- Code: 978-606-18-0172-5
- Producator: Editura C.H. Beck
Prezenta lucrare reprezinta cea de-a cincea editie, coordonata de conf. univ. dr. Baias Flavius-Antoniu si conţine, pe lângă varianta republicată a Noului Cod civil (M.Of. nr. 505 din 15 iulie 2011), cu ultimele modificări aduse prin Legea nr. 60/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (M.Of. nr. 255 din 17 aprilie 2012), şi un extras din Legea nr. 71/2011, referitor la dispoziţiile tranzitorii şi de punere în aplicare a Noului Cod, oferindu-se astfel cititorului o imagine completă a noii legislaţii civile, precum şi un index şi un cuprins detaliat.
Cuprins
Codul civil
Anexa - Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (extras)
Index
Titlul cartii: | Codul civil 2013 | Coordonator: Baias Flavius-Antoniu | Actualizat la data de 1.03.2013 |
---|---|
Numele autorului/lor: | Editie coordonata de conf. univ. dr. Baias Flavius-Antoniu |
Editura: | C.H. Beck |
Data aparitiei: | 11 Martie 2013 |
Numar de pagini: | 656 |
ISBN: | 978-606-18-0172-5 |
Tip coperta: | Brosata |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 22.90 |
Formatul de livrare: | Carte in format tiparit |
NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT. Cartea a VII-a: Dispozitii de Drept International Privat
Titlul lucrării: NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT (Art. 2.557-2.664). Cartea a VII-a: Dispoziţii de Drept Internaţional Privat Autor / Coordonator: Avocat Eduard Dragomir Colectie: Codul civil al României Producător: Editura Nomina Lex, Info-Consulting Agency ISBN: 978-606-8153-32-2 Numar de pagini: 623 Format: 148 X 215 Interior: cusut Coperta: cartonată, tare, lucioasa Data lansării: 3 Martie 2012 Disponibilitate: Pe stoc
Prezentare pe scurt: Lucrarea de faţă reprezintă prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat. Totodată, pentru întâia oară sunt prezentate şi comentate toate articolele în materie; pentru prima dată, sub fiecare articol s-au introdus note ce cuprind trimiteri la legislaţia conexă cu articolul în cauză (atât din dreptul intern, cât şi din dreptul internaţional), trimiteri de natură a veni în sprijinul avocaţilor şi celorlalte categorii de profesionişti ai dreptului; pentru prima dată în acest domeniu sunt reproduse toate articolele corespondente din reglementarea anterioară, pentru ca oricine să poată analiza schimbările intervenite comparand de sine însuşi noul si vechiul cadru legal; sunt reproduse ad literram dispoziţiile Legii nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Noului Cod civil; sunt reproduse în citat definiţii doctrinare, acolo unde s-a considerat util; sunt prezentate elemente de drept comparat atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din alte state; sunt prezentate în extras şi câteva elemente de jurisprudenţă, atât din dreptul intern, cât şi european; legislaţia Uniunii Europene incidentă în cazul anumitor articole este reprodusă integral. Şi, în final, lucrarea se încheie cu un glosar de termeni şi expresii juridice şi un tabel general de observaţii, corespondenţe şi corelaţii.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
|
Noul Cod Civil Republicat (Ad litteram - editie cartonata, noiembrie 2011)Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2011, se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou. Ediţia de faţă a acestei cărţi cuprinde, după cum rezultă chiar din grafica copertei: - Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; - Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil (doar un EXTRAS); - Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (INTEGRAL); - Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL); - Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL); - Index alfabetic
Şi dacă unii dintre dvs. vă întrebaţi deja dacă grafica copertei a fost aleasă la întâmplare sau chiar vrea să transmită vreun mesaj, ei bine da, puzzle-ul de pe copertă are menirea de a spune, poate într-un alt mod decât prin cuvinte, că această carte este doar prima dintr-o întreagă colecţie ce va urma sub titlul "NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT". Datorită volumului imens de muncă şi pentru că Editura Nomina Lex îşi doreşte să fie o lucrare de referinţă, cu adevărat utilă atât practicienilor dreptului, cât şi teoreticienilor, atât studenţilor la drept, cât şi altor categorii de profesionişti, editarea lucrării va avea loc de-a lungul mai multor volume, fără a se şti însă nici numărul exact al volumelor şi nici ordinea lor de apariţie. Primul dintre volume este deja prezentat pe coperta spate a acestei ediţii ad litteram şi va apărea cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2011.
Pretul nostru:
36.00 Lei (RON)
|
|
Noul Cod civil. Comentariu pe articole, 2012 | Flavius BaiasTitlul lucrării: NOUL COD CIVIL. Comentariu pe articole Autori / Coordonatori: Flavius-Antoniu Baias, Eugen Chelaru, Rodica Constantinovici, Ioan Macovei Colectie: Comentarii Beck Producător: Editura C. H. Beck ISBN: 978-606-18-0001-8 Numar de pagini: 2760 Data lansării: 2012 Disponibilitate: PE STOC
Lucrarea, integrată în Colecţia Comentarii, are drept punct de plecare textul noului Cod civil şi oferă cititorului informaţia necesară pentru a-l putea înţelege, interpreta şi aplica, atât prin prisma explicaţiilor teoretice, cât şi a trimiterilor la soluţiile din practica judiciară. Sunt avute în vedere şi consideraţii de ordin istoric, privind reglementări anterioare, precum şi de drept comparat, dar numai pentru a explica anumite soluţii adoptate de noul Cod civil sau pentru a arăta în ce măsură acestea sunt mai bune sau nu decât precedentele dispoziţii.
Pretul nostru:
549.00 Lei (RON)
|
|
Noul Cod civil | Vol. I. Art. 1-952 | Despre legea civila. Persoanele. Familia. Bunurile
REDUCERE: 15% PRETUL NOSTRU: 144.50 RON AUTORI: Madalina AFRASINIE Dana CIGAN Marius COSMA Mirela CROITORU Marius EFTIMIE Eugenia FLORESCU Cristina Gabriela FRENTIU Lucia IRINESCU Loreley MIREA Florina MOROZAN Mihaela PAPUREANU Ovidiu PODARU Ioan Popa Eugen ROSIORU Andreea Corina TARSIA Carmen Tamara UNGUREANU Corina VOICU Structura lucrarii:
Sub fiecare articol al codului am identificat si redat in extenso textele corespondente din vechiul Cod civil, din Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in noul Cod civil. Am redat, de asemenea, si dispozitiile incidente din legea de punere in aplicare si am indicat, prin note de trimitere, conexiunile cu alte articole din cod sau din alte acte normative in legatura cu textul analizat.
Veti regasi la fiecare articol o analiza succinta si bine sistematizata, un comentariu logic si unitar, impletit din ideile extrase din doctrina si opiniile autorului. Notele de doctrina si comentariile autorilor sunt redate impreuna, in aceeasi sectiune, intrucat si unele si altele ofera explicatii si solutii cu privire la interpretarea si aplicarea in practica a articolului analizat. In cazul institutiilor care s-au schimbat substantial fata de vechea reglementare sau al institutiilor noi (cum ar fi fiducia sau dreptul de administrare), explicarea textului s-a facut numai pe baza doctrinei straine si a comentariilor autorilor.
Aceasta sectiune cuprinde in special hotararile CEDO si CJUE, deciziile Curtii Constitutionale si ale ICCJ, date in recursurile in interesul legii, precum si solutiile instantelor judecatoresti in materiile reglementate de NCC. Bineinteles, nu s-a conturat inca o practica judiciara in aplicarea NCC. Insa, acolo unde existau solutii anterioare, care isi pastreaza valabilitatea si in contextul noii reglementari, le-am inclus in lucrare, pentru a-i scuti pe practicieni sa caute raspunsuri noi, acolo unde acestea exista deja.
EXTRAS:
Pretul nostru:
144.50 Lei (RON)
|
|
Noul Cod civil | Vol. II. Art. 953- 1.649 | Mosteniri si liberalitati. Obligatii
REDUCERE: 15% PRETUL NOSTRU: 127.50 RON AUTORI: Alexandru BLEOANCA, Dragos CALIN, Dana CIGAN, Gheorghe DURAC, Cristina Gabriela FRENTIU, Ionica NINU, Gabriela RADUCAN, Vlad RADULESCU, Carmen Simona RICU, Carmen Tamara UNGUREANU, Dorina ZECA Structura lucrarii:
Sub fiecare articol al codului am identificat si redat in extenso textele corespondente din vechiul Cod civil, din Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in noul Cod civil. Am redat, de asemenea, si dispozitiile incidente din legea de punere in aplicare si am indicat, prin note de trimitere, conexiunile cu alte articole din cod sau din alte acte normative in legatura cu textul analizat.
Veti regasi la fiecare articol o analiza succinta si bine sistematizata, un comentariu logic si unitar, impletit din ideile extrase din doctrina si opiniile autorului. Notele de doctrina si comentariile autorilor sunt redate impreuna, in aceeasi sectiune, intrucat si unele si altele ofera explicatii si solutii cu privire la interpretarea si aplicarea in practica a articolului analizat. In cazul institutiilor care s-au schimbat substantial fata de vechea reglementare sau al institutiilor noi (cum ar fi fiducia sau dreptul de administrare), explicarea textului s-a facut numai pe baza doctrinei straine si a comentariilor autorilor.
Aceasta sectiune cuprinde in special hotararile CEDO si CJUE, deciziile Curtii Constitutionale si ale ICCJ, date in recursurile in interesul legii, precum si solutiile instantelor judecatoresti in materiile reglementate de NCC. Bineinteles, nu s-a conturat inca o practica judiciara in aplicarea NCC. Insa, acolo unde existau solutii anterioare, care isi pastreaza valabilitatea si in contextul noii reglementari, le-am inclus in lucrare, pentru a-i scuti pe practicieni sa caute raspunsuri noi, acolo unde acestea exista deja.
EXTRAS:
Pretul nostru:
127.50 Lei (RON)
|
|
Noul Cod civil | Vol. III. Art. 1.650-2.664 | Contracte speciale. Privilegii si garantii. Prescriptia extinctiva. Drept international privat
REDUCERE: 15% PRETUL NOSTRU: 144.50 RON AUTORII LUCRARII: Madalina AFRASINIE, Mona-Lisa BELU-MAGDO, Alexandru BLEOANCA, Veronica DANAILA, Marius Eftimie, Dana GARBOVAN, Marcel GAVRIS, Ana-Maria MATEESCU, Emilia MADULARESCU, Florina MOROZAN, Carolina NITA, Evelina OPRINA, Corina PUSCHIN, Gabriela RADUCAN, Diana ROHNEAN, Mirela STOIAN STRUCTURA LUCRARII:
Sub fiecare articol al codului am identificat si redat in extenso textele corespondente din vechiul Cod civil, din Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in noul Cod civil. Am redat, de asemenea, si dispozitiile incidente din legea de punere in aplicare si am indicat, prin note de trimitere, conexiunile cu alte articole din cod sau din alte acte normative in legatura cu textul analizat.
Veti regasi la fiecare articol o analiza succinta si bine sistematizata, un comentariu logic si unitar, impletit din ideile extrase din doctrina si opiniile autorului. Notele de doctrina si comentariile autorilor sunt redate impreuna, in aceeasi sectiune, intrucat si unele si altele ofera explicatii si solutii cu privire la interpretarea si aplicarea in practica a articolului analizat. In cazul institutiilor care s-au schimbat substantial fata de vechea reglementare sau al institutiilor noi (cum ar fi fiducia sau dreptul de administrare), explicarea textului s-a facut numai pe baza doctrinei straine si a comentariilor autorilor.
Aceasta sectiune cuprinde in special hotararile CEDO si CJUE, deciziile Curtii Constitutionale si ale ICCJ, date in recursurile in interesul legii, precum si solutiile instantelor judecatoresti in materiile reglementate de NCC. Bineinteles, nu s-a conturat inca o practica judiciara in aplicarea NCC. Insa, acolo unde existau solutii anterioare, care isi pastreaza valabilitatea si in contextul noii reglementari, le-am inclus in lucrare, pentru a-i scuti pe practicieni sa caute raspunsuri noi, acolo unde acestea exista deja. EXTRAS:
Pretul nostru:
144.50 Lei (RON)
|
|
Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila [Actualizare: 5 iunie 2013] | Legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, legislatie conexa, index alfabeticEXTRAS: Capitolul III. Aplicarea legii de procedură civilă Art. 24.Legea aplicabilă proceselor noi. Dispoziţiile legii noi de procedură se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acesteia în vigoare. Art. 25. Legea aplicabilă proceselor în curs. (1) Procesele în curs de judecată, precum şi executările silite începute sub legea veche rămân supuse acelei legi. (2) Procesele în curs de judecată la data schimbării competenţei instanţelor legal învestite vor continua să fie judecate de acele instanţe, potrivit legii sub care au început. În caz de trimite‑ re spre rejudecare, dispoziţiile legale privitoare la competenţă, în vigoare la data când a început procesul, rămân aplicabile. (3) În cazul în care instanţa învestită este desfiinţată, dosarele se vor trimite din oficiu instan‑ ţei competente potrivit legii noi. Dispoziţiile alin. (1) rămân aplicabile. Reglementarea anterioară: art. 725 alin. (1), (2), (21 ) şi (4) CPC 1865.
Pretul nostru:
35.00 Lei (RON)
|
|
Codul civil adnotat [volumul III - Despre bunuri] | Autori: M.-M. Pivniceru, P. Perju, G. Protea, C. SusanuEXTRAS: Art. 535. Noţiune. Sunt bunuri lucrurile, corporale sau necorporale, care constituie obiectul unui drept patrimonial. Doctrină 1. Într-un prim înţeles, termenul „bun” desemnează orice lucru cu privire la care pot exista drepturi (şi obligaţii) patrimoniale. Într-un al doilea înţeles – mai larg –, termenul „bun” desemnează orice element al activului patrimonial al unei persoane; cu alte cuvinte, „bunul” – în sens larg – se referă nu numai la lucruri, ci şi la drepturile privitoare la acele lucruri (M.I. Eremia, în Tratat de drept civil, 1967, p. 209). 2. Bunul, în sens restrâns, reprezintă valoarea economică ce este utilă pentru satisfacerea nevoilor materiale şi spirituale ale omului şi care este susceptibilă de apropriere (însuşire) sub forma drepturilor patrimoniale (G. Boroi, p. 97). 3. Bunurile se clasifică în următoarele categorii: 1) după criteriul stabilităţii aşezării lor, determinată de natura bunului ori calificarea dată de lege: a) mobile şi b) imobile; 2) după cum sunt aflate sau nu în comerţ: a) aflate în circuitul civil şi b) scoase din circuitul civil; 3) după modul de determinare: a) determinate individual şi b) determinate generic; 4) după criteriul posibilităţii de a fi înlocuite unele cu altele în executarea unei obligaţii: a) fungibile şi b) nefungibile; 5) după criteriul caracterului lucrului de a face obiectul folosinţei repetate sau de a-şi pierde fiinţa la prima lui întrebuinţare: a) consumptibile şi b) neconsumptibile; 6) după cum sunt sau nu susceptibile de a produce fructe: a) frugifere şi b) nefrugifere; 7) după cum existenţa bunului este materială sau abstractă: a) corporale şi b) incorporale; 8) după cum pot fi sau nu împărţite: a) divizibile şi b) indivizibile; 9) după corelaţia dintre ele: a) principale şi b) accesorii; 10) după criteriul domenialităţii: a) din domeniul public şi b) din domeniul privat; 11) după cum sunt sau nu susceptibile de urmă- rire silită: a) sesizabile şi b) insesizabile; 12) în regim matrimonial: a) comune şi b) proprii; 13) în funcţie de rolul lor în procesul de producţie: mijloace fixe, mijloace circulante, produse şi fonduri băneşti (M. Costin, M.Mureşan, V.Ursa, p. 54, 55; I. Rosetti-Bălănescu ş.a., p. 159, 160; M.I. Eremia, p. 210-229; G. Boroi, p. 98 şi urm.). (...)
Pretul nostru:
100.00 Lei (RON)
|