- Code: 978-606-18-0086-5
- Producator: Editura C.H. Beck
Leadership-ul pentru toti | Autor: Benoit Denis este un ghid practic ce se adresează oricărei persoane care doreşte să-şi dezvolte abilităţile pentru a acţiona eficient dar şi uman în relaţiile sale cu oamenii.
Pentru autor, rolul liderului constă, bineînţeles, în a-i influenţa pe ceilalţi, dar întotdeauna în mod respectuos şi altruist. Lucrarea se înscrie în curentul programării neurolingvistice (PNL), o abordare orientată spre explorarea inteligenţei emoţionale.
Noţiunile teoretice sunt foarte bine explicate, iar numeroasele exerciţii practice îi garantează cititorului dobândirea unor atitudini câştigătoare.
Mai jos, la sectiunea Detalii, veti regasi cuprinsul si un extras din lucrare!
CUPRINS:
EXTRAS (Bibliografie):
Titlul cartii: | Leadership-ul pentru toti |
---|---|
Numele autorului/lor: | Benoit Denis |
Editura: | C.H. Beck |
Data aparitiei: | 30 septembrie 2012 |
Numar de pagini: | 152 |
ISBN: | 978-606-18-0086-5 |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 29.90 |
Contractul de Leasing (De: Av. Eduard Dragomir; Georgiana Ciobotea)Lucrarea de fata este una dintre cele mai noi monografii in materie de leasing care a aparut pe piata de carte juridica din Romania dupa adoptarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997, act normativ ce a reglementat pentru prima data acest tip de contract. Leasing-ul reprezinta, datorita utilizarii si implementarii acestuia la scara larga, una dintre institutiile comertului care au contribuit la dezvoltarea economica a multor tari, acest lucru putand fi considerat valabil si pentru Romania, cu exceptia ultimului an, in care criza economica mondiala a avut un cuvant important de spus in domeniul de fata. Cu toate ca acest contract este foarte uzual, inca exista multe neclaritati, atat de natura teoretica, cat si practica pe care am incercat sa le clarificam prin lucrarea de fata. In concluzie, lucrarea de fata - prin prisma faptului ca este realizata într-o maniera exhaustiva si cuprinzând informatii necesare pentru toti profesionistii, atât teoreticieni cât si practicieni, dar si pentru cititorii fara studii juridice - nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarei persoane care a utilizat vreodata sau va utiliza un contract de leasing! In acelasi timp, lucrarea este recomandata si studentilor - ce îşi elaboreaza referate si lucrari de licenta in materie - care vor gasi un interesant studiu de caz privind piata de leasing din Romania ultimilor ani.
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Contractul de franciza (Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Palita, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea)Contractul de franciză. Teorie şi practică internă şi internaţională. Studii de caz. Modele de contracte Autori: Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Paliţă, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Macroeconomie | Autori: Bentoiu Claudia, Balaceanu CristinaMacroeconomie | Autori: Bentoiu Claudia, Balaceanu CristinaLucrarea de faţă se doreşte a fi un important demers didactic şi metodic ce se adresează în primul rând studenţilor economişti, în încercarea de a-i ajuta să îşi formeze o gândire economică avansată şi dinamică.
De asemenea, lucrarea se adresează cadrelor didactice care predau economia şi tuturor acelora care sunt interesaţi de problematica abordării economiei la nivel macroeconomic.
Macroeconomia se preocupă de factorii determinanţi ai producţiei totale şi ai ratei de creştere, de rata inflaţiei şi de cea a şomajului.într-o economie de piaţă modernă, deschisă spre exterior, comportamentele agenţilor economici se concretizează, în ultimă instanţă, sub forma cererii agregate (globale, totale) şi ofertei agregate.
Cererea agregată (globală) reprezintă ansamblul cerinţelor solvabile de bunuri şi servicii produse într-o economie, într-o perioadă de timp şi la un nivel mediu general al preţurilor acestora. Structura cererii agregate cuprinde următoarele elemente: a) cheltuieli pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii, efectuate de către populaţie (menajele); b) venituri alocate şi cheltuite de întreprinderi (firme) pentru investiţiile brute; c) achiziţiile guvernamentale de bunuri de consum şi bunuri investiţionale, pe seama veniturilor bugetare; d) cheltuielile agenţilor economici străini (în valută) pentru a importa dintr-o anumită ţară, respectiv pentru a plăti exporturile acelei ţări.
Pretul nostru:
21.90 Lei (RON)
|
|
Managementul postmodern | Autor: Jean-Marc SauretEXTRAS:
Scopul acestei cărţi este acela de a fi în primul rând un ghid practic privind achiziţionarea sau consolidarea abilităţilor şi atitudinilor care vor contribui la dezvoltarea capacităţii dumneavoastră de a acţiona în mod eficace şi uman în calitate de lider.
Pretul nostru:
36.90 Lei (RON)
|
|
Managementul resurselor umane | Autor: Momar Sokhna DiopExtras:Motivele existenţei managementului resurselor umane Managementul resurselor umane nu trebuie să fie apanajul unui mic comitet de conducere, ci munca unei întregi echipe care se exercită într-un serviciu numit cel mai adesea serviciul resurselor umane. Acesta, pe lângă gestiunea administrativă a recrutărilor, a mobilităţii, a plăţii şi a formării, caută soluţii pentru o mai bună adecvare între nevoile şi resursele întreprinderii. Această nouă abordare a MRU se impune pe viitor întreprinderilor deoarece modalităţile de a munci s-au schimbat, şi managementul resurselor umane abordat din acest unghi ar putea să devină o sursă de valoare adăugată. Nu se vorbeşte astăzi de productivitatea formării salariaţilor? Or, până într-o perioadă recentă, formarea era considerată ca o obligaţie şi nu o investiţie cuantificabilă şi rentabilă
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Drept comercial. Intreprinderea | Conform Noului Cod civil (2012)„Drept comercial. Întreprinderea | In reglementarea Noului Cod civil (2012)” este prima lucrare care tratează dreptul comercial în concepţia Noului Cod civil. Deşi sunt voci care constată dispariţia dreptului comercial, autorul demonstrează că, în fapt, asistăm la o „comercializare” a dreptului civil. Intenţia noii reglementări este de a reuni dreptul comercial sub reglementarea Noului Cod civil, într-o singură ramură de drept. În locul dihotomiei drept comercial - drept civil, Noul Cod civil intenţionează instaurarea unui sistem unitar de reglementare, raporturile juridice dintre profesionişti (comercianţii şi ceilalţi participanţi la raporturile juridice de afaceri) urmând a fi reglementate direct şi originar de Noul Cod civil. Dualismul dreptului privat este abandonat de legiuitorul român începând cu data de 1 octombrie 2011. În această nouă concepţie a dreptului comercial, care foloseşte termenul de profesionist, întreprinderea joacă un rol principal. În funcţie de existenţa sau nu a unei întreprinderi urmează a fi calificat raportul juridic ca fiind între profesionişti sau între simpli particulari. Autorul explică noile instituţii specifice profesioniştilor (inalienabilitatea, insesizabilitatea, separaţia de patrimonii, fragmentarea patrimoniului şi segregarea creditorilor, fiducia, impreviziunea etc.) şi noutăţile aduse în materiile clasice din dreptul comercial (răspunderea statului pentru societăţile din portofolii, lipsa de efecte a personalităţii juridice atunci când aceasta este invocată cu rea credinţă, modificările aduse în materia atacării actelor organelor persoanei juridice, dispariţia capacităţii speciale de folosinţă a persoanelor juridice cu scop lucrativ etc.).
Pretul nostru:
84.90 Lei (RON)
|
|
Legislatia achizitiilor publice. Comentarii si explicatii | Autor: Niculeasa Madalin IrinelEXTRAS: Într-o perioadă socială şi economică în care tendinţa legiuitorului este aceea de a reglementa în exces viaţa socială, respectiv de a îmbrobodi în proceduri din ce în ce mai complicate mecanismul de înfăptuire a vieţii economice, simplitatea fără simplificare şi esenţializarea demersurilor capătă din ce în ce mai multă substanţă inclusiv în materia procedurii de achiziţie publică. O.U.G. nr. 34/2006 este unul dintre cele mai modificate acte normative, şi aceasta nu pentru a crea mai multă predictibilitate legislativă, ci pentru a acomoda anumite interese şi înţelegeri birocratice. Grija pentru modalitatea de folosire a banului public nu poate fi subliniată eficient de o procedură complicată şi schimbătoare, ci de o procedură simplă şi aptă de a fi înţeleasă cu eforturi intelectuale nu ieşite din comun. Generalitatea actului normativ, determinată de transpunerea dreptului Uniunii Europene în domeniu, nu ajută caracteristica despre care vorbeam, anume simplitatea procedurii, ci o îngreunează în condiţiile în care acelaşi concept poate primi sensuri şi interpretări diferite. Schimbarea naturii juridice a contractului de achiziţie publică, dar doar prin perspectiva O.U.G. nr. 34/2006, nu ţine seama de incidenţa Legii nr. 554/2006, legea contenciosului administrativ care analizează la rândul său natura juridică a contractului menţionat. Totodata, modificarea repetată a naturii juridice a procedurii de soluţionare a contestaţiilor se schimbă în nota menţionată anterior, anume aceea de a generaliza fără principii, de a complica fără a face o procedură coerentă, de a simplifica evitând simplitatea. S-au avut in vedere, pe lângă modificările aduse materiei achiziţiilor publice de O.U.G. nr. 76/2010, aprobată prin Legea nr. 278/2010, Legea nr. 284/2010, Legea nr. 279/2011 sau O.U.G. nr. 114/2011, şi dispoziţiile Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, care modifică O.U.G. nr. 34/2006 de la data de 1 septembrie 2012.
Pretul nostru:
149.00 Lei (RON)
|
|
Institutia Ombudsmanului: justitie alternativa? | Coordonatori: Neamtu Bogdana, Dragos Dacian CosminPe langa abordările din ştiinţele politice, administrative, drept şi politici publice, cartea Institutia Ombudsmanului: justitie alternativa? prezinta atat o componentă normativă, dar şi una empirică, studiind în primă parte relaţia instituţiei Ombudsmanului din România cu puterile statului, dar şi cu cetăţenii. Cercetarea se dovedeşte a fi dimensiunea naţională a unei cercetări mai ample, derulată sub egida Robert Schuman Centre, European University Institute, cu sediul la Florenţa, şi a European Group of Public Administration, de către un grup de cercetători europeni. Partea a doua cuprinde studii de drept comparat din mai multe state ale lumii, selectate in functie de modelul de Ombudsman adoptat, dar şi a aportului adus de literatura de specialitate din juristicţia respectivă la cercetarea comparativă a instituţiei. Autorii studiilor au participat ca şi experţi externi asociaţi în cadrul proiectului, validând metodologia şi rezultatele cercetării asupra Ombudsmanului român. Deosebit de onorată este contribuţia Ombudsmanului olandez, Alex Brenninkmeijer, căruia îi mulţumim în mod special. Coordonatori: Dacian C. Dragoş şi Bogdana Neamţu
STOC EPUIZAT!
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Tehnica operatiunilor de turism intern si international | Autori: Olimpia State, Stanciulescu GabrielaTehnica operatiunilor de turism intern si international | Autori: Olimpia State, Stanciulescu Gabriela este o carte ce oferă cititorilor (studenţi, masteranzi, doctoranzi care studiază Administrarea Afacerilor în Turism, dar şi practicienilor şi tuturor celor implicaţi în turism) o combinaţie echilibrată de aspecte teoretice şi practice. Pentru lucrătorul din turism (indiferent de nivelul ierarhic) nu este suficient să ştie cum se fac anumite operaţiuni, ci şi de ce se fac. Numai astfel el va putea face alegerile potrivite. Asadar, aceasta lucrare a fost gândită astfel încât atât partea teoretică, cât și cea practică să ofere informaţia absolut necesară înţelegerii logicii operațiunilor din turismul intern și internațional.
Pretul nostru:
59.90 Lei (RON)
|