- Code: 978-606-92709-2-9
- Producator: Editura GRAMEN
Carnea şi ouăle de prepeliţa, fiind recunoscute pentru efectele benefice din punct de vedere medical, dar şi al gustului foarte bun, au ajuns să fie extrem de solicitate pe piaţa mondială. Indiferent din ce colţ al lumii eşti şi indiferent de zona în care locuieşti, sau ai vrea să fii şi să-ţi pui temelia unui bussines, creşterea prepeliţelor este una dintre acele afaceri pe care le puteţi demara şi dezvolta cu eforturi minime.
Crescatoria de prepelite
CUPRINS
CAPITOLUL I Introducere în coturnicultură
1.1. Istoric.
1.2. Importanţa creşterii prepeliţelor
1.3. Vânătoarea
CAPITOLUL II Să cunoaştem prepeliţele
2.1. Rase de prepeliţe
2.2. Anatomie
CAPITOLUL III Creşterea prepeliţelor
3.1. Adăpostul (Coteţul prepeliţelor)
3.2. Tehnologii de creştere a prepeliţelor
3.3. Tehnologia necesară.
3.4. Incubaţia
3.5. Creşterea puilor.
3.6. Hrana necesară
CAPITOLUL IV Riscurile de îmbolnăvire. Prevenirea şi tratarea bolilor
4.1 Prevenirea bolilor
4.2. Principalele boli ale prepeliţelor
4.3. Utilizarea medicamentelor
CAPITOLUL V Produsele valorificabile
5.1. Valorificarea cărnii de prepeliţă
5.2. Ouăle de prepeliţa. Structură şi compoziţie chimică.
5.3. Valorificarea deşeurilor (dejecţiile) şi a fulgilor
CAPITOLUL VI Recomandări culinare şi medicale
6.1. Preparate culinare din carne de prepeliţă
6.2. Preparate culinare cu ouă de prepeliţă
6.3. Recomandări medicale
BIBLIOGRAFIE
Titlul cartii: | Crescatoria de prepelite |
---|---|
Numele autorului/lor: | Mihaela Vasioiu |
Editura: | GRAMEN |
Data aparitiei: | 2011 |
Numar de pagini: | 144 |
ISBN: | 978-606-92709-2-9 |
Format: | 16,5 cm /15 cm |
Tip coperta: | Cartonata, legata, Categoria Lux |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 34 |
Formatul de livrare: | Cartea se livreaza numai in format tiparit |
Ciupercile din flora spontana a Romaniei (Autor: Dr. Ing. Ioana Tudor)MOMENTAN, ACEASTA CARTE NU ESTE PE STOC! IOANA TUDOR - MICROENCICLOPEDIE ILUSTRATA: Ciupercile din flora spontana a Romaniei - Manualul culegatorului si consumatorului autohton - Ghid de identificare a peste 300 de specii de ciuperci comestibile si otravitoare de pe teritoriul Romaniei - Editura GRAMEN, 2010-2011.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
|
Cafeaua (Autor: Ana Tomescu)CAFEAUA, Autor: Ana Tomescu, Editura Gramen, Bucuresti, 2010. Lucrarea este o invitaţie la o ceşcuţă de cafea şi la câteva pagini de lectură care prefigurează o călătorie pe drumul cafelei, drum care străbate meridianele şi paralelele pământului dar şi meridianele şi paralelele timpului.
Pretul nostru:
59.00 Lei (RON)
|
|
Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011Apicultura (din lat. apis care înseamnă albină) este o ramură a zootehniei care studiază biologia şi tehnologia creşterii şi exploatării albinelor, în scopul obţinerii de producţii apicole ridicate şi a sporirii producţiei de seminţe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităţilor biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acţiunea de polenizare încrucişată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producţie la multe culturi agricole.
Pretul nostru:
43.00 Lei (RON)
|
|
Cultura Trandafirilor pentru flori taiate si decor | Editura Gramen
Titlul lucrării: Cultura Trandafirilor pentru flori tăiate şi decor
Autori: Inginer Constanţa Argatu; Doctor biolog Ana Tomescu Producător: Editura GRAMEN, Grupul Editorial Info-Consulting Agency ISBN: 978-606-92709-6-7 Numar de pagini: 172 Format: 16,5 cm X 15 cm Interior: cusut, full color, hartie de calitate superioara Coperta: cartonată, tare, lucioasa Data lansării: 21 Mai 2012 Disponibilitate: Cartea este pe stoc!
<<Trandafirul, floarea pe care au cântat-o poeţii tuturor timpurilor, îşi găseşte astăzi, în civilizaţia trepidantă a omului modern, îndrăgostit de natură şi frumos, un loc aparte prin diversitatea coloristică, expresivitatea şi parfumul inegalabil al florilor sale. Obiect al muncii şi de studiu pentru cercetătorii şi horticultorii profesionişti, sau hobbz pentru amatori, trandafirul însoţeşte prin farmecul florilor sale viaţa familială şi socială de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Trandafirul este din ce în ce mai prezent în toate manifestările vieţii omului, atât pentru decorul grădinilor şi parcurilor, cât şi pentru ornarea şi decorarea interioarelor, ca floare tăiată. În această lucrare, care se doreşte clară, concisă şi accesibilă, sunt prezentate succint etapele ce trebuie parcurse pentru obţinerea de culturi de trandafiri pentru flori tăiate şi decor>>.
Pretul nostru:
43.00 Lei (RON)
|
|
Miceliul de ciuperci. Suse si hibrizi | Carte de: Ioana Tudor
Miceliul de ciuperci este un preparat biologic ce se obţine în condiţii sterile de laborator şi care, plasat într-un microclimat optim, poate reproduce ciuperca din care a provenit: specia, tulpina sau hibridul respectiv.
Încă din anul 1588 ne-au rămas referinţe scrise despre specialişti ce şi-au pus întrebări asupra ciupercilor şi mai ales a modului lor de înmulţire. În anul 1925 în Olanda, Haarten este specialistul ce a introdus noţiunea de miceliu.
În ţara noastră primul miceliu s-a produs în sistem clasic pe gunoi de cabaline sau pe compost, în cilindri de sticlă de unde, după incubare, era scos sub formă de role, ambalat şi expediat în vederea însămânţării. Pentru a fi însămânţat se mărunţea şi se amesteca cu compostul. După anul 1977 s-a trecut şi în ţara noastră la producerea industrială a miceliului pe seminţe de cereale (orz, grâu) sau aşa-zisul miceliu granulat.
Această carte este prima lucrare integrală de acest fel din ţara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci comestibile şi medicinale dar şi cu descrierea şi a celorlalte etape intermediare până la obţinerea acestuia: prelevare de ţesut, recoltare de spori, factorii care influenţează creşterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea şi transferul miceliului pe mediul de cultură, obţinere de culturi pure, de inocul ş.a.
În cadrul etapelor producerii miceliului de ciuperci se face distincţie între două faze: faza nesterilă şi faza sterilă de lucru. În ultimii 80 ani tehnologia de producere a miceliului s-a perfecţionat continuu, trecând de la utilizarea cerealelor, la suport lignicol, artificial şi până la miceliu lichid.
Miceliul se obţine într-un laborator, unde se lucrează în condiţii foarte stricte de igienă şi de aici a decurs şi înlocuirea lucrărilor manuale cu automatizare şi intervenţie umană minimă. Sunt prezentate şi consecinţele unei igiene precare, adică apariţia unor ciuperci facultativ parazite şi saprofite cele mai răspândite pe suportul de creştere al miceliului comercial, ce produc mucegaiuri de diverse culori: verde, roşu, galben, negru, alb, carmin, orange, precum şi prevenirea şi combaterea acestora.
Alături de tehnologia de obţinere a miceliului în sistem intensiv este abordată pentru prima dată şi metoda obţinerii miceliului în sistem gospodăresc sau casnic, pentru amatorii şi iubitorii de ciuperci.
Prezenta lucrare se doreşte a trage şi un semnal de alarmă ce s-ar putea să ajungă la cunoştinţa investitorilor, precum că în ţara noastră nu există o Staţie de produs miceliu comercial cu tehnologie de ultimă generaţie.
Lucrarea cuprinde 7 capitole, ultimul fiind dedicat descrierii şi prezentării principalelor tulpini şi hibrizi de ciuperci cultivate ca specii comestibile şi/sau medicinale. S-au prezentat hibrizi din 5 specii de Agaricus, din 10 specii de Pleurotus, alături de Lentinus edodes sau shiitake şi din alte aproape 20 de specii de ciuperci, cu provenienţă din diferite ţări europene, asiatice sau americane.
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Dr. ing. Ioana Tudor | Pachet 6 CARTI despre CIUPERCIEditura Gramen impreuna cu Editura Nomina Lex reunesc in cadrul acestui pachet promotional 6 carti scrise de singurul specialist roman in domeniu - Dr. ing. Ioana Tudor - ce contin o baza de documentare utila acelora care vor sa porneasca o afacere in domeniul ciupercilor dar si acelora care desfasoara deja activitati in acest domeniu.
Comandand acest pachet veti primi acum la un pret promotional urmatoarele lucrari in format tiparit:
1. Miceliul de ciuperci. Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Gramen, Bucuresti, 2012 (Pret de coperta: 39 Lei);
2. Cultura ciupercilor pentru incepatori, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 23 Lei);
3. Cultura ciupercilor Pleurotus, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 22 Lei);
4. Trufele - O afacere profitabila pe termen lung, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 20 Lei);
5. O noua afacere cu ciuperci: Cultura ciupercilor Shiitake - Lentinus Edodes sau Ciuperca logevitatii. Ghid practic pentru incepatori si avansati , Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura GRAMEN, 2014 (Pret de coperta: 45 Lei);
6. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 17 Lei).
Pretul nostru:
166.00 Lei (RON)
|
|
Nucul, Alunul, Migdalul | Autor: Vasile Cociu (Editia a II-a)Nucul, alunul si migdalul, aceasta trinitate vegetala, a fost alaturi de om de-a lungul evolutiei sale biologice, asigurand prin fructele lor un element vital: proteina. Acum se stie ca doar soia depaseste continutul in substante proteice al celor trei plante pomicole. Apreciem ca marele public, iubitorii de pomi, vor gasi si alte date favorabile pentru a le indragi si a contribi la extinderea lor. Cartea de fata sintetizeaza cunostintele acumulate de distinsi cercetaori din statiunile experimentale pomicole si de la catedrele de invatamant superior, specialisti in domeniul nuciculturii din Romania, caraora le multumim si pe aceasta cale pentru pasiunea dedicata nucului, alunului si migdalului. Vasile Cociu
Pretul nostru:
12.00 Lei (RON)
|
|
MIEREA, ALIMENTUL COMPLET. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori
Biblia, Coranul, manuscrisele Orientale, scrierile Greciei Antice, ale Romei Antice, ţările din Orientul Mijlociu au lăudat de-a lungul timpului virtuţile mierii, polenului, produselor stupului în general ca sursă şi garanţie pentru sănătatea oamenilor. În fiecare teritoriu populat exista aceeaşi credinţă legată de puterile miraculoase ale mierii utilizată atât ca aliment cât şi ca medicament. In acest context si vand in vedere importanta mierii, lucrarea de faţă poate reprezenta o sursă de documentare excelentă atât pentru consumatori, cat si pentru apicultori.
Pretul nostru:
29.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea porcilor. ManualActivitatea de creştere a porcilor a cunoscut o adevărată renaştere şi este în prezent mai populară ca oricând. Manualul creşterii porcilor este un ghid simplu, fără înflorituri, excelent pentru începători -indiferent dacă intenţionaţi să creşteţi porci pentru a vă umple congelatorul, a începe o nouă afacere, a valorifica terenul în mod tradiţional sau pur şi simplu a vă bucura de prezenţa unor animale de companie carismatice. Înţesat de fotografii color şi explicaţii clare şi detaliate, acest manual este ideal pentru crescătorii începători, care au nevoie de îndrumări cu privire la cumpărarea şi îngrijirea primilor lor porci şi doresc să treacă la etapa superioară a înmulţirii. Este totodată o sursă de informaţii utilă pentru crescătorul de porci cu mai multă experienţă care are nevoie uneori să caute o lămurire rapidă într-un manual.
Pretul nostru:
35.00 Lei (RON)
|
|
Manual de crestere a pasarilor | Ghid complet, pas cu pas, de crestere a pasarilorManualul de crestere a pasarilor este un ghid complet care ofera referiri complete si usor de aplicat tuturor celor care doresc sa devina crescatori de pasari atat din dorinta de a-si asigura hrana proaspata si sanatoasa cat si ca hobby. Principalele sectiuni ale cartii sunt: achizitia (selectarea rasei, hibrizilor sau a altor specii domestice); ingrijirea zilnica, ingrijirea in functie de anotimp, hranirea si adaparea, adaposturi, masuri impotriva pradatorilor, control parazitologic, clocitul (calitatea oualor,vanzarea), reglaje; boli comune (inclusiv diagnostice simple) biologie, sanatate, nutritie; proceduri de incubator. Cartea cuprinde 192 pagini color, in format A4.
Pretul nostru:
40.00 Lei (RON)
|
|
Curs de baza in acvaristica | Autor: Claus SchaeferCei interesati de domeniul acvaristicii vor gasi in magazinele de specialitate o oferta foarte vasta de acvarii, echipamente tehnice, accesorii si, nu in ultimul rand, pesti si plante. Claus Schaefer este acvarist de peste 30 de ani, autor al unor carti in domeniul acvaristicii si a numaroase articole pe acest subiect.
Pretul nostru:
19.50 Lei (RON)
|
|
Pasari de apartament. Nutritie, adaposturi, boli, tratamente | Autor: Doris QuintenPăsări de apartament - nutriţie, adăposturi, boli, tratamente este o carte ce oferă tuturor posesorilor de păsări de apartament, baza de cunoştinţe necesară pentru recunoaşterea şi evaluarea corectă a celor mai frecvente boli ale păsărilor de apartament. Elementele de bază sunt descrise în capitolele: Anatomie şi fiziologie, Profilaxia bolilor şi Primul ajutor; sunt înfăţişate cele mai frecvente boli (cu ilustraţii color) şi indicaţii pentru recunoaşterea bolilor.
Pretul nostru:
10.00 Lei (RON)
|
|
Crescatoria de rate si gaste | Autor: Horst von LuttitzRatele si gastele sunt pasari de curte pasnice si nepretentioase. Cine se bucura de privilegiul de a avea o ograda, fara sa mai vorbinm de un petic de teren in jurul casei, poate verifica singur avantajele cresterii acestor pasari care poate deveni chiar un hobby. Toate informatiile necesare unui mic crescator de rate si gaste dar suficiente si unui intreprinzator de anvergura vor fi gasite in cuprinsul acestei carti.
Pretul nostru:
10.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea gainilor | Carte dei: Beate si Leopold PeitzEXTRAS: Cele aproximativ 150 de rase de gaini au fost crescute de oameni in functie de propriile necesitati si preferinte. Pe langa interesele pur economice, placerea omului de a interveni in opera naturii a dus la aparitia a numeroase rase de gaini. Diversitatea raselor de gaini poate fi clasificata astfel: - rase mari fara exceptii - rase mari cu exceptii - rase mici si pitice De asemenea, putem recunoaste mai multe tipuri de gaini, si anume: 1. Tipul Bankiva 2. Tipul Cochin 3. Tipul malaiez (...)
Pretul nostru:
10.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea puilor destinati productiei de carne. Ghid normativAvicultura mondială, inclusiv cea din ţara noastră, a repurtat în ultimii ani succese remarcabile în creşterea puilor de carne. Desigur, fiecare ţară are o tradiţie proprie de creştere a puilor, vârsta şi greutatea la tăiere fiind diferite. Industria avicolă se adaptează la preferinţele cumpărătorilor şi în acelaşi timp influenţează gustul consumatorilor. Cu toate că există astfel de diferenţe de la o ţară la alta, în contextul în care România a devenit membră a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007, producătorii noştri sunt obligaţi să respecte pe de o parte legislaţia naţională în domeniu, iar pe de altă parte liniile directoare impuse prin legislaţia Uniunii Europene. În acest context lucrarea de faţă se vrea a veni în sprijinul avicultorilor, fie ei cu experienţă în domeniu sau chiar la început de drum, ajutându-i să aibăm acces rapid la cele mai importante norme.
Pretul nostru:
29.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma
În zilele noastre, acvacultura joacă un rol important în aprovizionarea cu peşte pe plan mondial, datorită evoluţiei tehnologiilor de creştere şi de procesare. Estimările date de Food and Agriculture Organization (FAO), arată că 47% din cantitatea de peşte consumată de om, provine din acvacultură.
Având în vedere că populaţia mondială va creşte numeric în următoarele decenii, cererea de peşte va fi tot mai mare. Capturile de peşte sălbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind să facă faţă cererilor; dar, pentru ca această ramură să fie durabilă, trebuie să punem bazele unor crescătorii asigurătoare.
Principalele specializări ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura ş.a.
Cyprinicultura, care formează şi obiectul lucrării de faţă, defineşte activitatea de creştere controlată a speciilor de peşti din familia Cyprinidae şi este una din componentele de bază ale acvaculturii.
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Crescatoria de GasteÎn afară de producţia de carne, ficat gras şi puf, fermierii pot lua în calcul şi varianta de a se orienta spre creşterea gâştelor de reproducţie şi producerea de boboci vii, la o mare căutare pe piaţa din România care în prezent este dominată de bobocii de gâscă din import (în special Ungaria şi Italia), vânduţi către cumpărătorii finali în acest moment la preturi de 20-25 lei/boboc de o zi. În acest caz un mare avantaj îl reprezintă şi durata mai mare de timp în care păsările sunt apte pentru reproducţie (4-5 ani sau chiar mai mult, comparativ cu găinile sau curcile de reproducţie, de exemplu, care trebuie înlocuite după un an).
Pretul nostru:
29.00 Lei (RON)
|