|
Declaratie de dragoste | Autor: George Sovu
Descriere
George Nicolae Șovu, nascut pe data de 30 ianuarie 1931 in comuna Țițești, județul Argeș este un romancier, autor de proză scurtă, scenarist, inspector școlar, autor de manuale de limbă și literatură română. Este autorul scenariilor pentru celebra serie de filme Liceenii.
De asemenea a mai scris si aceasta carte minunata care se cheama Declaratie de dragoste. Cuvintele si expresiile pe care le foloseste sunt intradevar de nepatruns. Iti patrund in inima si suflet, te fac sa te simti diferit de restul lumii doar prin simplul fapt ca-i citesti opera. Jocul adjectivelor pe langa subsantive si ordinea intamplarilor, te face sa te simti atat de atras de lectura incat nu ai mai vrea sa dai drumul cartii.
Cred ca voi citi si Liceenii, dar asta va ramane de vazut. O lectura impresionanta, care te lasa cu sufletul la gura. Sa comentez de rau?
Cred ca as putea putin sa ma leg de dialoguri pentru ca sunt foarte dese, iar pe mine mai mult ma intereseaza descrierile si vorbirea indirecta, insa in aceasta carte fiecare dialog isi avea rostul lui. De aceea nu ma voi putea lega de dialoguri.
Inceputul si sfarsitul sunt unul si acelasi , sau cel putin asa s-ar parea . “Fata avea buze fierbinti , si ochii verzi , si parul de arama moale…” Un sfarsit impresionant, dar si un inceput ingenios . Inceputul are doar o mica parte diferita dar daca ve-ti citi cartea abea ca va ve-ti putea da seama. .
STOC EPUIZAT!
Preluare de pe: http://brighterangel.wordpress.com/
La inceput ni se relateaza intamplarile din viata unei tinere eleve care este grabita sa ajunga la ore si din greseala ajunge in clasa gresita. Numele ei era Ioana Popa. Ajungand in sala se prezinta si intreaba daca asa zisa clasa este a XII-a B . Aceasta afla de la domnul Alexandru Birsan ca defapt este a XII-a A .
Ioana se indreapta asa spre clasa ei. Sincer, la partea asta…ma gandeam ca cei doi ar putea sa mai imparta vreo doua-trei vorbe impreuna.
Cu siguranta multe fete sau multi baietii ar mai fi stat de vorba sa fi fost in locul lor. Ioana merge la un internat pentru a-l lua pe fratiorul ei Gabriel . Un pusti mic de vreo 8 ani daca imi aduc bine aminte. Mama lor murise, cauza nu o mai stiu… si au ramas cu tatal lor care era dependent de bautura si nu ii ajuta cu nimic.
De la moartea mamei lor, tatal a devenit putin cam neserios, parerea mea e ca nu asa iti lasi copii. Unicii pe care ii mai ai. Mai spre seara s-a dus la o sedinta de-a lui Socrate , dirigintele clasei in care se afla eroul nostru, Birsan. Si iata ca de acolo a inceput totul . Alexandru era nevoit sa faca o declaratie de dragoste, ori Ioanei, ori Corinei care era colega sa.
La inceput spune ca nu vrea sa faca niciuneia , dar apoi ajunge prin a i se destainui Ioanei si la a purta o relatie cu aceasta. Erau amandoi de nedespartit, desi s-au intamplat multe nenorociri intre cei doi pe care nu are rost sa le enumar.
Voi spune ceea ce m-a deranjat cel mai tare. Cel mai tare m-a deranjat faptul ca acest Alexandru a lasat-o pe Mihaela (O fosta colega de la scoala de unde venise Ioana) sa il sarute, Mi s-a parut cel mai oribil lucru, chiar daca Ioana nu a mai aflat. Ioana se mutase defapt la aceasta scoala din pricina unui incident din clasa a IX-a , cand l-a palmuit in fata scolii pe unul dintre cei mai “de bani gata” baiat din scoala, care ar fi sarutat-o fara ca aceasta sa fie de acord. Mama Mihaelei de asemenea, o cunostea foarte pe bine pe mama lui Alexandru care era doctorita si ar fi ajutat-o la greu.
Mihaela si Alexandru se cunosteau defapt de mai multa vreme dintr-o seara in care el fost impreuna cu Ioana la cinematograf pentru a vedea un film si s-a intalnit cu Corina si prietena ei , aici de fata, Mihaela.
cum n-am sa va mai dezvalui nimic din secretele cartii. Va voi spune doar ca lectura e minunata si odata cu cheia spre ea ve-ti simti cu adevarat ca traiti intr-o alta lume diferita de a noastra si poate putin mai buna si cu un final fericit.
Finalul a fost cel care mi-a placut cel mai mult, deoarece a fost fericit.
Daca as putea sa il intalnesc pe autor in fata, l-as felicita pentru toata munca sa. Si altfel, nu prea am apucat sa scriu din vina scolii, si sa citesc cu atat mai putin , dar uite ca imi fac si eu timp printre voi dragii mei.
Titlul cartii: |
Declaratie de dragoste | Autor: George Sovu
|
Numele autorului/lor: |
Autor: George Sovu
|
Editura: |
Universitara
|
Data aparitiei: |
2008
|
Numar de pagini: |
115
|
ISBN: |
978-973-749-418-4
|
Tip coperta: |
Brosata
|
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): |
15
|
Formatul de livrare: |
Carte in format tiparit
|
|
Zair! O lume atrăgătoare şi pasionantă! Ceva ce nu am mai văzut! Am trăit altfel decât până atunci. Am văzut oameni diferiţi de noi, am studiat moravurile, obiceiurile, modul de a fi, de a gândi şi de a reacţiona al acestora. Am găsit o lume neobişnuită, am văzut peisage exotice, am făcut un salt în necunoscut.
Am trăit trecutul, prezentul şi viitorul laolaltă, pentru că Zairul este un pământ al contrastelor: contrast între negresele din mijlocul pădurii ecuatoriale pe jumătate acoperite cu un „pagne”, sfărâmând maniocul în faţa colibei primitive şi negresele elegante, cu tocuri înalte, încărcate de bijuterii, pensate şi fardate, purtând turbane sofisticate, unele conducând chiar un frumos şi strălucitor automobil, cu un aer dezinvolt... contrast între bătrânul „chef de village” vopsit pe faţă cu alb şi roşu, cu capul împodobit cu pene, îmbrăcat sumar, cu o pânză cu culori bizar combinate şi africanul purtând ochelari cu ramă groasă de baga, brăţară de aur, pantofi eleganţi şi un „abat coat”* de „haute couture”**... contrast între ritmurile barbare ale tam tamurilor şi grupurile muzicale interpretând muzică de Bach sau Mozart... contrast între cei ce împing cărucioarele „pousse pousse” şi cei ce nu se mai dau jos din Mercedesul „automatique” ultimul model, ultra sofisticat şi climatizat... contrast între vânătorii cu arc şi săgeţi din satele pierdute în adâncul pădurii ecuatoriale şi şoferii, mecanicii de locomotivă sau de vapor, medicii, inginerii şi profesorii zairezi pe care i am cunoscut pe parcursul a patru ani de convieţuire în Africa... contrast între bătrânul vrăjitor al satului, „guérisseur”*, folosind metode stranii, uneori periculoase şi crude, şi medicul autohton, devenit „l’homme en blanc”, aflat în faţa mesei de operaţii sub lumina puternică a proiectoarelor... contrast între satul din pădurea virgină şi oraşul modern.
La sat, viaţa se scurge lent, patriarhal, la fel ca acum câteva secole; la oraş găseşti o viaţă trepidantă, adaptată progresului modern, unde nimeni nu se mai miră când foloseşte trenul, automobilul, avionul, sau când citeşte ziarele locale... contrast între tam tamul străvechi şi mijloacele moderne de tele¬comunicaţii... contrast între sărăcăcioasele colibe şi uriaşele buildinguri moderne cu aer condiţionat... contrast între înălţimile înzăpezite ale munţilor şi adâncurile pădurii umede din preajma marilor lacuri şi a ecuatorului... contrast între omul din junglă care nu crede decât în forţele naturii atotstăpânitoare şi credinciosul ce cântă sub înaltele bolţi ale răcoroaselor biserici sau catedrale ce uimesc prin arhitectura şi mărimea lor... contrast între casca colonială şi pălăria de leopard – însemnul autorităţii pe aceste pământuri.
Apă, pădure, fiinţe, totul concură pentru a face din Zair un pământ al genezei. După patru ani trăiţi printre oamenii acestei ţări uriaşe, bogate şi plină de farmec, am înţeles că există posibilitatea conlucrării depline între oameni, indiferent de rasă, religie sau culoare.
Pretul nostru:
30.00 Lei (RON)
|
|
Folosindu-se de puterea ocultă a Ordinului Cavalerilor Templieri, care influenţează deciziile multor personaje implicate – ce fac parte din guvernele întregii lumi – exploatând slăbiciunile şi orgoliile unor slujitori ai Bisericii, Forţele Răului pun stăpânire pe relicva sfântă. Au nevoie de ea pentru a înfăptui suprema blasfemie: din picăturile de sânge aflate în potir, vor să dea viaţă unei replici demonice, unei clone a Mântuitorului. Fără să ştie, Cotten Stone este „aleasa”, este predestinată să împiedice monstruoasa conspiraţie. Împreună cu John Tyler, un erudit slujitor al Bisericii, care, la rându-i, se implică efectiv în această confruntare, Cotten se trezeşte atrasă în vâltoarea unor evenimente care se succed rapid, ale căror semnificaţii îi scapă şi care, din numeroase motive, o înfricoşează.
Progresul tehnologic, oricat de impresionant, nu rezolva, ci, dimpotriva, sporeste, potenteaza la dimensiuni pana acum greu de imaginat, amploarea eternului conflict dintre Bine si Rau. Aceasta idee sta la baza primului roman din seria de succes a celor doi autori (ii urmeaza "Proiectul Hades” si "Ultimul secret”) avand-o ca personaj principal pe Cotten Stone, reporter al unei importante agentii internationale de stiri (Sattelite News Network). Aflata in Irak, in timpul recentului razboi, ea descopera, aparent intamplator, Graalul, potirul sfant din care Mantuitorul a baut la Cina cea de Taina si in care a curs sangele Lui atunci cand, crucificat, a fost impuns de lancea soldatului roman Longinus. Autentificat si luat in custodie de reprezentanti ai Vaticanului, potirul este cea mai importanta relicva din istoria crestinismului
Pretul nostru:
30.00 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Produse pentru comparatie
Pretul nostru: 15.00 Lei (RON)
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
15.00 Lei (RON) |
|