- Code: 978-606-18-0059-9
- Producator: Editura C.H. Beck
- Rating:
EXTRAS:
Într-o perioadă socială şi economică în care tendinţa legiuitorului este aceea de a reglementa în exces viaţa socială, respectiv de a îmbrobodi în proceduri din ce în ce mai complicate mecanismul de înfăptuire a vieţii economice, simplitatea fără simplificare şi esenţializarea demersurilor capătă din ce în ce mai multă substanţă inclusiv în materia procedurii de achiziţie publică. O.U.G. nr. 34/2006 este unul dintre cele mai modificate acte normative, şi aceasta nu pentru a crea mai multă predictibilitate legislativă, ci pentru a acomoda anumite interese şi înţelegeri birocratice.
Grija pentru modalitatea de folosire a banului public nu poate fi subliniată eficient de o procedură complicată şi schimbătoare, ci de o procedură simplă şi aptă de a fi înţeleasă cu eforturi intelectuale nu ieşite din comun. Generalitatea actului normativ, determinată de transpunerea dreptului Uniunii Europene în domeniu, nu ajută caracteristica despre care vorbeam, anume simplitatea procedurii, ci o îngreunează în condiţiile în care acelaşi concept poate primi sensuri şi interpretări diferite.
Schimbarea naturii juridice a contractului de achiziţie publică, dar doar prin perspectiva O.U.G. nr. 34/2006, nu ţine seama de incidenţa Legii nr. 554/2006, legea contenciosului administrativ care analizează la rândul său natura juridică a contractului menţionat.
Totodata, modificarea repetată a naturii juridice a procedurii de soluţionare a contestaţiilor se schimbă în nota menţionată anterior, anume aceea de a generaliza fără principii, de a complica fără a face o procedură coerentă, de a simplifica evitând simplitatea.
S-au avut in vedere, pe lângă modificările aduse materiei achiziţiilor publice de O.U.G. nr. 76/2010, aprobată prin Legea nr. 278/2010, Legea nr. 284/2010, Legea nr. 279/2011 sau O.U.G. nr. 114/2011, şi dispoziţiile Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, care modifică O.U.G. nr. 34/2006 de la data de 1 septembrie 2012.
CUPRINS:
Titlul cartii: | Legislatia achizitiilor publice. Comentarii si explicatii |
---|---|
Numele autorului/lor: | Niculeasa Madalin Irinel |
Editura: | C.H. Beck |
Data aparitiei: | 25 Iul 2012 |
Numar de pagini: | 824 |
ISBN: | 978-606-18-0059-9 |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 149 |
4 by Achizitii publice, 26 Oct 2012
Legislatia achizitiilor publice. Comentarii si explicatii | Autor: Niculeasa Madalin Irinel 149.00 Lei (RON)Au fost avute în vedere, pe lângă modificările aduse materiei achiziţiilor publice de O.U.G. nr. 76/2010, aprobată prin Legea nr. 278/2010, Legea nr. 284/2010, Legea nr. 279/2011 sau O.U.G. nr. 114/2011, şi dispoziţiile Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, care modifică O.U.G. nr. 34/2006 de la data de 1 septembrie 2012.
Leadership-ul pentru toti | Autor: Benoit DenisLeadership-ul pentru toti | Autor: Benoit Denis este un ghid practic ce se adresează oricărei persoane care doreşte să-şi dezvolte abilităţile pentru a acţiona eficient dar şi uman în relaţiile sale cu oamenii. Pentru autor, rolul liderului constă, bineînţeles, în a-i influenţa pe ceilalţi, dar întotdeauna în mod respectuos şi altruist. Lucrarea se înscrie în curentul programării neurolingvistice (PNL), o abordare orientată spre explorarea inteligenţei emoţionale. Noţiunile teoretice sunt foarte bine explicate, iar numeroasele exerciţii practice îi garantează cititorului dobândirea unor atitudini câştigătoare. Mai jos, la sectiunea Detalii, veti regasi cuprinsul si un extras din lucrare!
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Obligatiile fiscale ale firmei | Autor: Mihaela TofanEXTRAS: CUVANT-INAINTE Denumire utilizată în programele analitice pentru masteratele de specialitate în ştiinţe juridice, audit şi finanţe, Obligaţiile fiscale ale firmei, constituie şi un generos cadru de discuţii în seminariile sau workshop-urile de perfecţionare. Tematica primeşte, în egală măsură, conotaţie de curs post-universitar, temă de cercetare ştiinţifică şi de aplicaţie în activitatea firmelor. În contextul frecventelor modificări care caracterizează şi legislaţia fiscală din ţara noastră, o nouă publicaţie în domeniu nu poate fi decât binevenită. Practicienii dreptului şi specialiştii în finanţe, deopotrivă, pot parcurge rezultatele unui demers ştiinţific pornit de la norma de drept care se completează cu elemente de teorie şi practică în domeniu. Demersul analitic porneşte de la noţiunea de firmă în dreptul român şi continuă cu aspecte de ordin general privind impozitele, taxele şi contribuţiile. Sunt analizate şi trăsăturile specifice fiecărei obligaţii de plată către bugetul de stat, acordând atenţia cuvenită normelor de drept european de interes în fiecare caz în parte. Autoarea lucrării utilizează un limbaj accesibil, fără a trece cu vederea termenii de specialitate, căutând să se adreseze şi cititorului fără cunoştinţe avansate în domeniul dreptului fiscal şi finanţelor publice, motiv pentru care definiţiile şi clasificările constituie elementul de debut în analiza fiecărui concept. Lucrarea furnizează informaţii şi posibile soluţii pentru teoria şi practica în acest domeniu de reglementare. Reţin atenţia trimiterile către literatura de specialitate străină şi comparaţiile cu sistemele fiscale ale altor state, evidenţierea punctelor slabe ale fiscalităţii în România şi justificarea conduitei contribuabilului român, aşa cum este conturată prin prisma analizei normelor de drept incidente. Poate că structura de cadrul didactic a autoarei motivează preponderenţa demersului teoretic în detrimentul aspectelor de ordin practic, însă nici elementele de studiu de caz şi problematizarea nu lipsesc de pe parcursul fiecărui capitol analizat. Desigur că un titlu aşa de generos ar fi cerut o dezvoltare atotcuprinzătoare pe parcursul unei publicaţii mult mai ample, de exemplu în interiorul coperţilor unui tratat de fiscalitate sau de drept fiscal, însă lucrarea de faţă surprinde prin capacitate analiză şi sinteză. Cititorul interesat găseşte cu uşurinţă aspectele principale ale domeniului tratat şi primeşte o îndrumare în direcţia oportună pentru aprofundarea fiecărui subiect analizat. Prof.univ.dr. Tudorel Toader Judecător la Curtea Constituţională a României
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|
|
Managementul resurselor umane | Autor: Momar Sokhna DiopExtras:Motivele existenţei managementului resurselor umane Managementul resurselor umane nu trebuie să fie apanajul unui mic comitet de conducere, ci munca unei întregi echipe care se exercită într-un serviciu numit cel mai adesea serviciul resurselor umane. Acesta, pe lângă gestiunea administrativă a recrutărilor, a mobilităţii, a plăţii şi a formării, caută soluţii pentru o mai bună adecvare între nevoile şi resursele întreprinderii. Această nouă abordare a MRU se impune pe viitor întreprinderilor deoarece modalităţile de a munci s-au schimbat, şi managementul resurselor umane abordat din acest unghi ar putea să devină o sursă de valoare adăugată. Nu se vorbeşte astăzi de productivitatea formării salariaţilor? Or, până într-o perioadă recentă, formarea era considerată ca o obligaţie şi nu o investiţie cuantificabilă şi rentabilă
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Regimul de contencios administrativ al actelor premergatoare | Autor: Nanescu Andrei-RazvanRegimul de contencios administrativ al actelor premergatoare se prezinta in forma unei lucrari critice a generalizării transformării actului administrativ premergător, în act administrativ final, cu necesitatea diferenţierii regimurilor lor juridice de contencios administrativ, şi, totodată, drept o critică a generalizării actului detaşabil în practica instanţelor române, cu ilustrarea avantajelor unui nou criteriu pentru admisibilitatea cererilor purtând asupra actelor premergătoare. Autorul, Andrei Răzvan Nănescu face propuneri de ordin teoretic provocate, pe de o parte, de experienţa sa în administraţia franceză, unde a simţit dreptul administrativ francez în mişcare, iar, pe de altă parte, de nevoia administratului român de a avea mijloacele potrivite pentru a ajuta şi convinge autorităţile şi instanţele române, să aleagă soluţii adecvate. In cadrul lucrarii sunt dezbatute mai multe aspecte: - explicarea înlănţuirii „fapt material - fapt juridic - formă procedurală prealabilă - uneori ridicată la rang de act administrativ premergător - condiţii procedurale concomitente - act final - condiţii procedurale posterioare”; - explicarea mecanismului detaşării actului administrativ premergător, pentru a nu mai ascunde în spatele lui transformarea actelor premergătoare în acte finale; - un nou criteriu de clasificare a actelor administrative premergătoare, în acte de decizie sau acte de execuţie; - recunoaşterea noului criteriu doctrinar printre clasificările existente ale actelor administrative şi corelarea lui cu temeiul legal din legea contenciosului administrativ; - analiza unor situaţii concrete, pentru „a pune la treabă” criteriul propus şi a demonstra, astfel, viabilitatea lui; - analiza proceselor decizionale administrative complexe (argumentarea unui drept de natură procedurală de a continua procedura de avizare / limitarea în timp a procesului luării deciziei / autoritatea de lucru decis); - fundamentarea soluţiei finelui de neprimire pentru acţiunile introduse de terţii la procedura decizională de avizare.
Pretul nostru:
24.90 Lei (RON)
|
|
Drept bancar | Carte de: Postolache RadaDrept bancar | Carte de: Postolache Rada este o lucrare destinată studenţilor, practicienilor şi tuturor celor interesaţi de universul juridic bancar, lucrarea conţine pârghiile comprehensiunii în complexitatea sistemului bancar, instituţional şi operaţional. Cartea este fundamentată pe o diversitate de acte normative cu relevanţă în domeniu, acoperind problematica bancară analizată: reglementările speciale, inclusiv normele edictate de banca centrală a României, vizând instituţiile de credit – statutul juridic, condiţiile de acces pe piaţa bancară, funcţionarea, cât şi obligaţiile lor profesionale; în egală măsură, noul Cod civil, temeiul juridic general al contractelor bancare, purtând amprenta unificării dreptului privat, o veritabilă provocare pentru aprofundarea studiului şi ancorarea sa în realitatea juridică prezentă. In acest sens, sunt prezentate principalele contracte bancare, stabilind regimul lor juridic şi particularizându-le: contul bancar curent; depozitul de fonduri; creditul, în complexitatea conţinutului său; scrisoarea de garanţie bancară; cardul; închirierea casetelor de valori. De asemenea, în contraparte cu piaţa bancară fără frontiere şi cu câmpul libertăţii contractuale, este prezentată autoritatea de reglementare, autorizare şi supraveghere în domeniu, conferind integralitate studiului nostru.
Pretul nostru:
49.90 Lei (RON)
|
|
Dobanda legala pentru obligatiile banesti | O.G. nr. 13/2011 comentata | Autor: Ana-Maria MateescuIN CURS DE APARITIE! (Pentru detalii va rugam sa ne contactati!) Aceasta lucrare sugestiv intitulata: Dobanda legala pentru obligatiile banesti | O.G. nr. 13/2011 comentata | Autor: Ana-Maria Mateescu, constituie un punct de reper in studiul dobanzii legale, institutie esentiala in materia imprumutului banesc oneros si a raspunderii civile, in conditiile schimbarii cadrului legal prin intrarea in vigoare atat a O.G. nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar, cat si a noului Cod civil. Autorul acestei lucrari, Ana-Maria Mateescu realizeaza o analiza concisa a dispozitiilor din Capitolul I al O.G. nr. 13/2011 prin prezentarea atat a unor puncte de vedere proprii, exprimate prin prisma experientei sale profesionale in domeniul dreptului comercial, cat si a opiniilor deja formulate de doctrina si practica, a argumentelor expuse in sustinerea unui anumit punct de vedere. Veti regasi aspecte de actualitate in domeniul dobanzilor, cum ar fi raspunderea civila in Noul Cod civil, notiunile de „profesionisti” si „raporturi juridice izvorate din exploatarea unei intreprinderi cu scop lucrativ”, cadrul legal general incident si dispozitiile din actele normative speciale, modificarile esentiale aparute in materia dobanzii legale, precum si problemele ivite in practica si modul de solutionare a acestora, potrivit vechii reglementari, mai ales ca unele dintre dispozitiile anterioare sunt mentinute.
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
Gestionarea domeniului public | Jurisprudenta relevanta a C.J.U.E. si a instantelor nationale | Autor: Cosmin Flavius CostasLucrarea Gestionarea domeniului public | Jurisprudenta relevanta a C.J.U.E. si a instantelor nationale incearca sa ofere celor interesati minime repere privind problemele de natura fiscala ce pot sa apara in activitatea de gestionare a domeniului public. Sunt abordate astfel, prin intermediul unor hotarari provenind de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si de la instantele nationale, mai multe teme: taxa pe valoarea adaugata, taxele speciale instituite de autoritatile locale, masurile complementare privitoare la vehiculele stationate pe domeniul public, reglementarea jocurilor de noroc, diverse taxe regionale aplicate in statele membre ale Uniunii Europene, atribuirea licentelor de telecomunicatii mobile etc. Astfel, cartea se adreseaza atat corpului magistratilor – in special celor care isi desfasoara activitatea in domeniul contenciosului administrativ si fiscal –, cat si celorlalti profesionisti ai dreptului, fie ei practicieni sau teoreticieni, si poate reprezenta un punct de pornire pentru o cercetare mai cuprinzatoare a tematicii. Totodata, lucrarea poate constitui un reper si pentru autoritatile administratiei publice centrale si locale, in vederea adaptarii reglementarilor proprii si a elaborarii pe viitor a unor dispozitii conforme cu principiile relevate de jurisprudenta nationala si europeana. Cosmin Flavius Costas
EXTRAS:
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
Dezvoltarea capacitatii administrative | Autor: Vasile TabaraLucrarea de fata Dezvoltarea capacitatii administrative | Autor: Vasile Tabara reprezinta rezultatul unei munci de cercetare şi a practicii îndelungate desfăşurate în domeniul administraţiei publice. Aceasta carte a apărut din necesităţi practice şi este un instrument de lucru pentru cei care studiază fenomenul administrativ ca sistem şi acţiune, conducătorilor şi lucrătorilor din acest domeniu interesaţi de dezvoltarea capacităţii administraţiei, autorităţilor şi instituţiilor publice în care-şi desfăşoară activitatea. De asemenea, se poate spune ca lucrarea se prezintă ca o monografie unitară ce dezvăluie o viziune de ansamblu şi de perspectivă asupra puterii şi funcţiei executive din societatea noastră actuală văzută şi din perspectiva noilor exigenţe generate de integrarea în Uniunea Europeană
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|
|
Jurisprudenta comentata in materia achizitilor publice (Volumul III) | Autor: Dumitru-Daniel SerbanEXTRAS: PARTEA I. HOTĂRÂRI PRONUNŢATE DE CURŢILE DE APEL Capitolul I. Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia de contencios administrativ şi fiscal 1. Achiziţie directă. Contestaţie respinsă de Consiliu ca inadmisibilă întrucât achiziţia directă nu reprezintă o procedură de atribuire. Decizie nelegală. Contestaţia trebuia declinată către instanţa de judecată, iar nu respinsă ca inadmisibilă Curtea, analizând plângerea formulată în cauză, constată următoarele: Colegiul Tehnic M.C. Hunedoara a organizat procedura atribuirii directe a contractului având ca obiect servicii de organizare de seminarii. Valoarea estimată a contractului este de 14.085 euro, fără TVA, fiind aplicabile prevederile art. 19 din ordonanţă, potrivit cărora autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ, care se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor ordonanţei se limitează numai la prevederile art. 204 alin. 2. Potrivit art. 3 lit. ş), procedura de atribuire cuprinde etapele ce trebuie parcurse de autoritatea contractantă şi de către candidaţi/ofertanţi pentru ca acordul părţilor privind angajarea în contractul de achiziţie publică să fie considerat valabil; procedurile de atribuire sunt: licitaţia deschisă, licitaţia restrânsă, dialogul competitiv, negocierea, cererea de oferte, concursul de soluţii. Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept ori într-un interes legitim printr-un act al autorităţii contractante, prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, poate solicita anularea actului, obligarea autorităţii contractante de a emite un act, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim pe cale administrativ-jurisdicţională sau în justiţie, în condiţiile ordonanţei – art. 255 alin. 1. În consecinţă, în temeiul prevederilor menţionate anterior şi al art. 10 din Legea nr. 554/2004, competenţa de soluţionare a acţiunii în primă instanţă aparţine secţiei de contencios administrativ a tribunalului. Raportat la art. 283 din ordonanţă şi art. 158 C. proc. civ., se va admite plângerea împotriva deciziei prin care Consiliul a respins contestaţia petentei ca inadmisibilă, pe considerentul că nu intra în competenţa sa, procedura de atribuire nefiind una dintre cele şase proceduri de atribuire. Se va desfiinţa decizia atacată şi se va trimite acţiunea în contencios formulată de petentă spre competentă soluţionare Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Hunedoara. Comentariu A se vedea nota aferentă deciziei nr. 2160 din 27 iulie 2011 a Curţii de Apel Alba Iulia, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, precum şi încheierea din 5 octombrie 2011, din dosarul nr. 8958/95/2011 al Tribunalului Gorj, Secţia a II-a civilă. EXTRAS:
Pretul nostru:
59.00 Lei (RON)
|
|
Codul muncii. Legea dialogului social si 7 legi uzuale | Actualizare: 4 Februarie 2013EXTRAS: Titlul I. Dispoziţii generale Capitolul I. Domeniul de aplicare Art. 1. [Obiectul reglementării] (1) Prezentul cod reglementează domeniul raporturilor de muncă, modul în care se efectuează controlul aplicării reglementărilor din domeniul raporturilor de muncă, precum şi jurisdicţia muncii. (2) Prezentul cod se aplică şi raporturilor de muncă reglementate prin legi speciale, numai în măsura în care acestea nu conţin dispoziţii specifice derogatorii. Notă: A se vedea şi Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului (M. Of. nr. 440 din 24 iunie 2002); Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic (M. Of. nr. 867 din 5 decembrie 2003); Legea nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei (M. Of. nr. 172 din 28 februarie 2005); Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (republicată în M. Of. nr. 365 din 29 mai 2007). Art. 2. [Subiectele reglementării] Dispoziţiile cuprinse în prezentul cod se aplică: a) cetăţenilor români încadraţi cu contract individual de muncă, care prestează muncă în România; b) cetăţenilor români încadraţi cu contract individual de muncă şi care prestează activitatea în străinătate, în baza unor contracte încheiate cu un angajator român, cu excepţia cazului în care legislaţia statului pe al cărui teritoriu se execută contractul individual de muncă este mai favorabilă; c) cetăţenilor străini sau apatrizi încadraţi cu contract individual de muncă, care prestează muncă pentru un angajator român pe teritoriul României; d) persoanelor care au dobândit statutul de refugiat şi se încadrează cu contract individual de muncă pe teritoriul României, în condiţiile legii; e) ucenicilor care prestează muncă în baza unui contract de ucenicie la locul de muncă; f) angajatorilor, persoane fizice şi juridice; g) organizaţiilor sindicale şi patronale. Note: 1. A se vedea, cu referire la lit. c) şi d) ale art. 2, şi dispoziţiile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată (M. Of. nr. 421 din 5 iunie 2008), cu modificările ulterioare, precum şi art. 16 alin. (3) din Constituţie. 2. A se vedea, cu referire la lit. b) a art. 2 şi dispoziţiile Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate (republicată în M. Of. nr. 291 din 5 mai 2009).
Pretul nostru:
12.00 Lei (RON)
|
|
Auditul resurselor umane | Autor: Florea Nicoleta-ValentinaLucrarea Auditul resurselor umane | Autor: Florea Nicoleta-Valentina se adresează atât lumii academice, cât şi practicienilor şi prezintă aspecte-cheie precum: - conceptul de management al resurselor umane: evoluţia şi impactul resurselor umane asupra obţinerii performanţelor organizaţionale; - detalierea strategiilor eficiente de recrutare, selecţie, angajare şi integrare a angajaţilor, precum şi evaluarea şi monitorizarea costurilor corespunzătoare; - aplicarea unui marketing al recrutării eficient, dezvoltarea şi implementarea analizei de benchmarking; - importanţa dezvoltării carierei individuale şi organizaţionale, a recompensării şi motivării resurselor umane ca elemente-cheie prin care se poate obţine implicit performanţă la nivelul întregii organizaţii.
Pretul nostru:
34.90 Lei (RON)
|
|
Codul muncii. Legea dialogului social [Martie 2013]EXTRAS: Titlul II. Contractul individual de muncă Capitolul I. Încheierea contractului individual de muncă Art. 10. [Definiţie] Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu. Art. 11. [Clauze interzise] Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă. Art. 12. [Durata contractului] (1) Contractul individual de muncă se încheie pe durată nedeterminată. (2) Prin excepţie, contractul individual de muncă se poate încheia şi pe durată determinată, în condiţiile expres prevăzute de lege. Art. 13. [Capacitatea juridică a salariatului] (1) Persoana fizică do bân deşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. (2) Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al repre zentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănă - tatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională. (3) Încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă. (4) Încadrarea în muncă a persoanelor puse sub interdicţie judecă - torească este interzisă. (5) Încadrarea în muncă în locuri de muncă grele, vătămătoare sau periculoase se poate face după împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncă se stabilesc prin hotărâre a Guvernului
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Raspunderea patrimoniala pentru actele administrative de autoritate nelegale | Autor: Alin TrailescuPrezenta lucrare a apărut pe fondul lipsei din spaţiul juridic românesc, în noul context legislativ, a unei analize amănunţite a răspunderii patrimoniale pentru actele administrative de autoritate nelegale. Prin opiniile şi soluţiile novatoare propuse multor probleme de drept controversate, este de natură să trezească interesul teoreticienilor şi practicienilor dreptului. Conţinutul lucrării se caracterizează prin propuneri de soluţii legislative şi jurisprudenţiale, rezultate din analiza şi reflecţia autorului, fiind evidenţiată jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu întotdeauna unitară şi consecventă, dar şi practica Consiliului de Stat din Franţa, a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privitoare la antrenarea răspunderii patrimoniale extracontractuale a autorităţilor publice şi a funcţionarilor din cadrul acestora, dar şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|