Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pret intreg: 29.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 23.20 Lei (RON)
Reducere: 5.80 Lei (RON) (20.00%)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Pret intreg: 359.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 100.52 Lei (RON)
Reducere: 258.48 Lei (RON) (72.00%)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Psihologia educatiei. De la teorie la practica | Autor: Elena Stanculescu

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

A întelege astazi psihologia educatiei înseamna a parcurge istoria ei (de la pedagogia pedagogica, la didactica intelectului), asa cum apare ea mai ales din persepctiva aplicatiilor ei practice. Este un drum lung, care nu poate fi scurtat rezonabil decât prin analiza primelor sI ultimelor verigi ale lantului si prin rezumarea drumului parcurs.

Prima veriga: pedagogia psihologica, vom continua cu enuntarea momentelor parcurse, pentru a încheia cu punctul final la care s-a ajuns. În trecut, adica pâna în Decembrie 1989, asa cum pedagogia era formata din doua parti principale: Didactica (care se ocupa cu problemele instruirii din perspectiva pedagogica) si Teoria Educatiei (care se ocupa cu problemele educatiei din aceeasi perspectiva), exista si o psihologie pedagogica, formata tot din doua parti: Psihologia Instructiei si Psihologia Educatiei. Ea studia acelasi domeniu ca si pedagogia, dar din perspectiva psihologica. Din motivele de mai sus o psihologie a educatiei, independenta de psihologia pedagogica (deci nu ca parte a ei), nu avea nici un rost si ea nici nu a fost elaborata. 

Pretul nostru: 33.00 Lei (RON)
Out of stock

Elevii vin la scoala nu numai cu un bagaj de cunostinte care trebuie imbogatit, ci si cu emotii, dorinte, temeri, atitudini, fiecare avand un ritm propriu de invatare si adaptare. Daca nu se tine cont de toate aceste aspecte, scopul invatamantului nu va fi atins intrutotul.

Se subintelege de ce rolul psihologiei educatiei in formarea cadrelor didactice este deosebit de important. Suntem ceea ce suntem, in functie de cat de buni educatori au fost parintii si profesorii nostri, de masura si modul in care ne-au stimulat potentialul cu care ne-am nascut.

Sa ne imaginam ce s-ar fi intamplat daca genialitatea lui Einstein sau Edison nu i-ar fi ajutat sa depaseasca etichetele puse de profesorii lor. Ar fi ramas „in rezerva” talente uriase. Este cunoscut ca Edison, cel mai mare inventator din lume care a obtinut peste o mie de brevete, a fost considerat de profesorii sai un elev foarte slab.

Einstein a marturisit ca profesorul de limba greaca i-a spus ca nu este bun de nimic, iar daca tatal sau s-ar fi lasat influentat de sugestiile acelui dascal, ar fi trebuit sa isi scoata copilul de la scoala.

Alfred Adler a mentionat in cartea sa Psihologia scolarului greu educabil ca a trebuit sa repete clasa din cauza aritmeticii, mai precis a unui profesor care il declarase cu totul inapt pentru aceasta materie, recomandandu-i tatalui sau sa il duca sa invete meseria de croitor.

Oare cati copii nu neaparat geniali au fost afectati de astfel de erori, interpretari subiective, etichetari si false asteptari?

Cum pot fi acestea prevenite?

Printr-o buna cunoastere a psihologiei educatiei şi aplicarea principiilor sale in formarea copiilor.

Titlul cartii: Psihologia educatiei. De la teorie la practica
Numele autorului/lor: Elena Stanculescu
Editura: Universitara
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 351
ISBN: 978-606-591-766-8
Tip coperta: Brosata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 33
Formatul de livrare: Carte in format tiparit

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

eXTReMe Tracker