- Code: 978-606-92007-2-8
- Producator: Editura Nomina Lex
Contractul de franciză. Teorie şi practică internă şi internaţională. Studii de caz. Modele de contracte
Autori: Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Paliţă, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea
Contractul de franciză. Teorie şi practică internă şi internaţională. Studii de caz. Modele de contracte
Autori: Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Paliţă, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea
Titlul cartii: | Contractul de franciza |
---|---|
Numele autorului/lor: | Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Palita, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea |
Editura: | Nomina Lex |
Data aparitiei: | 2009 |
Numar de pagini: | 178 |
ISBN: | 978-606-92007-2-8 |
Format: | A5 |
Tip coperta: | Necartonata, Laminata, Lucioasa |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 39 |
Formatul de livrare: | Se livreaza doar in format carte tiparita |
Contractul de Leasing (De: Av. Eduard Dragomir; Georgiana Ciobotea)Lucrarea de fata este una dintre cele mai noi monografii in materie de leasing care a aparut pe piata de carte juridica din Romania dupa adoptarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997, act normativ ce a reglementat pentru prima data acest tip de contract. Leasing-ul reprezinta, datorita utilizarii si implementarii acestuia la scara larga, una dintre institutiile comertului care au contribuit la dezvoltarea economica a multor tari, acest lucru putand fi considerat valabil si pentru Romania, cu exceptia ultimului an, in care criza economica mondiala a avut un cuvant important de spus in domeniul de fata. Cu toate ca acest contract este foarte uzual, inca exista multe neclaritati, atat de natura teoretica, cat si practica pe care am incercat sa le clarificam prin lucrarea de fata. In concluzie, lucrarea de fata - prin prisma faptului ca este realizata într-o maniera exhaustiva si cuprinzând informatii necesare pentru toti profesionistii, atât teoreticieni cât si practicieni, dar si pentru cititorii fara studii juridice - nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarei persoane care a utilizat vreodata sau va utiliza un contract de leasing! In acelasi timp, lucrarea este recomandata si studentilor - ce îşi elaboreaza referate si lucrari de licenta in materie - care vor gasi un interesant studiu de caz privind piata de leasing din Romania ultimilor ani.
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Leadership-ul pentru toti | Autor: Benoit DenisLeadership-ul pentru toti | Autor: Benoit Denis este un ghid practic ce se adresează oricărei persoane care doreşte să-şi dezvolte abilităţile pentru a acţiona eficient dar şi uman în relaţiile sale cu oamenii. Pentru autor, rolul liderului constă, bineînţeles, în a-i influenţa pe ceilalţi, dar întotdeauna în mod respectuos şi altruist. Lucrarea se înscrie în curentul programării neurolingvistice (PNL), o abordare orientată spre explorarea inteligenţei emoţionale. Noţiunile teoretice sunt foarte bine explicate, iar numeroasele exerciţii practice îi garantează cititorului dobândirea unor atitudini câştigătoare. Mai jos, la sectiunea Detalii, veti regasi cuprinsul si un extras din lucrare!
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Macroeconomie | Autori: Bentoiu Claudia, Balaceanu CristinaMacroeconomie | Autori: Bentoiu Claudia, Balaceanu CristinaLucrarea de faţă se doreşte a fi un important demers didactic şi metodic ce se adresează în primul rând studenţilor economişti, în încercarea de a-i ajuta să îşi formeze o gândire economică avansată şi dinamică.
De asemenea, lucrarea se adresează cadrelor didactice care predau economia şi tuturor acelora care sunt interesaţi de problematica abordării economiei la nivel macroeconomic.
Macroeconomia se preocupă de factorii determinanţi ai producţiei totale şi ai ratei de creştere, de rata inflaţiei şi de cea a şomajului.într-o economie de piaţă modernă, deschisă spre exterior, comportamentele agenţilor economici se concretizează, în ultimă instanţă, sub forma cererii agregate (globale, totale) şi ofertei agregate.
Cererea agregată (globală) reprezintă ansamblul cerinţelor solvabile de bunuri şi servicii produse într-o economie, într-o perioadă de timp şi la un nivel mediu general al preţurilor acestora. Structura cererii agregate cuprinde următoarele elemente: a) cheltuieli pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii, efectuate de către populaţie (menajele); b) venituri alocate şi cheltuite de întreprinderi (firme) pentru investiţiile brute; c) achiziţiile guvernamentale de bunuri de consum şi bunuri investiţionale, pe seama veniturilor bugetare; d) cheltuielile agenţilor economici străini (în valută) pentru a importa dintr-o anumită ţară, respectiv pentru a plăti exporturile acelei ţări.
Pretul nostru:
21.90 Lei (RON)
|
|
Managementul resurselor umane | Autor: Momar Sokhna DiopExtras:Motivele existenţei managementului resurselor umane Managementul resurselor umane nu trebuie să fie apanajul unui mic comitet de conducere, ci munca unei întregi echipe care se exercită într-un serviciu numit cel mai adesea serviciul resurselor umane. Acesta, pe lângă gestiunea administrativă a recrutărilor, a mobilităţii, a plăţii şi a formării, caută soluţii pentru o mai bună adecvare între nevoile şi resursele întreprinderii. Această nouă abordare a MRU se impune pe viitor întreprinderilor deoarece modalităţile de a munci s-au schimbat, şi managementul resurselor umane abordat din acest unghi ar putea să devină o sursă de valoare adăugată. Nu se vorbeşte astăzi de productivitatea formării salariaţilor? Or, până într-o perioadă recentă, formarea era considerată ca o obligaţie şi nu o investiţie cuantificabilă şi rentabilă
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Obligatiile fiscale ale firmei | Autor: Mihaela TofanEXTRAS: CUVANT-INAINTE Denumire utilizată în programele analitice pentru masteratele de specialitate în ştiinţe juridice, audit şi finanţe, Obligaţiile fiscale ale firmei, constituie şi un generos cadru de discuţii în seminariile sau workshop-urile de perfecţionare. Tematica primeşte, în egală măsură, conotaţie de curs post-universitar, temă de cercetare ştiinţifică şi de aplicaţie în activitatea firmelor. În contextul frecventelor modificări care caracterizează şi legislaţia fiscală din ţara noastră, o nouă publicaţie în domeniu nu poate fi decât binevenită. Practicienii dreptului şi specialiştii în finanţe, deopotrivă, pot parcurge rezultatele unui demers ştiinţific pornit de la norma de drept care se completează cu elemente de teorie şi practică în domeniu. Demersul analitic porneşte de la noţiunea de firmă în dreptul român şi continuă cu aspecte de ordin general privind impozitele, taxele şi contribuţiile. Sunt analizate şi trăsăturile specifice fiecărei obligaţii de plată către bugetul de stat, acordând atenţia cuvenită normelor de drept european de interes în fiecare caz în parte. Autoarea lucrării utilizează un limbaj accesibil, fără a trece cu vederea termenii de specialitate, căutând să se adreseze şi cititorului fără cunoştinţe avansate în domeniul dreptului fiscal şi finanţelor publice, motiv pentru care definiţiile şi clasificările constituie elementul de debut în analiza fiecărui concept. Lucrarea furnizează informaţii şi posibile soluţii pentru teoria şi practica în acest domeniu de reglementare. Reţin atenţia trimiterile către literatura de specialitate străină şi comparaţiile cu sistemele fiscale ale altor state, evidenţierea punctelor slabe ale fiscalităţii în România şi justificarea conduitei contribuabilului român, aşa cum este conturată prin prisma analizei normelor de drept incidente. Poate că structura de cadrul didactic a autoarei motivează preponderenţa demersului teoretic în detrimentul aspectelor de ordin practic, însă nici elementele de studiu de caz şi problematizarea nu lipsesc de pe parcursul fiecărui capitol analizat. Desigur că un titlu aşa de generos ar fi cerut o dezvoltare atotcuprinzătoare pe parcursul unei publicaţii mult mai ample, de exemplu în interiorul coperţilor unui tratat de fiscalitate sau de drept fiscal, însă lucrarea de faţă surprinde prin capacitate analiză şi sinteză. Cititorul interesat găseşte cu uşurinţă aspectele principale ale domeniului tratat şi primeşte o îndrumare în direcţia oportună pentru aprofundarea fiecărui subiect analizat. Prof.univ.dr. Tudorel Toader Judecător la Curtea Constituţională a României
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|
|
Drept comercial. Intreprinderea | Conform Noului Cod civil (2012)„Drept comercial. Întreprinderea | In reglementarea Noului Cod civil (2012)” este prima lucrare care tratează dreptul comercial în concepţia Noului Cod civil. Deşi sunt voci care constată dispariţia dreptului comercial, autorul demonstrează că, în fapt, asistăm la o „comercializare” a dreptului civil. Intenţia noii reglementări este de a reuni dreptul comercial sub reglementarea Noului Cod civil, într-o singură ramură de drept. În locul dihotomiei drept comercial - drept civil, Noul Cod civil intenţionează instaurarea unui sistem unitar de reglementare, raporturile juridice dintre profesionişti (comercianţii şi ceilalţi participanţi la raporturile juridice de afaceri) urmând a fi reglementate direct şi originar de Noul Cod civil. Dualismul dreptului privat este abandonat de legiuitorul român începând cu data de 1 octombrie 2011. În această nouă concepţie a dreptului comercial, care foloseşte termenul de profesionist, întreprinderea joacă un rol principal. În funcţie de existenţa sau nu a unei întreprinderi urmează a fi calificat raportul juridic ca fiind între profesionişti sau între simpli particulari. Autorul explică noile instituţii specifice profesioniştilor (inalienabilitatea, insesizabilitatea, separaţia de patrimonii, fragmentarea patrimoniului şi segregarea creditorilor, fiducia, impreviziunea etc.) şi noutăţile aduse în materiile clasice din dreptul comercial (răspunderea statului pentru societăţile din portofolii, lipsa de efecte a personalităţii juridice atunci când aceasta este invocată cu rea credinţă, modificările aduse în materia atacării actelor organelor persoanei juridice, dispariţia capacităţii speciale de folosinţă a persoanelor juridice cu scop lucrativ etc.).
Pretul nostru:
84.90 Lei (RON)
|
|
Antreprenoriat si management pentru afaceri mici si mijlocii | Autor: Grigore Ana MariaAntreprenoriat si management pentru afaceri mici si mijlocii | Autor: Grigore Ana Maria reprezinta o o editie constituita pe o introducere clara, structurata si accesibila in antreprenoriat, realizand o inspirata imbinare a aspectelor teoretice cu elementele principale ale abordarii practice. In cadrul lucrarii sunt prezentate numeroase studii de caz, rezultand astfel o imagine completa a ceea ce implica infiintarea si conducerea unei mici afaceri de succes.
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Drept bancar | Carte de: Postolache RadaDrept bancar | Carte de: Postolache Rada este o lucrare destinată studenţilor, practicienilor şi tuturor celor interesaţi de universul juridic bancar, lucrarea conţine pârghiile comprehensiunii în complexitatea sistemului bancar, instituţional şi operaţional. Cartea este fundamentată pe o diversitate de acte normative cu relevanţă în domeniu, acoperind problematica bancară analizată: reglementările speciale, inclusiv normele edictate de banca centrală a României, vizând instituţiile de credit – statutul juridic, condiţiile de acces pe piaţa bancară, funcţionarea, cât şi obligaţiile lor profesionale; în egală măsură, noul Cod civil, temeiul juridic general al contractelor bancare, purtând amprenta unificării dreptului privat, o veritabilă provocare pentru aprofundarea studiului şi ancorarea sa în realitatea juridică prezentă. In acest sens, sunt prezentate principalele contracte bancare, stabilind regimul lor juridic şi particularizându-le: contul bancar curent; depozitul de fonduri; creditul, în complexitatea conţinutului său; scrisoarea de garanţie bancară; cardul; închirierea casetelor de valori. De asemenea, în contraparte cu piaţa bancară fără frontiere şi cu câmpul libertăţii contractuale, este prezentată autoritatea de reglementare, autorizare şi supraveghere în domeniu, conferind integralitate studiului nostru.
Pretul nostru:
49.90 Lei (RON)
|
|
Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul | Conform NCC si NCPC | Autor: Oglinda BazilLucrarea Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul | Conform NCC si NCPC | Autor: Oglinda Bazil abordeaza problematica dreptului afacerilor din perspectiva Noului Cod civil intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. In conditiile controveselor cu privire la destinul dreptului comercial in contextul unificarii dreptului obligational privat "sub umbrela" NCC, se impunea o carte dedicata dreptului afacerilor, pentru mai multe ratiuni, pe care le veti regasi in continutul lucrarii de fata. Prima parte abordeaza institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri, precum si chestiuni noi cum ar fi: „Principiile generale de drept ca izvor de drept”, sau puncte de vedere inedite si originale ale autorului ca de exemplu: „Calitatea si conditiile in care jurisprudenta este izvor de drept in sistemul romanesc de drept”. Cea de-a doua parte a lucrarii este dedicata teoriei generale a contractului, in care sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile acestora in mediul de afaceri.
Pretul nostru:
75.00 Lei (RON)
|
|
Introducere in contabilitate | Autor: Bucur IonAceasta lucrare este elaborată în conformitate cu reglementările contabile şi fiscale în vigoare şi se adresează, cu precădere, studenţilor de la Administraţie publică şi Drept, dar şi celor interesaţi în dobândirea unor cunoştinţe minime, teoretice şi practice, în domeniul contabilităţii. Structura cartii reflectă o succesiune logică prin care se urmăreşte cunoaşterea elementelor teoretice şi practice ale obiectului şi metodei de cercetare a contabilităţii, a principiilor, procedurilor şi instrumentelor specifice utilizate pentru reflectarea stării, structurii şi transformării patrimoniului. Fiecare capitol contine teste de autoevaluare, care permit verificarea cunoştinţelor de bază, precum şi teme de reflecţie care să stimuleze identificarea soluţiilor necesare rezolvării problemelor propuse. Totodata sunt propuse aplicaţii practice necesare înţelegerii cunoştinţelor teoretice, precum şi bibliografia necesară dobândirii cunoştinţelor de bază.
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Contractul incheiat prin mijloace electronice in reglementarea Noului Cod Civil | Autor: Mihaela Tudorache
Contractul incheiat prin mijloace electronice in reglementarea Noului Cod Civil | Autor: Mihaela Tudorache este o lucrare ce abordeaza contractul incheiat prin mijloace electronice in lumina Noului Cod civil si pune in evidenta particularitatile de implementare in dreptul intern a directivelor europene in materie. Totodata, aceasta lucrare reprezinta rezultatul unei cercetari stiintifice cuprinzatoare a doctrinei romanesti si internationale si evidentiaza o abordare originala a tematicii, din prisma legislatiei actuale, cu scopul de a raspunde multor intrebari practice legate de faza contractuala a comertului electronic.
Pretul nostru:
49.90 Lei (RON)
|
|
Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale | Actualizare: 25 ianuarie 2013
EXTRAS:
(...)
Titlul II. Constituirea societăţilor comerciale
Capitolul I. Actul constitutiv al societăţii
Art. 5. [Actele constitutive ale societăţii]. (1) Societatea în nume colectiv sau în comandită simplă se constituie prin contract de societate, iar societatea pe acţiuni, în comandită pe acţiuni sau cu răspundere limitată se constituie prin contract de societate şi statut.
(2) Societatea cu răspundere limitată se poate constitui şi prin actul de voinţă al unei singure persoane. În acest caz se întocmeşte numai statutul.
(3) Contractul de societate şi statutul pot fi încheiate sub forma unui înscris unic, denumit act constitutiv.
(4) Când se încheie numai contract de societate sau numai statut, acestea pot fi denumite, de asemenea, act constitutiv. În cuprinsul prezentei legi, denumirea act constitutiv desemnează atât înscrisul unic, cât şi contractul de societate şi/sau statutul societăţii.
(5) În cazurile în care contractul de societate şi statutul constituie acte distincte, acesta din urmă va cuprinde datele de identificare a asociaţilor şi clauze reglementând organizarea, funcţionarea şi desfăşurarea activităţii societăţii.
(6) Actul constitutiv se încheie sub semnătură privată, se semnează de toţi asociaţii sau, în caz de subscripţie publică, de fondatori. Forma autentică a actului constitutiv este obligatorie atunci când:
a) printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se află un imobil;
b) se constituie o societate în nume colectiv sau în comandită simplă;
c) societatea pe acţiuni se constituie prin subscripţie publică.
(7) Actul constitutiv dobândeşte dată certă şi prin depunerea la oficiul registrului comerţului.
Art. 6. [Fondatorii]. (1) Semnatarii actului constitutiv, precum şi persoanele care au un rol determinant în constituirea societăţii sunt consideraţi fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute de art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei sau pentru cele prevăzute de prezenta lege, cu modificările şi completările ulterioare.
(...)
Pretul nostru:
12.00 Lei (RON)
|
|
Tehnica operatiunilor de turism intern si international | Autori: Olimpia State, Stanciulescu GabrielaTehnica operatiunilor de turism intern si international | Autori: Olimpia State, Stanciulescu Gabriela este o carte ce oferă cititorilor (studenţi, masteranzi, doctoranzi care studiază Administrarea Afacerilor în Turism, dar şi practicienilor şi tuturor celor implicaţi în turism) o combinaţie echilibrată de aspecte teoretice şi practice. Pentru lucrătorul din turism (indiferent de nivelul ierarhic) nu este suficient să ştie cum se fac anumite operaţiuni, ci şi de ce se fac. Numai astfel el va putea face alegerile potrivite. Asadar, aceasta lucrare a fost gândită astfel încât atât partea teoretică, cât și cea practică să ofere informaţia absolut necesară înţelegerii logicii operațiunilor din turismul intern și internațional.
Pretul nostru:
59.90 Lei (RON)
|
|
Practica judiciara: Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei | Autor: Simona Petrina Gavrila
STOC EPUIZAT!
EXTRAS: 1. Cerere de deschidere a procedurii insolvenţei. Persoane supuse procedurii insolvenţei. Producător agricol Legea nr. 85/2006, art. 1 alin. (2) lit. a) şi b) Producătorul agricol, persoană fizică, nu are calitatea de persoană fizică autorizată şi nu este organizat într‑o asociaţie familială, pentru a‑i fi aplicabile prevederile Legii insolvenţei. C.A. Galaţi, dec. com. nr. 872 din 7 decembrie 2011, nepublicată Prin sentinţa comercială nr. 979 din 6 septembrie 2011, pronunţată de Tribunalul Galaţi, s‑a respins contestaţia formulată de debitorul T.I. împo‑ triva cererii de deschidere a procedurii insolvenţei ca fiind tardiv formulată. În temeiul art. 107 lit. a) din Legea nr. 85/2006, s‑a dispus începerea pro‑ cedurii simplificate împotriva producătorului agricol T.I. Pentru a pronunţa această hotărâre, instanţa de fond a reţinut următoarele: debitorului T.I. i‑a fost comunicată cererea de deschidere a procedurii insolvenţei la data de 31 ianuarie 2011, iar debitorul a contestat starea de insolvenţă abia la data de 20 aprilie 2011, cu depăşirea termenului de 10 zile de la primirea citaţiei, prevăzut în art. 33 alin. (2) din Legea nr. 85/2006. Pe fondul cererii s‑a reţinut că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 27‑28 şi art. 30 din Legea nr. 85/2006 şi a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei. (...)
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Legea privind procedura insolventei si 9 legi uzuale | Actualizare: 10 septembrie 2013Aceasta lucrare prezinta cadrul legislativ actual cu privire la procedurile de insolventa, practicienii in insolventa, buletinul procedurilor de insolventa, concordatul preventiv si mandatul ad-hoc. Editia de fata este actualizata la zi si cuprinde ultimul recurs in interesul legii privind Legea nr. 85/2066, adoptat prin Decizia nr. 5/2013, si modificarile aduse prin Legea nr. 222/2012 activitatii practicienilor in insolventaș noile reglementari relaxeaza regulile de acces in profesie si, in acelasi timp, aduc completari la nivelul atributiilor practicianului in insolventa. Legislatia privind profesia de practician in insolventa a fost modificata si prin Hotararea UNPIR nr. 1/2012.
STOC EPUIZAT!
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Legislatia contractelor. Actualizare: 25.01.2015 | Coordonator: Razvan DincaPrezenta lucrare reprezintă o apariţie inedită în peisajul publicaţiilor de legislaţie, reprezentând prima selecţie de acte normative grupate individual pe contracte. Culegerea cuprinde atât cadrul legislativ al contractului în general din Codul civil, cât şi reglementările specifice fiecărui contract în parte. Cele 100 de contracte sunt grupate pe categorii (contracte civile, administrative, privind societăţile, bancare, de asigurare şi privind profesiile liberale), indicându-se baza legală (legea-cadru şi legislaţia secundară), decizii ale Curţii Constituţionale relevante şi trimiteri la legislaţia conexă unde este cazul, pentru o orientare cât mai eficientă a cititorului.
Pretul nostru:
19.90 Lei (RON)
|