|
Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale | Actualizare: 25 ianuarie 2013
Descriere
EXTRAS:
(...)
Titlul II. Constituirea societăţilor comerciale
Capitolul I. Actul constitutiv al societăţii
Art. 5. [Actele constitutive ale societăţii]. (1) Societatea în nume colectiv sau în comandită simplă se constituie prin contract de societate, iar societatea pe acţiuni, în comandită pe acţiuni sau cu răspundere limitată se constituie prin contract de societate şi statut.
(2) Societatea cu răspundere limitată se poate constitui şi prin actul de voinţă al unei singure persoane. În acest caz se întocmeşte numai statutul.
(3) Contractul de societate şi statutul pot fi încheiate sub forma unui înscris unic, denumit act constitutiv.
(4) Când se încheie numai contract de societate sau numai statut, acestea pot fi denumite, de asemenea, act constitutiv. În cuprinsul prezentei legi, denumirea act constitutiv desemnează atât înscrisul unic, cât şi contractul de societate şi/sau statutul societăţii.
(5) În cazurile în care contractul de societate şi statutul constituie acte distincte, acesta din urmă va cuprinde datele de identificare a asociaţilor şi clauze reglementând organizarea, funcţionarea şi desfăşurarea activităţii societăţii.
(6) Actul constitutiv se încheie sub semnătură privată, se semnează de toţi asociaţii sau, în caz de subscripţie publică, de fondatori. Forma autentică a actului constitutiv este obligatorie atunci când:
a) printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se află un imobil;
b) se constituie o societate în nume colectiv sau în comandită simplă;
c) societatea pe acţiuni se constituie prin subscripţie publică.
(7) Actul constitutiv dobândeşte dată certă şi prin depunerea la oficiul registrului comerţului.
Art. 6. [Fondatorii]. (1) Semnatarii actului constitutiv, precum şi persoanele care au un rol determinant în constituirea societăţii sunt consideraţi fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute de art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei sau pentru cele prevăzute de prezenta lege, cu modificările şi completările ulterioare.
(...)
Cuprins general
Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale
Index
1. Decretul-lege nr. 122/1990 privind autorizarea şi funcţionarea în România a reprezentanţelor societăţilor comerciale şi organizaţiilor economice străine
2. Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii
3. Legea nr. 161/2003 – Titlul V. Grupurile de interes economic
4. Ordonanţa de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice
5. Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului
6. Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice
7. O.U.G. nr. 116/2009 pentru instituirea unor măsuri privind activitatea de înregistrare în registrul comerţului
Titlul cartii: |
Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale | Actualizare: 25 ianuarie 2013
|
Numele autorului/lor: |
Colectiv Hamangiu
|
Editura: |
Hamangiu
|
Data aparitiei: |
28 Ianuarie 2013
|
Numar de pagini: |
304
|
ISBN: |
978-606-522-929-7
|
Tip coperta: |
Carte brosata
|
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): |
12
|
Formatul de livrare: |
Carte in format tiparit
|
3
by Afaceri 2013, 21 Feb 2013
Legea societatilor comerciale si 7 legi uzuale | Actualizare: 25 ianuarie 2013
12.00 Lei (RON)
Aflata la cea de-a 13-a editie, lucrarea cuprinde, pe langa LSC, si actele normative care reglementeaza regimul juridic al reprezentantelor societatilor straine, al IMM-urilor, al grupurilor de interes economic, legea registrului comertului si legea care reglementeaza formalitatile de inregistrare la registrul comertului, ordonanta privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu toate modificarile intervenite pana la data de 25 ianuarie 2013.
|
STOC EPUIZAT MOMENTAN!Anul 2013 debuteaza cu schimbari semnificative de natura fiscala, cu impact atat in mediul de afaceri, cat si pentru persoanele fizice. Cele mai importante modificari aduse Codului Fiscal se refera la: platile anticipate pentru impozitul pe profit, retinerea impozitului din activitatile independente, plata TVA la incasare, recuperarea pierderilor fiscale in cazul operatiunilor de fuziune sau divizare a persoanelor juridice, declararea antrepozitelor fiscale, impozitul pe microintreprinderi, impozitul pentru venituri din silvicultura si piscicultura.
Pentru a fi informat si a afla in ce fel va afecteaza schimbarile legislative, Editura Hamangiu va ofera versiunea consolidata a Codului fiscal 2013, cu toate modificarile la zi.
Editia de fata cuprinde si modificarile aduse prin O.G. nr. 8/2013 in vigoare de la 1 februarie 2013.
Pentru ca, dupa cum ne-am obisnuit deja, Codul fiscal ar fi inaplicabil fara noianul de ordine, instructiuni, decizii si proceduri emise de Ministerul Finantelor, ANAF sau Comisia fiscala centrala, veti gasi in lucrarea noastra note explicative si trimiteri la toate aceste acte normative, cu toate modificarile la zi.
STOC EPUIZAT MOMENTAN!
Pretul nostru:
19.00 Lei (RON)
|
|
Contractul de franciză. Teorie şi practică internă şi internaţională. Studii de caz. Modele de contracte
Autori: Av. Antonio-Silviu Mutulescu, Av. Roxana Paliţă, Av. Eduard Dragomir, Cons. Jur. Georgiana Ciobotea
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Lucrarea de fata este una dintre cele mai noi monografii in materie de leasing care a aparut pe piata de carte juridica din Romania dupa adoptarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997, act normativ ce a reglementat pentru prima data acest tip de contract.
Leasing-ul reprezinta, datorita utilizarii si implementarii acestuia la scara larga, una dintre institutiile comertului care au contribuit la dezvoltarea economica a multor tari, acest lucru putand fi considerat valabil si pentru Romania, cu exceptia ultimului an, in care criza economica mondiala a avut un cuvant important de spus in domeniul de fata. Cu toate ca acest contract este foarte uzual, inca exista multe neclaritati, atat de natura teoretica, cat si practica pe care am incercat sa le clarificam prin lucrarea de fata.
In concluzie, lucrarea de fata - prin prisma faptului ca este realizata într-o maniera exhaustiva si cuprinzând informatii necesare pentru toti profesionistii, atât teoreticieni cât si practicieni, dar si pentru cititorii fara studii juridice - nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarei persoane care a utilizat vreodata sau va utiliza un contract de leasing!
In acelasi timp, lucrarea este recomandata si studentilor - ce îşi elaboreaza referate si lucrari de licenta in materie - care vor gasi un interesant studiu de caz privind piata de leasing din Romania ultimilor ani.
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Extras:
Motivele existenţei managementului resurselor umane
Managementul resurselor umane nu trebuie să fie apanajul unui mic comitet de conducere, ci munca unei întregi echipe care se exercită într-un serviciu numit cel mai adesea serviciul resurselor umane. Acesta, pe lângă gestiunea administrativă a recrutărilor, a mobilităţii, a plăţii şi a formării, caută soluţii pentru o mai bună adecvare între nevoile şi resursele întreprinderii. Această nouă abordare a MRU se impune pe viitor întreprinderilor deoarece modalităţile de a munci s-au schimbat, şi managementul resurselor umane abordat din acest unghi ar putea să devină o sursă de valoare adăugată. Nu se vorbeşte astăzi de productivitatea formării salariaţilor? Or, până într-o perioadă recentă, formarea era considerată ca o obligaţie şi nu o investiţie cuantificabilă şi rentabilă
Pretul nostru:
29.90 Lei (RON)
|
|
Lucrarea Auditul resurselor umane | Autor: Florea Nicoleta-Valentina se adresează atât lumii academice, cât şi practicienilor şi prezintă aspecte-cheie precum:
- conceptul de management al resurselor umane: evoluţia şi impactul resurselor umane asupra obţinerii performanţelor organizaţionale;
- detalierea strategiilor eficiente de recrutare, selecţie, angajare şi integrare a angajaţilor, precum şi evaluarea şi monitorizarea costurilor corespunzătoare;
- aplicarea unui marketing al recrutării eficient, dezvoltarea şi implementarea analizei de benchmarking;
- importanţa dezvoltării carierei individuale şi organizaţionale, a recompensării şi motivării resurselor umane ca elemente-cheie prin care se poate obţine implicit performanţă la nivelul întregii organizaţii.
Pretul nostru:
34.90 Lei (RON)
|
|
Coordonată de prof. univ. dr. Smaranda Angheni, lucrarea de faţă, aflată la a 16-a ediţie, conţine, pe lângă cele mai importante acte normative care reglementează regimul societăţilor (Legea societăţilor nr. 31/1990, incluzând modificările aduse prin Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal – M. Of. nr. 757 din 12 noiembrie 2012, în vigoare de la 1 februarie 2014, Legea privind registrul comerţului nr. 26/1990, Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, Legea nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare etc.), un extras din Noul Cod civil, precum şi importante corelaţii legislative, note relevante, scurt istoric, un index util, denumiri marginale adăugate de redacţia Editurii articolelor Legii nr. 31/1990 (în scopul facilitării utilizării textului legii) etc.
Pretul nostru:
16.90 Lei (RON)
|
|
Lucrarea de fata reprezintă un ghid de marketing cu importanţă atât teoretică, cât şi practică. Sunt urmărite toate elementele esenţiale pe care un începător în domeniul studiului marketingului trebuie să le cunoască, pentru ca apoi să le poată aplica foarte uşor în domeniul său de interes.
Totodata, lucrarea se adresează în principal studenţilor, dar şi oamenilor de afaceri şi managerilor - tuturor celor interesaţi în dezvoltarea unei afaceri de succes, având la bază un suport ştiinţific.
Pretul nostru:
19.90 Lei (RON)
|
|
STOC EPUIZAT!
EXTRAS:
1. Cerere de deschidere a procedurii insolvenţei. Persoane supuse procedurii insolvenţei. Producător agricol
Legea nr. 85/2006, art. 1 alin. (2) lit. a) şi b)
Producătorul agricol, persoană fizică, nu are calitatea de persoană fizică autorizată şi nu este organizat într‑o asociaţie familială, pentru a‑i fi aplicabile prevederile Legii insolvenţei.
C.A. Galaţi, dec. com. nr. 872 din 7 decembrie 2011, nepublicată
Prin sentinţa comercială nr. 979 din 6 septembrie 2011, pronunţată de Tribunalul Galaţi, s‑a respins contestaţia formulată de debitorul T.I. împo‑ triva cererii de deschidere a procedurii insolvenţei ca fiind tardiv formulată. În temeiul art. 107 lit. a) din Legea nr. 85/2006, s‑a dispus începerea pro‑ cedurii simplificate împotriva producătorului agricol T.I. Pentru a pronunţa această hotărâre, instanţa de fond a reţinut următoarele: debitorului T.I. i‑a fost comunicată cererea de deschidere a procedurii insolvenţei la data de 31 ianuarie 2011, iar debitorul a contestat starea de insolvenţă abia la data de 20 aprilie 2011, cu depăşirea termenului de 10 zile de la primirea citaţiei, prevăzut în art. 33 alin. (2) din Legea nr. 85/2006. Pe fondul cererii s‑a reţinut că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 27‑28 şi art. 30 din Legea nr. 85/2006 şi a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei.
(...)
Pretul nostru:
39.00 Lei (RON)
|
|
Aşteptările societăţii de la profesionist Profesionistul nu poate fi un simplu spectator. El este eficient pentru că este activ. El posedă atât competenţa necesară, cât şi organizarea prin care se valorifică această competenţă, depăşind dificultăţile cu care se confruntă. Profesionistul respectă angajamentele sale şi este atent la îndeplinirea exactă a obligaţiilor partenerilor săi.
Această complexa lucrare se dorește a fi primul volum dintr-o succesiune pe aceeași temă, acest prim volum fiind urmat de:
Volumul II. Contractele afacerilor întreprinderii, proiectat în cinci tomuri.
Tomul 1. Contractul, izvor de obligații.
Tomul 2. Alte contracte translative de proprietate.
Tomul 3. Contracte de prestări de servicii și de constituire de garanții.
Tomul 4. Contractele aleatorii.
Tomul 5. Contractele de achiziții publice.
Volumul III. Bunurile și drepturile întreprinderii.
Pretul nostru:
79.90 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
12.00 Lei (RON) |
|