|
Revista Romana de ADR nr. 1/2012 (Revista de Mediere, Arbitraj, Negociere)
Descriere
Titlul lucrării: Revista Română de ADR | Alternative Dispute Resolution
Redactor şef: Dragoş Rădulescu
Producător: Editura Nomina Lex
ISSN: 2284-6123
Numar de pagini: 160
Format: 165 X 235
Interior: Broşat
Coperta: Laminată, lucioasă
Data lansării pe piaţă: 8 Martie 2012
Disponibilitate: Pe stoc
Revista are ca obiectiv promovarea tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat.
Ne propunem realizarea unui cadru deschis cercetării şi comunicării de idei din domeniul cercetării în domeniul alternativelor la justiţia clasică, în măsură să dezvolte interesul publicului spre lucrări ce ar putea contribui la progresul justiţiei într-o etapă în care ineficienţa instituţională face necesară implicarea fiecăruia dintre noi.
Revista Română de Alternative Dispute Resolution
Editorial
Fiat iustitia, et pereat mundus (să se facă dreptatea, chiar dacă piere lumea), un dicton latin considerat un adevărat elogiu adus dreptăţii şi justiţiei ne spune că cel mai important lucru e ca justiţia să funcţioneze, iar dreptatea să triumfe, indiferent de costurile pe care le presupune realizarea ei.
Nimic mai adevărat, ne-am născut şi am crescut cu spiritul de dreptate în minte, am fost educaţi în existenţa unei lumi care face o delimitare clară între bine şi rău, în care binele este răsplătit, iar răul este pedepsit. Dar oare societatea conflictuală din România zilelor noastre, în care disputele apar la tot pasul mai ţine cont de aceste lucruri?
Greu de precizat, dar un lucru este sigur, instanţele de judecată din România sunt sufocate de procese interminabile în care se caută dreptatea, fără ca justiţiabilii să pună în balanţă „costurile” suplimentare pe care le aduce cu sine apelarea la instanţa de judecată: timp pierdut, cheltuieli, aglomeraţie, nervi, lipsa de intimitate, prin expunerea publică a cazului etc., dar mai ales faptul că soluţia instanţei nu corespunde întotdeauna cu aşteptările celor care apelează la Justiţie, deoarece nu rezolvă cauza conflictului.
Şi atunci nu rămâne decât nu singur lucru de făcut, apelarea la sistemul Alternative Dispute Resolution, care să soluţioneze cauza conflictului oferind părţilor posibilitatea de a decide singure modul în care se rezolvă conflictul, soluţia astfel găsită fiind cea mai apropiată de nevoile lor şi cea mai susceptibilă de a fi respectată ulterior.
Iar dacă unele dintre metodele folosite de sistemul Alternative Dispute Resolution sunt cunoscute şi utilizate, într-o formă mai mult sau mai puţin instituţionalizată, precum arbitrajul, negocierea, concilierea sau tranzacţiile, altele, precum medierea, acum încep să fie cunoscute de publicul din România, mai ales că nu există conturat nici un model unitar de iniţiere, un mod clar de practică a profesiei şi nici un proiect cu o ţintă înaltă şi precisă cu privire la promovarea şi utilizarea medierii în toate aspectele vieţii noastre, prin adoptarea medierii ca un mod de viaţă.
Din această cauză am dorit să realizăm crearea unui spaţiu liber de dialog, pentru redarea libertăţii de gândire, a cunoştinţei şi responsabilităţii purtătorului de mesaj ştiinţific şi informaţional, atât de necesare într-o lume ale cărei valenţe moral-educaţionale sunt convertite şi/sau pervertite în direcţii profund materiale şi mercantile.
Iar acest spaţiu de dezbateri constructive şi echidistante pentru dezvoltarea spiritului moral, a unei responsabilităţi civice şi a responsabilităţii fiecăruia dintre noi a luat forma Revistei Române deAlternative Dispute Resolution, concepută ca un eveniment editorial şi un produs academic, totodată, care să ducă la realizarea unui cadru deschis comunicării de idei din domeniul cercetării soluţionării conflictelor, într-o modalitate diferită decât cea utilizată de justiţia clasică, în măsură să dezvolte interesul publicului spre direcţii de acţiune ce ar putea contribui la progresul societăţii, într-o etapă în care ineficienţa instituţională face necesară implicarea fiecăruia dintre noi.
Revista Română de Alternative Dispute Resolution va fi structurată pe mai multe secţiuni de cercetări în domeniul soluţionării conflictelor (Mediere; Arbitraj; Negociere; Tranzacţii), având apariţii trimestriale.
Revista Română de Alternative Dispute Resolution are ca obiectiv promovarea specialiştilor, a tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat.
În vederea atingerii obiectivelor propuse şi pentru sprijinirea acţiunilor noastre, vă aşteptăm să ne fiţi alături şi ne obligăm totodată să ne ridicăm la nivelul exigenţei dumneavoastră.
5
by Administrator, 08 Mar 2012
Revista Romana de ADR nr. 1/2012 (Revista de Mediere, Arbitraj, Negociere)
25.00 Lei (RON)
Revista are ca obiectiv promovarea tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat.
|
Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2011, se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou.
Ediţia de faţă a acestei cărţi cuprinde, după cum rezultă chiar din grafica copertei:
- Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011;
- Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil (doar un EXTRAS);
- Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (INTEGRAL);
- Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL);
- Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL);
- Index alfabetic
Şi dacă unii dintre dvs. vă întrebaţi deja dacă grafica copertei a fost aleasă la întâmplare sau chiar vrea să transmită vreun mesaj, ei bine da, puzzle-ul de pe copertă are menirea de a spune, poate într-un alt mod decât prin cuvinte, că această carte este doar prima dintr-o întreagă colecţie ce va urma sub titlul "NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT". Datorită volumului imens de muncă şi pentru că Editura Nomina Lex îşi doreşte să fie o lucrare de referinţă, cu adevărat utilă atât practicienilor dreptului, cât şi teoreticienilor, atât studenţilor la drept, cât şi altor categorii de profesionişti, editarea lucrării va avea loc de-a lungul mai multor volume, fără a se şti însă nici numărul exact al volumelor şi nici ordinea lor de apariţie. Primul dintre volume este deja prezentat pe coperta spate a acestei ediţii ad litteram şi va apărea cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2011.
Pretul nostru:
36.00 Lei (RON)
|
|
Titlul lucrării: NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT (Art. 2.557-2.664). Cartea a VII-a: Dispoziţii de Drept Internaţional Privat
Autor / Coordonator: Avocat Eduard Dragomir
Colectie: Codul civil al României
Producător: Editura Nomina Lex, Info-Consulting Agency
ISBN: 978-606-8153-32-2
Numar de pagini: 623
Format: 148 X 215
Interior: cusut
Coperta: cartonată, tare, lucioasa
Data lansării: 3 Martie 2012
Disponibilitate: Pe stoc
Prezentare pe scurt: Lucrarea de faţă reprezintă prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat. Totodată, pentru întâia oară sunt prezentate şi comentate toate articolele în materie; pentru prima dată, sub fiecare articol s-au introdus note ce cuprind trimiteri la legislaţia conexă cu articolul în cauză (atât din dreptul intern, cât şi din dreptul internaţional), trimiteri de natură a veni în sprijinul avocaţilor şi celorlalte categorii de profesionişti ai dreptului; pentru prima dată în acest domeniu sunt reproduse toate articolele corespondente din reglementarea anterioară, pentru ca oricine să poată analiza schimbările intervenite comparand de sine însuşi noul si vechiul cadru legal; sunt reproduse ad literram dispoziţiile Legii nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Noului Cod civil; sunt reproduse în citat definiţii doctrinare, acolo unde s-a considerat util; sunt prezentate elemente de drept comparat atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din alte state; sunt prezentate în extras şi câteva elemente de jurisprudenţă, atât din dreptul intern, cât şi european; legislaţia Uniunii Europene incidentă în cazul anumitor articole este reprodusă integral. Şi, în final, lucrarea se încheie cu un glosar de termeni şi expresii juridice şi un tabel general de observaţii, corespondenţe şi corelaţii.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
|
Buletinul Casaţiei nr. 8-9/2012 consta incele mai importante decizii pronunţate de instanţa supremă.
Deciziile de speţă (Jurisprudenta) sunt structurate astfel:
Completul de 5 judecători (Drept penal) – o decizie
Secţia de contencios administrativ şi fiscal (Drept administrativ, Drept procesual civil) – 3 decizii
Secţia I civilă (Drept civil) – 2 decizii
Secţia a II-a civilă (Drept comercial, Drept procesual civil) – 8 decizii
Secţia penală (Drept penal, Drept procesual penal) – 4 decizii
Revista Buletinul Casaţiei pune la dispoziţia cititorilor mai multe instrumente de căutare:
- cuprins – în limbile română, engleză şi franceză
- index alfabetic – cu trimitere la numărul de ordine al deciziilor
- lista cronologică a deciziilor – cu trimitere la numărul de pagină.
Pretul nostru:
24.90 Lei (RON)
|
|
Acest număr a fost publicat în colaborare cu următoarele Curţi de Apel: Alba-Iulia, Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Târgu-Mureş şi Timişoara.
Cuprinde speţe din următoarele materii:
-
- dreptul proprietăţii intelectuale;
-
- drept fiscal;
-
- asigurări sociale;
-
- drept civil;
-
- dreptul familiei;
-
- dreptul muncii;
-
- contencios administrativ;
-
- drept comercial;
-
- procedura insolvenţei;
-
- drept penal;
-
- drept procesual civil;
-
- drept procesual penal.
Pretul nostru:
24.90 Lei (RON)
|
|
Inca din editorialul revistei este amintit ca incepând cu 1 octombrie 2012 vor intra în vigoare dispoziţiile Legii 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator (aşa cum a fost modificată şi completată prin Legea nr. 115/2012) prin care se instituie obligativitatea informării cu privire la mediere pentru fiecare persoană (fizică sau juridică) ce-şi propune deschiderea unui proces judiciar în anumite domenii expres prevăzute de lege. Aceeaşi obligativitate este prevăzută şi pentru părţile ce se află deja cu o cauză pe rolul instanţelor de judecată.
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
Autorul, Diaconu Dumitru Virgil, ca si magistrat, care interpretează şi aplică legea, face observaţii pertinente şi nuanţate asupra acesteia, surprinzând necorelaţii, inadvertenţe, atât cu privire la medierea pe latură penală, cât şi pe latura civilă a cauzei.
Totodata, autorul face şi propuneri cu referire la modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, propuneri analizate şi din perspectiva Noului Cod de procedură penală şi a proiectului de lege de punere în aplicarea acestuia şi de modificare şi completare a unor acte normative care cuprind dispoziţii procesuale penale.
Analizând medierea nu numai în planul dreptului intern, dar şi în raport şi de reglementările europene în materie, lucrarea se constituie şi ca un îndemn adresat organelor judiciare în vederea punerii în aplicare a instituţiei medierii.
VA RECOMANDAM:
SI
Pretul nostru:
19.90 Lei (RON)
|
|
Cuprinde:
Legea nr. 192 din 16 mai 2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator (actualizată 2012);
Hotărârea Consiliului de Mediere nr. 12 din 7 septembrie 2007 pentru aprobarea Standardului de formare a mediatorului (actualizată 2012);
Codul de Etică şi Deontologie Profesională a Mediatorilor;
Codul European de Conduită pentru Mediatori;
Ghid pentru organizarea şedinţei de informare privind medierea;
Proces verbal de informare (model); Ghid de parcurgere a procedurii de autorizare
Anexe:
-
Cerere de autorizare mediator;
-
Cerere pentru înscrierea în Tabloul Mediatorilor;
-
Declaraţie pe propria răspundere cu privire la înregistrarea în evidenţele fiscale a activităţii de mediere şi a formei de exercitare a profesiei de mediator;
-
Declaraţie pe proprie răspundere (Date care vor putea fi înscrise în Tabloul Mediatorilor);
Hotărârea Consiliului de mediere nr. 196 din 25 februarie 2012 privind modificarea taxelor percepute de Consiliul de Mediere;
Hotărârea Consiliului de mediere nr. 197 din 25 februarie 2012 privind reducerile aplicate taxelor.
Pretul nostru:
15.00 Lei (RON)
|
|
Adresându-se tuturor celor care au aşteptat apariţia Legii pentru punerea în aplicare a Noului Cod penal (Legea nr. 187/2012 – M.Of. nr. 757 din 12 noiembrie 2012, în vigoare de la 1 februarie 2014), fie ei practicieni ori teoreticieni ai Dreptului sau simpli cetăţeni, cartea conţine, pe lângă Codul propriu-zis (Legea nr. 286/2009), actualizat, un Cuvânt-înainte şi o Prefaţă scrise de prof. univ. dr. Valerian Cioclei, membru al Comisiei de elaborare a Noului Cod, precum şi un extras din Legea pentru punerea în aplicare, incluzând dispoziţii tranzitorii, de punere în aplicare şi finale, dar şi un Tabel corespondenţă articole Noul Cod penal – Codul penal în vigoare şi alte acte normative.
Toate acestea sunt menite a-l ajuta pe cititor să se familiarizeze cu noile prevederi cuprinse în Noul Cod actualizat, oferind lămuriri şi indicaţii preţioase cu privire, mai ales, la elementele de noutate aduse de acesta în sistemul legislativ românesc.
Pretul nostru:
10.90 Lei (RON)
|
|
Această lucrare reprezintă un studiu bilingv, fiind scris atât în limba engleză, cât şi în limba română, fiind primul studiu criminologic din România care abordează problematica medierii în domeniul penal, după intrarea în vigoare a legislaţiei privind medierea.
Prima parte analizează legislaţia privind medierea şi direcţiile de dezvoltare a practicilor de mediere conturate pe baza strategiilor iniţiate de către Consiliul de Mediere.
Particularitatea acestei cărţi este însă dată de investigaţiile sociologice prezentate în partea a doua a lucrării.
Sondajele realizate la nivelul procurorilor şi judecătorilor au permis identificarea opiniei şi atitudinilor acestor categorii profesionale asupra posibilităţii soluţionării conflictelor prin intermediul medierii, dar şi a unor factori care au determinat evoluţia lentă a aplicării medierii în domeniul penal.
Studiul exploratoriu realizat la nivelul organizaţiilor de mediere a permis evidenţierea unor practici concrete şi a unor dificultăţi întâlnite pe parcursul activităţii de către mediatori care au avut posibilitatea să experimenteze soluţionarea conflictelor penale.
Cartea oferă informaţiile necesare pentru stabilirea viitoarelor direcţii de intervenţie menite să permită accelerarea procesului de implementare a medierii în cadrul sistemului penal.
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|
|
Editura: C.H. Beck
Ediţie coordonată şi prefaţată de dr. Flavius George Păncescu
Data aparitiei: 26 Noiembrie 2013
Editie actualizata la data de 10 Noiembrie 2013
Pretul nostru:
10.90 Lei (RON)
|
|
Până în anii ’90, principalele tipuri de negociere erau: negocierea distributivă, cea integrativă și cea principială.
Odată cu dezvoltarea societății umane și cu globalizarea acesteia, a apărut necesitatea evaluării efectelor oricărei negocieri asupra mediului natural și a comunității umane în care respectiva negociere își va reverbera efectele. Din această cauză a apărut, ca o necesitate vitală, negocierea edificatoare.
Negocierea edificatoare pe lângă facilitățile și beneficiile negocierii principiale, se rezolvă fondul disputei ținându-se cont în mod obligatoriu de interesul comunității în care negocierea va produce efecte.
Un negociator edificator deține instrumentele și tehnicile necesare spre a materializa şansa unui câştig, dar mult mai important, îmbunătățirea relaţiilor cu ceilalți parteneri și, în plus, încheierea unui acord care să fie acceptat și susținut de comunitatea în care acesta își va produce efectele.
Negocierea edificatoare lasă de o parte vechile metehne ale „negocierii agresive” cu ale sale principii „eu să câștig, iar tu să pierzi”, reedificând spațiul negocierii astfel ca toate părțile să câştige împreună fără a-i leza pe ceilalți.
Negocierea edificatoare este un produs al finalului de secol douăzeci pentru secolul douăzeci și unu. Ea include descoperirile mai multor domenii și mai multor cercetări interdisciplinare, apelând la logică, comunicare, teoria argumentării, analiză tranzacţională, ș.m.a.
Negocierea edificatoare a redefinit noţiunile de cerere și ofertă, argument, argumentaţie, contra-argument și compromis, poziţie și pretenţii, obiecţiuni concesii și tranzacţii, raportându-le permanent la dimensiunea globală a negocierii și la efectele acesteia asupra mediului natural și comunității umane.
Un negociator edificator are permanent în vedere cutumele socio-culturale ale comunității în care negocierea își va produce efectele, mediul natural asupra căruia se vor repercuta prevederile acordului și acceptul comunității umane în care se vor desfășura activitățile din respectivul acord.
Capacitățile negociatorului edificator îl fac pe acesta indispensabil în această lume a afacerilor globale, pentru oricare dintre palierele operaționale, de la producător și distribuitor la importatori-exportatori și de la multinaționale până la rețelele naționale de comerț en-detail.
Pentru a fi negociator edificator este nevoie de har, înainte de a dobândi prin formare, învăţare și experienţă abilitățile necesare. Tocmai datorită acestui har, fără de care poți deveni un bun meseriaș, dar niciodată un profesionist creator, profesia de „negociator edificator” este privită ca una de elită în afaceri, diplomaţie, asistență socială și politică.
Negociatorul edificator utilizează instrumentele comunicatorului, pe cele ale specialistului în relații publice și pe cele ale negociatorului, ținând cont permanent de rolul său de reprezentat al interesului general și susținând astfel, în timpul practicării profesiei, un adevărat recital pluridisciplinar.
o O o
Until the 1990s, the main types of negotiation were: the distributive bargaining, integrative and principled negotiation.
With the development of human society and with globalization, it has become necessary to assess the effects of any negotiations on the natural environment and the human community în which the negotiation will reverberate effects. Because of a vital neccesity has emerged, that is the creative negotiation (negocierea edificatoare).
In creative negotiating, in addition to the facilities and benefits of basic negotiation, it also resolves the dispute in the light of the Community interest so that negotiation will have effect. In addition to defining the common interests, the Parties shall define both the community interest, and when looking for theoretical solutions together, determine the measures necessary to put them into practice without harming the interests of the community.
Creative negotiation leaves aside the old issues of „aggressive negotiations” with its principles „I win and you lose” negotiation space building so that all parties can win together without harming the community.
Creative negotiation is a product of the end of the 20th century for the 21st century. It includes the findings of several domains and several interdisciplinary research, using logic, communication, argumentation theory, transactional analysis, and more.
Creative negotiation redefined the concepts of supply and demand, argument, compromise, claims, objections and concessions, transaction, by referring them permanently to the global dimension of negotiation and its effects on the natural environment and the human community.
The creative negotiator will continuously take into account the socio-cultural customs of the community în which the negotiation will take effect, the natural environment în which most of the provisions of the agreement and consent of human community in which it will carry out the activities of the said agreement.
The capacitiy and abilities of the creative negotiator make him indispensable in this world of global business, for any of the operational tasks of the producers and the istributors up to importers and exporters and multinațional to national cash & carry networks.
To be a creative negotiator a certain ammount of grace is required, before acquiring skills through training, experience and learning. Precisely because of this grace, without which you can become a good practitioner, but never a creator one, the creative negotiator is regarded as one of the elite in business, diplomacy, social work and politics.
The creative negotiator uses the communicator tools and those of the specialist în public relations, taking into account its role as permanent representative of general interest, thus while practicing the profession maintains a truly multidisciplinary behavior.
Pretul nostru:
59.00 Lei (RON)
|
|
Începând din 2006 se discută din ce în ce mai mult în societatea românească despre mediere. Poate nu suficient de mult pentru a contribui la o utilizare rapidă şi pe scară largă a medierii ca alternativă de soluţionare pe cale amiabilă a disputelor, dar îndeajuns pentru a constata cât de puţină literatură de specialitate în domeniul medierii există până în acest moment pe piaţa românească.
Ce este medierea şi ce ne poate oferi, într-o societate modernă, dinamică şi orientată spre eficienţă? Autorii şi-au propus şi au reuşit să vină în întâmpinarea publicului larg cu câteva definiţii, aprecieri, precizări şi clarificări, grupate într-o formă accesibilă, cu o informaţie elegant organizată, astfel încât parcurgerea acestei cărţi să ofere răspunsuri la cele mai multe dintre întrebările formulate de potenţialii beneficiari ai serviciului de mediere.
Pe de altă parte, medierea este o profesie nouă, aflată la început de drum, când orice contribuţie care conduce la clarificarea unor aspecte de ordin practic pentru mediatori este bine venită.
Deşi legea cadru de organizare a profesiei acceptă existenţa unor stiluri diferite, iar practica internaţională a înregistrat deja multiple utilizări ale medierii ca proces structurat, este totuşi nevoie de o unitate de abordare din punct de vedere al documentelor pe care mediatorul le întocmeşte.
Cartea de faţă oferă pentru mediatori un model de organizare a acestor documente, în corelare directă atât cu obligaţiile mediatorului, cât şi cu aşteptările beneficiarilor procedurii de mediere. Nu în ultimul rând, autorii încearcă să ofere răspuns la cele mai frecvente întrebări venite din partea magistraţilor, cu intenţia de contribui la creşterea gradului de utilizare a serviciilor de mediere în relaţie cu activitatea organelor judiciare.
În concluzie, lucrarea de faţă este o lectură utilă ca informaţie atât pentru mediatori, cât şi pentru beneficiarii serviciilor de mediere. Ea aduce elemente de teorie strict necesare pentru înţelegerea conceptului, alături de elemente de ordin practic, de organizare a profesiei. Autorii au reuşit să ofere cititorului un Ghid practic cu adevărat util, cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, dar şi cu modele de organizare a activităţii ca mediator.
Anca Elisabeta Ciucă
Preşedinte al Consiliului de mediere
Pretul nostru:
30.00 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Produse pentru comparatie
Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
25.00 Lei (RON) |
|