- Code: 978-606-92709-8-1
- Producator: Editura GRAMEN
- Rating:
Lucrare cuprinde: Legea apiculturii nr. 89 din 28 aprilie 1998, actualizata 2012; Regulamentul privind organizarea stupăritului în România; Programul National Apicol 2011-2013; Programul de ameliorare a albinelor din România; Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii şi multe alte acte normative utile apicultorilor.
Titlul cartii: | Albinele, Albinaritul si produsele stupului |
---|---|
Numele autorului/lor: | Eduard Dragomir (Coordonator editie) |
Editura: | Gramen |
Data aparitiei: | Noiembrie, 2012 |
Numar de pagini: | 192 |
ISBN: | 978-606-92709-8-1 |
Format: | A5, Brosat |
Tip coperta: | Carton 250 gr., laminata, lucioasa |
Formatul de livrare: | Carti in format tiparit |
5 by Stuparul, 06 Nov 2012
Albinele, albinaritul si produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes 29.00 Lei (RON)Aparitia acestei carti este de mult asteptata in lumea apicultorilor. Perspectivele dezvoltarii apiculturii sunt in legatura directa cu fabricarea unor produse conforme legislatiei Romaniei, dar mai ales conforme legislatiei Uniunii Europene.
5 by Administrator librarie, 05 Nov 2012
Albinele, albinaritul si produsele stupului. Ghidul normativ al apicultorului de succes 29.00 Lei (RON)Lucrarea de fata este de fapt o culegere de legi si alte acte normative cu privire la apicultura si apicultori. Este o noutate pe piata de carte din Romania si de un real folos avand in vedere ca multi apicultori nu cunosc legislatia specifica acestui domeniu.
Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011Apicultura (din lat. apis care înseamnă albină) este o ramură a zootehniei care studiază biologia şi tehnologia creşterii şi exploatării albinelor, în scopul obţinerii de producţii apicole ridicate şi a sporirii producţiei de seminţe la plantele agricole entomofile. Datorită particularităţilor biologice specifice, albinele furnizează omului importante produse, iar prin acţiunea de polenizare încrucişată a plantelor entomofile asigură însemnate sporuri de producţie la multe culturi agricole.
Pretul nostru:
43.00 Lei (RON)
|
|
Albinele si produsele lor | Editia a II-a revazuta si adaugita | Autor: Liviu Alexandru MarghitasGrecii antici spuneau despre miere că este un dar al zeilor, care este adunat de către albine din roua de pe flori, fiind o rămăşiță de la ospețele nocturne ale nimfelor. Indienii considerau mierea o materializare a razelor de lumină, materializare care hrăneşte nu doar corpul, ci şi mintea şi sufletul, fiind din acest motiv cel dintâi dintre alimente. În Evul Mediu, se credea că mierea este sintetizat ă de către albine dintr-o esență subtilă a florilor, pe care doar ele aveau puterea să ocapteze şi apoi să o transforme în acel lichid chihlimbariu. Prin secolul al XIX-lea, s-au facut primele analize careau stabilit că mierea este o combinație de zaharuri simple. Biochimistul american, T.H. Weller, afirma că „nici cu aparatura sofisticată din secolul al XXI-lea nu poate fi încă sintetizat un produs care să se apropie prin compoziția sa biochimică şi prin calitățile biologice de miere, care constituie încă un mare mister pentru ştiință”. Din vremuri străvechi, omul a descoperit mierea şi produsele stupului de albine nunumai ca aliment, ci şi ca medicament. Apicultura era practicată încă din secolul al VII-lea î.Hr., existând o serie de mărturii în acest sens. Tăblițele mesopotamiene, ca şi papirusurile egiptene, menționează, printre altele, faptul că mierea şi ceara de albine erau folosite ca medicamente. La originea sa, mierea era rară, fiind rezervată la început în serviciul religios, pentru a-i venera pe zei sau pentru a hrăni animalele sacre. Scrierile din antichitatea greco-romană abundă în menționări despre mierea de albine şi utilizarea ei medicală; fiind creată o adevarată mitologie în jurul acesteia şi subliniindu-se numeroasele sale proprietăți medicinale. Hipocrate, cel mai de seama medic al Antichitatii, mai târziu Pliniu, Galien şi Dioscoride vorbesc de asemenea, despre miere, ca fiind folosită într-o serie de boli. În epoca modernă, prin stupăritul rațional, au fost puse în valoare şi celelalte produse apicole: lăptişorul de matcă, polenul, veninul de albine etc., ajungându-se la clasificarea lor în produse apicole naturale directe (mierea, ceara, propolisul, polenul, păstura, lăptişorul de matcă) şi produse apicole derivate (cremele cosmetice cu ceară, unguente, tincturi, drageuri)...
Pretul nostru:
43.00 Lei (RON)
|
|
Totul despre APITERAPIE | Tratamente naturale | Autor: Rawhi M.A. AbdallaSTOC EPUIZAT! EXTRAS: (...) Apiterapia inseamna tratarea celor mai diverse afectiuni cu produse apicole naturale, fara nicio prelucrare, sau cu extracte , combinatii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativa naturala la tratament, fundamentata stiintific prin nenumarate studii si experimente clinice. Produsele apicole au o mare paleta de proprietati biologice si actiuni farmacologice benefice in mentinerea sanatatii corpului omenesc. (...) In Romania, apicultura si apiterapia sunt cunoscute de pe vremea dacilor. Simbolul albinei conferea caracterul de specificitate al dacilor si al grecilor colini de la Pontul Euxin, actualmente Dobrogea. In zilele noastre, apicultura si apiterapia din Romania sunt dezvoltate si renumite pe tot globul, datorita oamenilor de stiinta romani de foarte mare valoare.
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Manual de crestere a albinelor | Ghid complet, pas cu pas, de crestere a albinelor | Editura MASTExtras: (...) Cresterea albinelor este o indeletnicire fascinanta, provocatoare si plina de satisfactii. Colectarea mierii este doar o mica parte a ei. Eu insa iubesc restul procesului; sa inveti sa traiesti cu albinele tale, sa te bucuri de privilegiul de a patrunde in stup si, mai presus de orice, sa le tii in viata. Nu este intotdeauna usor. O parte din sarcina apicultorului este sa invete sa faca fata neajunsurilor. Dar, prin aceasta carte, Clair si Adrian sunt alaturi de dumneavoastra. Asa ca sunteti pe maini bune. Succes!
STOC EPUIZAT MOMENTAN! Bill Turnbull
Pretul nostru:
35.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea gainilor ouatoare. Ghid normativAvând în vedere importanţa tot mai mare care se acordă atât la nivel naţional, dar mai ales la nivelul Uniunii Europene respectării normelor de protecţie şi bunăstare a animalelor, iniţiativa elaborării unui ghid de norme privind protecţia şi bunăstarea găinilor ouătoare nu poate fi decât de bun augur.
Acest ghid normativ se adresează în primul rând fermierilor care au experienţă în creşterea păsărilor, dar şi persoanelor care au în vedere înfiinţarea unor ferme de găini ouătoare, care să corespundă celor mai noi cerinţe în domeniu.
Ghidul este structurat pe parcursul a mai multor părţi care urmăresc în mod logic şi firesc atât prevederile legale naţionale, cât şi cele europene privind protecţia şi bunăstarea găinilor ouătoare.
Pretul nostru:
29.00 Lei (RON)
|
|
Metodele de inmultire a plantelor (Ex.: arbori, plante perene, flori de gradina, legume)Metodele de inmultire a plantelor: arbori, arbusti, plante perene, flori de gradina, camera, balcon si ghiveci, legume si plante aromate CARTE APARUTA IN 2013 De ce aveti nevoie sa cultivati plante?! Se va face diferenta intre cele doua moduri de inmultire a plantelor, respectiv din seminte, cunoscuta si ca reproducere generativa sau sexuata, si inmultirea vegetativa sau asexuata, prin care bucatile de planta desprinse sau taiate din planta mama se dezvolta ulterior ca plante independente. Ce tip de inmultire alegeti, vegetativa sau generativa, depinde de mai multi factori. Un rol important il joaca optiunile spatiale si uneltele aflate la dispozitia gradinarului. De exemplu, aveti o mica sera in gradina? In mod special trebuie sa va ganditi ce tip de inmultire este mai bine de aplicat speciilor sau varietatilor de plante pe care le aveti, ce va oferi pe viitor cele mai puternice si sanatoase plante. Unele plante pot creste frumos si fara echipament sau containere speciale. Este suficient sa le oferiti un loc la fereastra sau un spatiu mai protejat in gradina, plantelor lemnoase, unde se pot inmulti prin seminte. La alte plante sau alte metode de inmultire, ca cea prin butasi, veti avea totusi nevoie de unelte si containere. (...)
Pretul nostru:
24.50 Lei (RON)
|
|
MIEREA, ALIMENTUL COMPLET. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori
Biblia, Coranul, manuscrisele Orientale, scrierile Greciei Antice, ale Romei Antice, ţările din Orientul Mijlociu au lăudat de-a lungul timpului virtuţile mierii, polenului, produselor stupului în general ca sursă şi garanţie pentru sănătatea oamenilor. În fiecare teritoriu populat exista aceeaşi credinţă legată de puterile miraculoase ale mierii utilizată atât ca aliment cât şi ca medicament. In acest context si vand in vedere importanta mierii, lucrarea de faţă poate reprezenta o sursă de documentare excelentă atât pentru consumatori, cat si pentru apicultori.
Pretul nostru:
29.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea porcilor. ManualActivitatea de creştere a porcilor a cunoscut o adevărată renaştere şi este în prezent mai populară ca oricând. Manualul creşterii porcilor este un ghid simplu, fără înflorituri, excelent pentru începători -indiferent dacă intenţionaţi să creşteţi porci pentru a vă umple congelatorul, a începe o nouă afacere, a valorifica terenul în mod tradiţional sau pur şi simplu a vă bucura de prezenţa unor animale de companie carismatice. Înţesat de fotografii color şi explicaţii clare şi detaliate, acest manual este ideal pentru crescătorii începători, care au nevoie de îndrumări cu privire la cumpărarea şi îngrijirea primilor lor porci şi doresc să treacă la etapa superioară a înmulţirii. Este totodată o sursă de informaţii utilă pentru crescătorul de porci cu mai multă experienţă care are nevoie uneori să caute o lămurire rapidă într-un manual.
Pretul nostru:
35.00 Lei (RON)
|
|
Mierea. Aliment si medicament | Autor: Renate FrankIn trecut se stia ca mierea era medicament, hrana, energizant, ofranda, provizie pentru drum, iar in Evul Mediu era la fel de scumpa ca sarea. In zilele noastre o putem considera un produs de bunastare personala (welness), foarte bogata in substante bioactive si benefice pentru sanatate, ale caror efecte asupra organismului si metabolismului uman sunt studiate din ce in ce mai mult de oamenii de stiinta, cu rezultate din ce in ce mau surprinzatoare.
Pretul nostru:
11.50 Lei (RON)
|
|
Albinaritul pastoral | Carte de: Marc-Wilhelm KohfinkEXTRAS: Indiferent de locul de unde culeg albinele polen, in tara noastra (se refera la Germania) nu exista nicio zona sau regiune care sa dispuna neintrerupt, din primavara pana toamna tarziu, de resurse melifere. Zonele care abunda de cules din belsug toamna tarziu lasa primavara albinele fara hrana. Chiar si orasele cu resurse melifere bogate si diversificate isi epuizeaza izvoarele de nectar la putin timp dupa solstitiul de vara. Alternativa ramane stuparitul pastoral. (...)
Pretul nostru:
12.00 Lei (RON)
|
|
Bolile albinelor | Carte de: Wolfgang RitterEXTRAS: Ca polenizator al plantelor salbatice si de cultura, albina lucratoare isi are rolul ei bine stabilit in echilibrul naturii. Ea ocupa un loc important si in ceea ce priveste producerea mierii, polenului, cerii si propolisului, atat de utile in domeniul alimentatiei si al terapiei naturiste. Numai albinele sanatoase si o colonie sanatoasa de albine pot indeplini aceste calitati. (...)
Pretul nostru:
14.00 Lei (RON)
|
|
Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma
În zilele noastre, acvacultura joacă un rol important în aprovizionarea cu peşte pe plan mondial, datorită evoluţiei tehnologiilor de creştere şi de procesare. Estimările date de Food and Agriculture Organization (FAO), arată că 47% din cantitatea de peşte consumată de om, provine din acvacultură.
Având în vedere că populaţia mondială va creşte numeric în următoarele decenii, cererea de peşte va fi tot mai mare. Capturile de peşte sălbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind să facă faţă cererilor; dar, pentru ca această ramură să fie durabilă, trebuie să punem bazele unor crescătorii asigurătoare.
Principalele specializări ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura ş.a.
Cyprinicultura, care formează şi obiectul lucrării de faţă, defineşte activitatea de creştere controlată a speciilor de peşti din familia Cyprinidae şi este una din componentele de bază ale acvaculturii.
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|