Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Remove from compare list
Descriere

Apicultura (din lat. apis care înseamnă albină) este o ramură a zootehniei care studiază biologia şi tehnologia creşterii şi exploatării albinelor, în scopul obţinerii de producţii apicole ridicate şi a sporirii producţiei de seminţe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităţilor biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acţiunea de polenizare încrucişată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producţie la multe culturi agricole.

 

Pretul nostru: 43.00 Lei (RON)
Cantitate:

Apicultura (din lat. apis care înseamnă albină) este o ramură a zootehniei care studiază biologia şi tehnologia creşterii şi exploatării albinelor, în scopul obţinerii de producţii apicole ridicate şi a sporirii producţiei de seminţe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităţilor biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acţiunea de polenizare încrucişată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producţie la multe culturi agricole.

ALBINELE ŞI ALBINĂRITUL

Ghidul Începătorului

- CUPRINS -

 

Capitolul 1: CREŞTEREA ALBINELOR

1.1. Scurt istoric

1.2. Încadrarea sistematică

1.3. Morfologia şi anatomia albinei

1.3. a. Capul albinei

1.3. b. Toracele

1.3. c. Abdomenul

1.3.1. Aparatul digestiv

1.3.2.Aparatul respirator

1.3.3. Sistemul nervos

1.3.4. Sistemul circulator

1.3.5. Aparatul reproducător

1.3.6. Aparatul de semnalizare

1.3.7. Aparatul muscular

1.3.8. Organele de simţ

1.3.9. Sistemul neuroendocrin

1.4. Ciclul de viaţă

1.5. Organizarea stupului

1.5.1. Matca sau regina

1.5.2. Trântorii

1.5.3. Albinele lucrătoare

 

Capitolul 2. ABC ÎN STUPĂRIT

2.1. Primii paşi

2.2. Amplasarea stupinei sau a primilor stupi

2.3. Alegerea stupilor

2.3.1. Stupul orizontal

2.3.2. Stupul vertical

2.3.3. Stupul multietajat-sau ME

2.4. Alegerea familiei de albine

2.5. Uneltele şi echipamentele folosite în apicultură

2.6. Hrănirea albinelor

2.6.1. Ghemul de albine pentru iernare

2.6.2. Izolarea termică a cuibului

2.6.3. Calitatea hranei

2. 6.4. Pregătirea rezervelor naturale de miere şi păstură

2.6.4.1. Hrănirea de completare

2.6.4.2. Hranirile de necesitate

2.6.4.3. Hranirea de stimulare

2.6.4.4. Hrănirea energo-proteică pentru creşterea mătcilor

2.6.4.5. Stimularea de atracţie

2.6.4.6. Hrănirea medicamentoasă

2.6.4.7. Amestecurile proteice

2.6.5. Tipuri de hrănitoare

2.7. Reproducţia albinelor

2.7.1. Roirea naturala

2.7.2. Roirea artificiala

2.8. Calendar apicol

2.9. Bolile, malformaţiile, intoxicaţiile şi tratamente

2.9.1. Cauzele greşelilor

2.9.2. Boli necontagioase

2.9.2.1. Boala de mai

2.9.2.2. Diareea albinelor

2.9.2.3. Anomaliile mătcilor

2.9.3. Boli contagioase

2.9.3.1. Boli virotice

2.9.3.1.1. Boala neagră

2.9.3.1.2. Boala în sac sau puietul saciform

2.9. 3.1.3. Boala aripilor deformate

2.9.3.1.4. Alte virusuri

2.9.3.2. Boli bacteriene

2.9. 3.2.1. Loca americană

2.9.3.2.2. Loca europeană

2.9.3.2.3. Septicemia

2.9.3.2.4. Paratifoza sau salmoneloza

2.9.3.3. Boli micotice

2.9.3.3.1. Ascosferoza

2.9.3.3.2. Asperciloza

2.9.3.3.3. Melanoza

2.9.4. Boli parazite şi intoxicaţii

2.9.4.1. Nosemoza

2.9.4.2. Amoebioza

2.9.4.3. Acarioza

2.9.4.4. Brauloza

2.9.4.5. Varooza

2.9.4.6. Senatoinoza

2.9.4.7.Triungulinoza

2.9.4.8. Intoxicaţii

2.10. Dăunătorii şi duşmanii albinelor

2.10.1. Găselniţa sau molia fagurilor

2.10.2. Fluturele cap de mort

2.10.3. Viespi

2.10.4. Lupul albinelor

2.10.5. Furnici

2.10.6. Urechelniţa comună

2.10.7. Păsări

2.10.8. Şoareci sau muride şi chiţcanii

2.10.9. Batracieni şi reptile

2.10.10. Alţi dăunători

 

Capitolul 3. ÎNŢEPĂTURI DE ALBINE ŞI MĂSURI DE PRIM AJUTOR

 

Capitolul 4. CURIOZITĂŢI DESPRE ALBINE

 

Bibliografie

  

  

       

 

 

Titlul cartii: Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului
Numele autorului/lor: Dr. Ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 296, Full Color
ISBN: 978-606-92709-5-0
Format: 16,5 cm /15 cm
Tip coperta: Coperta cartonata, laminata, interior cusut, interior full color
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 43
Formatul de livrare: Carte tiparita

by Administrator, 21 Oct 2011

Persoanele interesate sa practice sau doar sa aiba idee despre ceea ce inseamna albinaritul, vor regasi in aceasta carte raspuns la toate intrebarile. Pentru apicultor, lucrul cu albinele nu este numai o indeletnicire secundara, ci poate fi o meserie permanenta cu rezultate foarte satisfacatoare (financiare si nu numai).

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Produse pentru comparatie

Bestsellers

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Pretul nostru: 39.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker