăşoară activităţi de urmărire penală, asigurând finalizarea cercetărilor în dosarele cu urmărire penală începută, în conformitate cu prevederile legale; b) efectuează cercetări în cauzele şi lucrările penale privind infracţiuni date în competenţa poliţiei care au ca obiect fraude economico-financiare, preluând dosarele penale în care s-a început urmărirea penală, în vederea propunerii soluţiei legale către parchet; c)execută activităţile de cercetare penală dispuse de procuror în cauzele penale în care s-a dispus restituirea în vederea completării cercetărilor; d) conlucrează cu organele parchetului şi justiţiei pentru îmbunătăţirea activităţii de urmărire penală desfăşurată de formaţiunile de poliţie, în cauzele primite spre instrumentare; e)efectuează, cu respectarea cadrului normativ în vigoare, activitatea de cercetare penală în dosarele penale cu autori cunoscuţi; f) efectuează actele de cercetare penală dispuse de procuror în cauzele în care urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de către acesta; g) soluţionează petiţiile formulate în legătură cu activităţile specifice de cercetare penală, cu excepţia plângerilor împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penale care vor fi înaintate în termenul legal de la primirea lor, unităţii de parchet competente; h) îndrumă şi sprijină, atunci când se impune, activitatea desfăşurată de lucrătorii operativi în faza întocmirii actelor premergătoare şi de cercetare penală; i) cooperează cu personalul structurilor specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, pentru aplicarea metodelor ştiinţifice şi mijloacelor criminalistice, în scopul creşterii eficienţei în activitatea de prevenire şi combatere a criminalităţii.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

Comentariile Codului civil. Posesia. Uzucapiunea

Comentariile Codului civil. Posesia. Uzucapiunea

Pretul nostru: 53.00 Lei (RON)
Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat

Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat

Pret intreg: 140.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 70.00 Lei (RON)
Reducere: 70.00 Lei (RON) (50.00%)
Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat

Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat

Pret intreg: 130.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 78.00 Lei (RON)
Reducere: 52.00 Lei (RON) (40.00%)

eXTReMe Tracker