Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Super REDUCERE - Pachet 3 Carti pt. Admiterea in Avocatura / Magistratura

Pret intreg: 359.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 179.50 Lei (RON)
Reducere: 179.50 Lei (RON) (50.00%)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Revista Romana de ADR nr. 1/2012 (Revista de Mediere, Arbitraj, Negociere)

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

Titlul lucrării: Revista Română de ADR | Alternative Dispute Resolution

Redactor şef: Dragoş Rădulescu

Producător: Editura Nomina Lex

ISSN: 2284-6123

Numar de pagini: 160

Format: 165 X 235

Interior: Broşat

Coperta: Laminată, lucioasă

Data lansării pe piaţă:  8 Martie 2012

Disponibilitate: Pe stoc

 

 

Revista are ca obiectiv promovarea tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat. 
Ne  propunem realizarea unui cadru deschis cercetării şi comunicării de idei din domeniul cercetării în domeniul alternativelor la justiţia clasică, în măsură să dezvolte interesul publicului spre lucrări ce ar putea contribui la progresul justiţiei într-o etapă în care ineficienţa instituţională face necesară implicarea fiecăruia dintre noi.
   

Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)
Cantitate:

 

Revista Română de Alternative Dispute Resolution

 

Editorial

 

 

Fiat iustitia, et pereat mundus (să se facă dreptatea, chiar dacă piere lumea), un dicton latin considerat un adevărat elogiu adus dreptăţii şi justiţiei ne spune că cel mai important lucru e ca justiţia să funcţioneze, iar dreptatea să triumfe, indiferent de costurile pe care le presupune realizarea ei.

Nimic mai adevărat, ne-am născut şi am crescut cu spiritul de dreptate în minte, am fost educaţi în existenţa unei lumi care face o delimitare clară între bine şi rău, în care binele este răsplătit, iar răul este pedepsit. Dar oare societatea conflictuală din România zilelor noastre, în care disputele apar la tot pasul mai ţine cont de aceste lucruri?

Greu de precizat, dar un lucru este sigur, instanţele de judecată din România sunt sufocate de procese interminabile în care se caută dreptatea, fără ca justiţiabilii să pună în balanţă „costurile” suplimentare pe care le aduce cu sine apelarea la instanţa de judecată: timp pierdut, cheltuieli, aglomeraţie, nervi, lipsa de intimitate, prin expunerea publică a cazului etc., dar mai ales faptul că soluţia instanţei nu corespunde întotdeauna cu aşteptările celor care apelează la Justiţie, deoarece nu rezolvă cauza conflictului.

Şi atunci nu rămâne decât nu singur lucru de făcut, apelarea la sistemul Alternative Dispute Resolution, care să soluţioneze cauza conflictului oferind părţilor posibilitatea de a decide singure modul în care se rezolvă conflictul, soluţia astfel găsită fiind cea mai apropiată de nevoile lor şi cea mai susceptibilă de a fi respectată ulterior.

Iar dacă unele dintre metodele folosite de sistemul Alternative Dispute Resolution sunt cunoscute şi utilizate, într-o formă mai mult sau mai puţin instituţionalizată, precum arbitrajul, negocierea, concilierea sau tranzacţiile, altele, precum medierea, acum încep să fie cunoscute de publicul din România, mai ales că nu există conturat nici un model unitar de iniţiere, un mod clar de practică a profesiei şi nici un proiect cu o ţintă înaltă şi precisă cu privire la promovarea şi utilizarea medierii în toate aspectele vieţii noastre, prin adoptarea medierii ca un mod de viaţă.

Din această cauză am dorit să realizăm crearea unui spaţiu liber de dialog, pentru redarea libertăţii de gândire, a cunoştinţei şi responsabilităţii purtătorului de mesaj ştiinţific şi informaţional, atât de necesare într-o lume ale cărei valenţe moral-educaţionale sunt convertite şi/sau pervertite în direcţii profund materiale şi mercantile.

Iar acest spaţiu de dezbateri constructive şi echidistante pentru dezvoltarea spiritului moral, a unei responsabilităţi civice şi a responsabilităţii fiecăruia dintre noi a luat forma Revistei Române deAlternative Dispute Resolution, concepută ca un eveniment editorial şi un produs academic, totodată, care să ducă la realizarea unui cadru deschis comunicării de idei din domeniul cercetării soluţionării conflictelor, într-o modalitate diferită decât cea utilizată de justiţia clasică, în măsură să dezvolte interesul publicului spre direcţii de acţiune ce ar putea contribui la progresul societăţii, într-o etapă în care ineficienţa instituţională face necesară implicarea fiecăruia dintre noi.

Revista Română de Alternative Dispute Resolution va fi structurată pe mai multe secţiuni de cercetări în domeniul soluţionării conflictelor (Mediere; Arbitraj; Negociere; Tranzacţii), având apariţii trimestriale.

Revista Română de Alternative Dispute Resolution are ca obiectiv promovarea specialiştilor, a tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat.

În vederea atingerii obiectivelor propuse şi pentru sprijinirea acţiunilor noastre, vă aşteptăm să ne fiţi alături şi ne obligăm totodată să ne ridicăm la nivelul exigenţei dumneavoastră.

 

  

 

 
 
.

by Administrator, 08 Mar 2012

Revista are ca obiectiv promovarea tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Recent vizualizate

Bestsellers

Tratat de crestere a bovinelor. Volumul 1

Tratat de crestere a bovinelor. Volumul 1

Pretul nostru: 80.00 Lei (RON)
Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Pretul nostru: 39.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker