|
Home ›
Drept Civil ›
Antecontractul de vanzare-cumparare 2012 | Autor: Ioana Ionescu
Antecontractul de vanzare-cumparare 2012 | Autor: Ioana Ionescu
Descriere
IN CURS DE APARITIE!
(Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!)
Realitatea economica si juridica a dovedit de multa vreme ca procesul incheierii contractului de vanzare-cumparare nu este intotdeauna unul instantaneu ori quasi-instantaneu, fiind precedat deseori de discutii preparatorii, materializate inclusiv prin incheierea unor acte premergatoare eventualei vanzari finale, definitive. Asadar, antecontractul este o modalitate juridica des uzitata in practica, prin care, desi partile nu incheie contractul proiectat, totusi se leaga juridic.
Lucrarea de fata Antecontractul de vanzare-cumparare 2012 | Autor: Ioana Ionescu isi propune a analiza, in cuprinsul a trei titluri distincte:
- pactul de preferinta sau contractul in virtutea caruia se naste dreptul conventional de preemptiune,
- promisiunea unilaterala de vanzare, accentuand si delimitand in cuprinsul acesteia figura pactului de optiune in vederea vanzarii,
- si promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare.
IN CURS DE APARITIE!
(Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!)
Antecontractul (promisiunea de vânzare) este un act juridic încheiat între promintenţii-vânzători şi promitenţii-cumpărători prin care ambele părţi se obligă să încheie, în viitor, până la o anumită dată şi la un preţ stabilit, contractul de vânzare.
Clauze principale
Antecontractul va cuprinde, de regulă:
- descrierea imobilului;
- avansul (suma de bani) ce se dă odată cu încheierea acestuia;
- preţul final al vânzării pe care l-au convenit părţile;
- data la care urmează să se încheie contractul de vânzare în formă autentică;
- clauze penale (ce reprezintă daune-interese în cazul în care contractul de vânzare-cumpărare nu se mai semnează din culpa uneia dintre părţi).
Titlul cartii: |
Antecontractul de vanzare-cumparare 2012
|
Numele autorului/lor: |
Ioana Ionescu
|
Editura: |
Hamangiu
|
Data aparitiei: |
Nov. 2012
|
Numar de pagini: |
456
|
ISBN: |
978-606-522-912-9
|
Tip coperta: |
Carte brosata
|
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): |
49
|
Formatul de livrare: |
Carte tiparita
|
4
by Antecontractul, 21 Nov 2012
Antecontractul de vanzare-cumparare 2012 | Autor: Ioana Ionescu
49.00 Lei (RON)
Aceasta lucrare isi propune a analiza, in cuprinsul a trei titluri distincte, pactul de preferinta sau contractul in virtutea caruia se naste dreptul conventional de preemptiune, promisiunea unilaterala de vanzare, accentuand si delimitand in cuprinsul acesteia figura pactului de optiune in vederea vanzarii, si promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare.
|
Economia de piaţă presupune doi piloni fundamentali:
1. creditul
2. piaţa de capital.
De esenţa sa este însă piaţa de capital, întrucât creditul există în orice formă de organizare umană. Funcţionarea pieţelor financiare trebuie să vizeze realizarea unui interes public. Ignorarea acestui deziderat, prezenţa mult prea diluată a dreptului pe pieţele de capital a reprezentat, la sfârşitul anului 2007, o cauză centrală a declanşării crizei financiare globale.
Din acest considerent, un examen ştiinţific al tranzacţiei bursiere, al actului translativ de proprietate care transferă în zilele noastre cele mai mari valori, realizat în cadrul unei ample lucrări, reprezintă un demers necesar. Propunerile de lege ferenda care rezultă în urma acestei analize nu sunt decât expresia firească a unei duble necesităţi: aceea de creştere a încrederii investitorilor în piaţa de capital din România prin introducerea unor norme clare, facil de pus în aplicare şi aceea de integrare a dreptului pieţei de capital în sistemul de drept român, parte la rândul lui a arhitecturii juridice a Uniunii Europene.
Pretul nostru:
99.90 Lei (RON)
|
|
STOC EPUIZAT!
Curs de drept civil. Contracte
Conform Noului Cod civil
Lucrarea de fata isi propune sa prezinte sistematizat particularitatile contractelor civile, asa-zise ”speciale”, adresandu-se in primul rand, studentilor facultatii de drept, fiind conceputa pe principii didactice si in conformitate cu programa analitica a disciplinei drept civil (contracte si succesiuni).
In acest sens, s-au avut in vedere, sistematic, urmatoarele:
-
Vanzarea,
-
Schimbul,
-
Donatia,
-
Societatea,
-
Locatiunea,
-
Antrepriza,
-
Mandatul,
-
Imprumutul,
-
Depozitul,
-
Renta viagera,
-
Intretinerea,
-
Jocul si pariul,
-
Tranzactia
Lucrarea respecta doctrina nationala reprezentativa in materie si numai in subsidiar isi permite sa faca observatii. Apreciem ca intrarea in vigoare a Noului cod civil are, printre alte merite, si pe acela de a repune in discutia specialistilor principalele institutii de drept privat (in vederea unor eventuale reasezari si reconsiderari). Pentru o mai buna coordonare cu dreptul comun in materie, lucrarea incepe cu o succinta prezentare a regulilor generale.
Pretul nostru:
55.00 Lei (RON)
|
|
Lucrarea Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul | Conform NCC si NCPC | Autor: Oglinda Bazil abordeaza problematica dreptului afacerilor din perspectiva Noului Cod civil intrat in vigoare la 1 octombrie 2011.
In conditiile controveselor cu privire la destinul dreptului comercial in contextul unificarii dreptului obligational privat "sub umbrela" NCC, se impunea o carte dedicata dreptului afacerilor, pentru mai multe ratiuni, pe care le veti regasi in continutul lucrarii de fata.
Prima parte abordeaza institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri, precum si chestiuni noi cum ar fi: „Principiile generale de drept ca izvor de drept”, sau puncte de vedere inedite si originale ale autorului ca de exemplu: „Calitatea si conditiile in care jurisprudenta este izvor de drept in sistemul romanesc de drept”.
Cea de-a doua parte a lucrarii este dedicata teoriei generale a contractului, in care sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile acestora in mediul de afaceri.
Pretul nostru:
75.00 Lei (RON)
|
|
Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2011, se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou.
Ediţia de faţă a acestei cărţi cuprinde, după cum rezultă chiar din grafica copertei:
- Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011;
- Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil (doar un EXTRAS);
- Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (INTEGRAL);
- Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL);
- Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL);
- Index alfabetic
Şi dacă unii dintre dvs. vă întrebaţi deja dacă grafica copertei a fost aleasă la întâmplare sau chiar vrea să transmită vreun mesaj, ei bine da, puzzle-ul de pe copertă are menirea de a spune, poate într-un alt mod decât prin cuvinte, că această carte este doar prima dintr-o întreagă colecţie ce va urma sub titlul "NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT". Datorită volumului imens de muncă şi pentru că Editura Nomina Lex îşi doreşte să fie o lucrare de referinţă, cu adevărat utilă atât practicienilor dreptului, cât şi teoreticienilor, atât studenţilor la drept, cât şi altor categorii de profesionişti, editarea lucrării va avea loc de-a lungul mai multor volume, fără a se şti însă nici numărul exact al volumelor şi nici ordinea lor de apariţie. Primul dintre volume este deja prezentat pe coperta spate a acestei ediţii ad litteram şi va apărea cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2011.
Pretul nostru:
36.00 Lei (RON)
|
|
EXTRAS:
Titlul I. Vânzarea între profesionişti şi
consumatori – vânzare de consum
I. Trăsăturile caracteristice ale vânzării de consum
1.Un drept al consumaţiei?
1. Dezvoltarea rapidă a societăţii de consum, progresul înregistrat pe plan tehnologic au determinat necesitatea în planul juridic a unor norme care să contureze o conduită a relaţiilor contractuale în care s-a vorbit tot mai mult despre consum. Noţiunea de consumerism a devenit din ce în ce mai uzitată în plan global, unde s-a pus problema unor reguli de conduită a profesionistului în raporturile cu un profan. La nivel european, încă din anul 1960, noţiunea de „protecţie a consumatorului” s-a dovedit din ce în ce mai necesară într-o intensă societate de consum precum cea contemporană. Astfel, la 6 martie 1962 a fost creată BEUC de către o serie de organizaţii ale consumatorilor din state dezvoltate economic precum Belgia, Luxemburg, Franţa, Olanda, Italia şi Germania; această asociaţie europeană a fost prima organizaţie care a făcut lobby pentru a pune bazele unei legislaţii la nivel european în domeniul protecţiei consumatorului. Astăzi, politica de protecţie a consumatorilor se găseşte din ce în ce mai mult în centrul principalelor provocări cu care se confruntă cetăţenii, economia şi societăţile. Complexitatea pieţelor cu amănuntul creşte rolul consumatorilor; datorită acestui lucru, consumatorii au acum puteri mai mari în ceea ce priveşte administrarea propriilor afaceri. În timp ce mulţi dintre ei pot obţine avantaje, cei mai vulnerabili sunt mai slab dotaţi, iar creşterea nivelului de consum al copiilor şi îmbătrânirea populaţiei duc la creşterea numărului de clienţi mai vulnerabili. Cu toate acestea, nevoia de încredere din partea consumatorilor, care să stimuleze economia, nu a fost niciodată atât de mare.
(...)
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
EXTRAS:
Contractele reale sunt acele contracte care se încheie valabil numai dacă manifestarea de voință a părților este însoțită de remiterea materială a bunului. Contractul de depozit, contractul de comodat, contractul de împrumut de consumație sunt contracte ce fac parte din această categorie.
(...)
Manifestarea de vointa a partilor unui contract, numit sau nenumit, trebuie transpusa in text, forma scrisa reprezentand fie o conditie de validitate a actului, fie doar un mijloc de proba.
Contractul nu reprezinta doar cuvinte prinse in reteaua constructiilor gramaticale, ci si o constructie atent elaborata, ce are rolul de a pastra autenticitatea vointei exprimate de parti. Constructia unui contract presupune o analiza atenta a operatiunii juridice pe care partile doresc sa o incheie, obtinerea unor raspunsuri la intrebari, alcatuirea unui plan pe baza caruia se va face redactarea, elaborarea metodica a clauzelor contractuale, precum si verificarea fondului si a formei textului.
Prezentarea vizuala a textului completeaza aceste etape si are rolul, prin buna lizibilitate conferita contractului, de a ghida partile in intelegerea actului in ansamblu si mai ales a efectelor juridice pe care acesta le genereaza.
Modelele au o valoare importanta de initiere in redactarea unui contract, dar ele nu suplinesc o abordare sistematica a redactarii contractului.
In acest sens, prezenta lucrare si-a dorit sa abordeze in mod cvasiexhaustiv redactarea unui contract, pornind de la etapele redactarii in general si trecand la elementele ce se regasesc in constructia unui contract.
Avand in vedere ca prezenta lucrare nu isi propune decat sa ofere niste repere pentru redactarea unui act, demersul nostru s-a limitat la a prezenta regulile comune aplicabile contractelor.
Pretul nostru:
32.00 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
49.00 Lei (RON) |
|