- Code: 978-973-127-937-4
- Producator: Editura Universul Juridic
- Rating:
Lucrarea Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul | Conform NCC si NCPC | Autor: Oglinda Bazil abordeaza problematica dreptului afacerilor din perspectiva Noului Cod civil intrat in vigoare la 1 octombrie 2011.
In conditiile controveselor cu privire la destinul dreptului comercial in contextul unificarii dreptului obligational privat "sub umbrela" NCC, se impunea o carte dedicata dreptului afacerilor, pentru mai multe ratiuni, pe care le veti regasi in continutul lucrarii de fata.
Prima parte abordeaza institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri, precum si chestiuni noi cum ar fi: „Principiile generale de drept ca izvor de drept”, sau puncte de vedere inedite si originale ale autorului ca de exemplu: „Calitatea si conditiile in care jurisprudenta este izvor de drept in sistemul romanesc de drept”.
Cea de-a doua parte a lucrarii este dedicata teoriei generale a contractului, in care sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile acestora in mediul de afaceri.
CUPRINS
(pe scurt)
PARTEA I. TEORIA GENERALA
CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE DESPRE DREPT
CAPITOLUL II. NORMA JURIDICA
CAPITOLUL III. IZVOARELE DREPTULUI AFACERILOR
CAPITOLUL IV. RAPORTUL JURIDIC IN AFACERI
CAPITOLUL V. PATRIMONIUL, INTREPRINDEREA SI FONDUL DE COMERT - REPERE ALE ACTIVITATII IN AFACERI
PARTEA A II-A. TEORIA GENERALA A CONTRACTULUI
CAPITOLUL I. CARACTERIZAREA GENERALA A CONTRACTULUI
CAPITOLUL II. ARHITECTURA CONTRACTULUI
CAPITOLUL III. EFECTELE CONTRACTULUI
CAPITOLUL IV. EXECUTAREA CONTRACTULUI
CAPITOLUL V. INCETAREA CONTRACTULUI
CAPITOLUL VI. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
CAPITOLUL VII. CESIUNEA DREPTURILOR SI OBLIGATIILOR CONTRACTUALE
CAPITOLUL VIII. PRESCRIPTIA EXTINCTIVA SI DECADEREA IN MATERIE CONTRACTUALA
Titlul cartii: | Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul | Conform NCC si NCPC |
---|---|
Numele autorului/lor: | Oglinda Bazil |
Editura: | Universul Juridic |
Data aparitiei: | Octombrie 2012 |
Numar de pagini: | 612 |
ISBN: | 978-973-127-937-4 |
Format: | Academic |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 75 |
Formatul de livrare: | Carte tiparita |
4 by Afaceri in Romania, 15 Nov 2012
Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul | Conform NCC si NCPC | Autor: Oglinda Bazil 75.00 Lei (RON)Lucrarea prezinta interes pentru studentii care studiaza disciplina „Dreptul afacerilor” sau „Dreptul comercial” ori „Teoria generala a obligatiilor”, pentru masteranzii care urmeaza un program de master in dreptul afacerilor, precum si pentru toti teoreticienii si practicienii dreptului, care se intalnesc cu probleme juridice, mai ales de natura contractuala in mediul afacerilor. Nu in ultimul rand, lucrarea ar putea fi o lectura placuta si pentru „practicienii afacerilor”, adica „oamenii de afaceri” care isi permit o lectura de cultura generala in domeniul juridic.
NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT. Cartea a VII-a: Dispozitii de Drept International Privat
Titlul lucrării: NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT (Art. 2.557-2.664). Cartea a VII-a: Dispoziţii de Drept Internaţional Privat Autor / Coordonator: Avocat Eduard Dragomir Colectie: Codul civil al României Producător: Editura Nomina Lex, Info-Consulting Agency ISBN: 978-606-8153-32-2 Numar de pagini: 623 Format: 148 X 215 Interior: cusut Coperta: cartonată, tare, lucioasa Data lansării: 3 Martie 2012 Disponibilitate: Pe stoc
Prezentare pe scurt: Lucrarea de faţă reprezintă prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat. Totodată, pentru întâia oară sunt prezentate şi comentate toate articolele în materie; pentru prima dată, sub fiecare articol s-au introdus note ce cuprind trimiteri la legislaţia conexă cu articolul în cauză (atât din dreptul intern, cât şi din dreptul internaţional), trimiteri de natură a veni în sprijinul avocaţilor şi celorlalte categorii de profesionişti ai dreptului; pentru prima dată în acest domeniu sunt reproduse toate articolele corespondente din reglementarea anterioară, pentru ca oricine să poată analiza schimbările intervenite comparand de sine însuşi noul si vechiul cadru legal; sunt reproduse ad literram dispoziţiile Legii nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Noului Cod civil; sunt reproduse în citat definiţii doctrinare, acolo unde s-a considerat util; sunt prezentate elemente de drept comparat atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din alte state; sunt prezentate în extras şi câteva elemente de jurisprudenţă, atât din dreptul intern, cât şi european; legislaţia Uniunii Europene incidentă în cazul anumitor articole este reprodusă integral. Şi, în final, lucrarea se încheie cu un glosar de termeni şi expresii juridice şi un tabel general de observaţii, corespondenţe şi corelaţii.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
|
Noul Cod Civil Republicat (Ad litteram - editie cartonata, noiembrie 2011)Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2011, se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou. Ediţia de faţă a acestei cărţi cuprinde, după cum rezultă chiar din grafica copertei: - Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; - Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil (doar un EXTRAS); - Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (INTEGRAL); - Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL); - Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL); - Index alfabetic
Şi dacă unii dintre dvs. vă întrebaţi deja dacă grafica copertei a fost aleasă la întâmplare sau chiar vrea să transmită vreun mesaj, ei bine da, puzzle-ul de pe copertă are menirea de a spune, poate într-un alt mod decât prin cuvinte, că această carte este doar prima dintr-o întreagă colecţie ce va urma sub titlul "NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT". Datorită volumului imens de muncă şi pentru că Editura Nomina Lex îşi doreşte să fie o lucrare de referinţă, cu adevărat utilă atât practicienilor dreptului, cât şi teoreticienilor, atât studenţilor la drept, cât şi altor categorii de profesionişti, editarea lucrării va avea loc de-a lungul mai multor volume, fără a se şti însă nici numărul exact al volumelor şi nici ordinea lor de apariţie. Primul dintre volume este deja prezentat pe coperta spate a acestei ediţii ad litteram şi va apărea cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2011.
Pretul nostru:
36.00 Lei (RON)
|
|
Drept bancar | Carte de: Postolache RadaDrept bancar | Carte de: Postolache Rada este o lucrare destinată studenţilor, practicienilor şi tuturor celor interesaţi de universul juridic bancar, lucrarea conţine pârghiile comprehensiunii în complexitatea sistemului bancar, instituţional şi operaţional. Cartea este fundamentată pe o diversitate de acte normative cu relevanţă în domeniu, acoperind problematica bancară analizată: reglementările speciale, inclusiv normele edictate de banca centrală a României, vizând instituţiile de credit – statutul juridic, condiţiile de acces pe piaţa bancară, funcţionarea, cât şi obligaţiile lor profesionale; în egală măsură, noul Cod civil, temeiul juridic general al contractelor bancare, purtând amprenta unificării dreptului privat, o veritabilă provocare pentru aprofundarea studiului şi ancorarea sa în realitatea juridică prezentă. In acest sens, sunt prezentate principalele contracte bancare, stabilind regimul lor juridic şi particularizându-le: contul bancar curent; depozitul de fonduri; creditul, în complexitatea conţinutului său; scrisoarea de garanţie bancară; cardul; închirierea casetelor de valori. De asemenea, în contraparte cu piaţa bancară fără frontiere şi cu câmpul libertăţii contractuale, este prezentată autoritatea de reglementare, autorizare şi supraveghere în domeniu, conferind integralitate studiului nostru.
Pretul nostru:
49.90 Lei (RON)
|
|
Contractul de franciza (Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Palita, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea)Contractul de franciză. Teorie şi practică internă şi internaţională. Studii de caz. Modele de contracte Autori: Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Paliţă, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Contractul de Leasing (De: Av. Eduard Dragomir; Georgiana Ciobotea)Lucrarea de fata este una dintre cele mai noi monografii in materie de leasing care a aparut pe piata de carte juridica din Romania dupa adoptarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997, act normativ ce a reglementat pentru prima data acest tip de contract. Leasing-ul reprezinta, datorita utilizarii si implementarii acestuia la scara larga, una dintre institutiile comertului care au contribuit la dezvoltarea economica a multor tari, acest lucru putand fi considerat valabil si pentru Romania, cu exceptia ultimului an, in care criza economica mondiala a avut un cuvant important de spus in domeniul de fata. Cu toate ca acest contract este foarte uzual, inca exista multe neclaritati, atat de natura teoretica, cat si practica pe care am incercat sa le clarificam prin lucrarea de fata. In concluzie, lucrarea de fata - prin prisma faptului ca este realizata într-o maniera exhaustiva si cuprinzând informatii necesare pentru toti profesionistii, atât teoreticieni cât si practicieni, dar si pentru cititorii fara studii juridice - nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarei persoane care a utilizat vreodata sau va utiliza un contract de leasing! In acelasi timp, lucrarea este recomandata si studentilor - ce îşi elaboreaza referate si lucrari de licenta in materie - care vor gasi un interesant studiu de caz privind piata de leasing din Romania ultimilor ani.
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Fondurile europene. Litigii generate de accesarea si utilizarea defectuoasa a acestora in Romania | Autori: Cezarina Falan, Stefanescu VioletaLucrarea Fondurile europene. Litigii generate de accesarea si utilizarea defectuoasa a acestora in Romania îşi propune să familiarizeze cititorii cu problematica specifică elaborării şi implementării proiectelor cofinanţate din fonduri europene, prezentând exemple de „aşa nu”. Nerespectarea sau aplicarea incorectă a legislaţiei relevante în domeniu duc automat la imposibilitatea obţinerii finanţării sau chiar la restituirea sprijinului financiar primit. Indiferent de tipul finanţării europenea (fondurile de preaderare sau cele alocate ţării noastre în calitate de stat membru pentru perioada de programare 2007-2013) litigiile generate de accesarea şi utilizarea defectuoasă a acestora prezintă acelaşi specific prin raportare la etapele unui proiect şi consecinţele atrase. Speţele selectate în cadrul acestei lucrări prezintă „greşeli” semnificative şi frecvente săvârşite în procesul de elaborare şi implementare a proiectelor cofinanţate din fonduri europene. Este regretabil că au fost comise greşeli în procesul obţinerii şi utilizării fondurilor europene, deopotrivă de solicitanţi şi/sau de beneficiari, cât şi de autorităţile cu competenţe în materie, dar, dacă tot au avut loc, măcar să învăţăm din ele.
Pretul nostru:
33.90 Lei (RON)
|
|
Obligatiile fiscale ale firmei | Autor: Mihaela TofanEXTRAS: CUVANT-INAINTE Denumire utilizată în programele analitice pentru masteratele de specialitate în ştiinţe juridice, audit şi finanţe, Obligaţiile fiscale ale firmei, constituie şi un generos cadru de discuţii în seminariile sau workshop-urile de perfecţionare. Tematica primeşte, în egală măsură, conotaţie de curs post-universitar, temă de cercetare ştiinţifică şi de aplicaţie în activitatea firmelor. În contextul frecventelor modificări care caracterizează şi legislaţia fiscală din ţara noastră, o nouă publicaţie în domeniu nu poate fi decât binevenită. Practicienii dreptului şi specialiştii în finanţe, deopotrivă, pot parcurge rezultatele unui demers ştiinţific pornit de la norma de drept care se completează cu elemente de teorie şi practică în domeniu. Demersul analitic porneşte de la noţiunea de firmă în dreptul român şi continuă cu aspecte de ordin general privind impozitele, taxele şi contribuţiile. Sunt analizate şi trăsăturile specifice fiecărei obligaţii de plată către bugetul de stat, acordând atenţia cuvenită normelor de drept european de interes în fiecare caz în parte. Autoarea lucrării utilizează un limbaj accesibil, fără a trece cu vederea termenii de specialitate, căutând să se adreseze şi cititorului fără cunoştinţe avansate în domeniul dreptului fiscal şi finanţelor publice, motiv pentru care definiţiile şi clasificările constituie elementul de debut în analiza fiecărui concept. Lucrarea furnizează informaţii şi posibile soluţii pentru teoria şi practica în acest domeniu de reglementare. Reţin atenţia trimiterile către literatura de specialitate străină şi comparaţiile cu sistemele fiscale ale altor state, evidenţierea punctelor slabe ale fiscalităţii în România şi justificarea conduitei contribuabilului român, aşa cum este conturată prin prisma analizei normelor de drept incidente. Poate că structura de cadrul didactic a autoarei motivează preponderenţa demersului teoretic în detrimentul aspectelor de ordin practic, însă nici elementele de studiu de caz şi problematizarea nu lipsesc de pe parcursul fiecărui capitol analizat. Desigur că un titlu aşa de generos ar fi cerut o dezvoltare atotcuprinzătoare pe parcursul unei publicaţii mult mai ample, de exemplu în interiorul coperţilor unui tratat de fiscalitate sau de drept fiscal, însă lucrarea de faţă surprinde prin capacitate analiză şi sinteză. Cititorul interesat găseşte cu uşurinţă aspectele principale ale domeniului tratat şi primeşte o îndrumare în direcţia oportună pentru aprofundarea fiecărui subiect analizat. Prof.univ.dr. Tudorel Toader Judecător la Curtea Constituţională a României
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|
|
Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara si reglementarea din noul Cod civil | Autor: Luminita Cristina StoicaEXTRAS: Introducere 1. Nulitatea contractului este reglementată pe larg în noul Cod civil (art. 1246-1265), fiind edictate reglementări privind noţiunea (orice contract încheiat cu încălcarea condiţiilor cerute de lege pentru încheierea sa valabilă este supus nulităţii, dacă prin lege nu se prevede o altă sancţiune) şi felurile nulităţii, absolută sau relativă, cu detalierea regimului pentru fiecare dintre acestea. Astfel, aşa cum stabilise anterior doctrina, nulitatea absolută intervine în cazul încălcării unei dispoziţii legale instituite pentru ocrotirea unui interes general, poate fi invocată de orice persoană interesată, pe cale de acţiune sau de excepţie, instanţa este obligată să invoce din oficiu nulitatea absolută, contractul lovit de nulitate absolută nu este susceptibil de confirmare decât în cazurile prevăzute de lege, iar dacă nu se prevede altfel, nulitatea absolută poate fi invocată oricând, fie pe cale de acţiune, fie pe cale de excepţie. La rândul ei, nulitatea relativă este incidentă în caz de încălcare a unei dispoziţii legale instituite pentru ocrotirea unui interes particular, poate fi invocată numai de cel al cărui interes este ocrotit prin dispoziţia legală încălcată, nu şi din oficiu de instanţa judecătorească, este susceptibilă de confirmare şi poate fi invocată pe cale de acţiune numai în termenul de prescripţie stabilit de lege. Cu toate acestea, partea căreia i se cere executarea contractului poate opune oricând nulitatea relativă a contractului, chiar şi după împlinirea termenului de prescripţie a dreptului la acţiunea în anulare. În cazul nulităţii absolute, noul Cod civil face menţiunea „este nul contractul”, iar în situaţia nulităţii relative, contractul „este anulabil”. Un element de noutate îl constituie reglementarea posibilităţii constatării sau declarării nulităţii prin acordul părţilor, dacă prin lege nu se prevede altfel. Prin acordul părţilor nu pot fi însă instituite şi nici suprimate cauze de nulitate, iar orice convenţie sau clauză contrară este considerată nescrisă. Sunt reglementate expres prin noul Cod civil şi cauzele de nulitate absolută (în situaţiile anume prevăzute de lege, precum şi atunci 2 Ineficacitatea actului juridic civil când rezultă neîndoielnic din lege că interesul ocrotit este unul general), respectiv cauzele de nulitate relativă (când au fost nesocotite dispoziţiile legale privitoare la capacitatea de exerciţiu, când consimţământul uneia dintre părţi a fost viciat, precum şi în alte cazuri anume prevăzute de lege). În cazurile în care natura nulităţii nu este determinată ori nu reiese în chip neîndoielnic din lege, contractul este anulabil, fiind stabilită de lege o prezumţie de nulitate relativă. În ceea ce priveşte efectele nulităţii, contractul lovit de nulitate absolută sau anulat este considerat a nu fi fost niciodată încheiat. Desfiinţarea contractului atrage, în condiţiile legii, şi desfiinţarea actelor subsecvente încheiate în baza lui. Fiecare parte trebuie să restituie celeilalte, în natură sau prin echivalent, prestaţiile primite, chiar dacă acestea au fost executate succesiv sau au avut un caracter continuu. Nulitatea poate fi totală sau parţială. Clauzele contrare legii, ordinii publice sau bunelor moravuri şi care nu sunt considerate nescrise atrag nulitatea contractului în întregul său numai dacă sunt, prin natura lor, esenţiale sau dacă, în lipsa acestora, contractul nu s-ar fi încheiat. În cazul în care contractul este menţinut în parte, clauzele nule sunt înlocuite de drept cu dispoziţiile legale aplicabile. Această regulă se aplică în mod corespunzător şi clauzelor care contravin unor dispoziţii legale imperative şi sunt considerate de lege nescrise. Actualul Cod civil reglementează în premieră repararea prejudiciului în cazul nulităţii contractului încheiat în formă autentică. Astfel, în situaţia anulării sau constatării nulităţii contractului încheiat în formă autentică pentru o cauză de nulitate a cărei existenţă rezultă din însuşi textul contractului, partea prejudiciată poate cere obligarea notarului public la repararea prejudiciilor suferite, în condiţiile răspunderii civile delictuale pentru fapta proprie. Prin art. 106 1 din Legea nr. 71/2011 de punere în aplicare a Codului civil s-a stabilit, în ceea ce priveşte această formă de răspundere, că poate fi angajată numai în limita prejudiciului nereparat prin anularea sau constatarea nulităţii contractului ce a fost dispusă prin hotărâre judecătorească definitivă şi că nu înlătură angajarea răspunderii şi a altor persoane, în condiţiile legii. (...) DETALII EXTRAS:
Pretul nostru:
43.00 Lei (RON)
|
|
Antecontractul de vanzare-cumparare 2012 | Autor: Ioana IonescuIN CURS DE APARITIE! (Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!) Realitatea economica si juridica a dovedit de multa vreme ca procesul incheierii contractului de vanzare-cumparare nu este intotdeauna unul instantaneu ori quasi-instantaneu, fiind precedat deseori de discutii preparatorii, materializate inclusiv prin incheierea unor acte premergatoare eventualei vanzari finale, definitive. Asadar, antecontractul este o modalitate juridica des uzitata in practica, prin care, desi partile nu incheie contractul proiectat, totusi se leaga juridic. Lucrarea de fata Antecontractul de vanzare-cumparare 2012 | Autor: Ioana Ionescu isi propune a analiza, in cuprinsul a trei titluri distincte: - pactul de preferinta sau contractul in virtutea caruia se naste dreptul conventional de preemptiune, - promisiunea unilaterala de vanzare, accentuand si delimitand in cuprinsul acesteia figura pactului de optiune in vederea vanzarii, - si promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare.
Pretul nostru:
49.00 Lei (RON)
|
|
Protectia penala a pietei de capital | Autor: Tiganoaia Adrian-CatalinLucrarea Protectia penala a pietei de capital | Autor: Tiganoaia Adrian-Catalin reprezintă un studiu aprofundat al infracţiunilor prevăzute în Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare. Are la baza identificarea conţinuturilor legale ale acestora cu sancţiunile aferente, analizeazand in continuare aspectele comune tuturor acestor infracţiuni, iar in final este analizată fiecare infracţiune în parte. Întrucât, în opinia autorului, Legea nr. 297/2004 ar trebui să înregistreze progrese semnificative la capitolul tehnică legislativă în materia incriminării, sunt sesizate deficienţele în această privinţă şi se propune un model de incriminare a acestor fapte, care să aibă avantajul de a conţine, în general, norme penale complete, distincte pentru fiecare comportament prohibit în parte, de a diversifica arealul sancţionator, în funcţie de calitatea subiectului activ şi de a spori sancţiunile în raport cu cele existente în prezent. La propunerea de sporire a sancţiunilor, s-a ţinut seama şi de concepţia de ansamblu, manifestată la nivelul Noului Cod penal, aceea de a scădea pedepsele în raport cu cele prevăzute în Codul penal în vigoare. Aşa fiind, modelul îşi va păstra validitatea şi după intrarea în vigoare a Noului Cod penal, existând corelare.
Pretul nostru:
32.90 Lei (RON)
|
|
Tehnica operatiunilor de turism intern si international | Autori: Olimpia State, Stanciulescu GabrielaTehnica operatiunilor de turism intern si international | Autori: Olimpia State, Stanciulescu Gabriela este o carte ce oferă cititorilor (studenţi, masteranzi, doctoranzi care studiază Administrarea Afacerilor în Turism, dar şi practicienilor şi tuturor celor implicaţi în turism) o combinaţie echilibrată de aspecte teoretice şi practice. Pentru lucrătorul din turism (indiferent de nivelul ierarhic) nu este suficient să ştie cum se fac anumite operaţiuni, ci şi de ce se fac. Numai astfel el va putea face alegerile potrivite. Asadar, aceasta lucrare a fost gândită astfel încât atât partea teoretică, cât și cea practică să ofere informaţia absolut necesară înţelegerii logicii operațiunilor din turismul intern și internațional.
Pretul nostru:
59.90 Lei (RON)
|
|
Drept in afaceri | Autor: Laura PotincuAbordarea interdisciplinară juridică şi economică a elementelor de drept utile domeniului afacerilor, sporeşte caracterul aplicativ al acestei lucrări pentru specialiştii din domeniul economic. Domeniul protecţiei juridice a consumatorilor și cel special al protecţiei de produse și servicii bancare face obiectul a numeroase acte normative adoptate la nivel intern ori la nivelul Uniunii Europene, motiv pentru care este important a fi studiat şi cunoscut de actualii şi viitorii economişti, dar și specialiștii din domeniul juridic.
Pretul nostru:
49.90 Lei (RON)
|