|
Noul si vechiul Cod penal. Prezentare comparativa
Descriere
Prezentare comparativa. Noul si vechiul Cod penal
Legislație consolidată - 15 februarie 2014
Ingrijita de conf. univ. dr., judecator Dan Lupascu, lucrarea Prezentare comparativa: Noul si vechiul Cod penal asigura atat practicienilor, cat si teoreticienilor, studentilor ori chiar publicului larg o vedere de ansamblu asupra modificarilor fundamentale survenite in Dreptul penal incepand cu 1 februarie 2014, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod.
Astfel, sunt prezentate, sub articolele Noului Cod, dispozitiile corespondente din legislatia anterioara, alaturi de recursuri in interesul legii, decizii ale Curtii Constitutionale etc. Extrase din Legea de punere in aplicare a Noului Cod, inclusiv modificarile aduse unor acte normative care contin dispozitii penale/procesual penale, un index util si un tabel de corespondente detaliat, ofera o informatie completa si usor de utilizat in vederea unei intelegeri depline a diferentelor si a asemanarilor dintre legislatia in vigoare si cea veche.
Titlul cartii: |
Prezentare comparativa. Noul si vechiul Cod penal
|
Numele autorului/lor: |
Dan Lupascu
|
Editura: |
Universul Juridic
|
Data aparitiei: |
Februarie, 2014
|
Numar de pagini: |
400
|
ISBN: |
978-606-673-298-7
|
Format: |
13x20
|
Tip coperta: |
Carte brosata
|
Formatul de livrare: |
Carte tiparita
|
5
by Administrator Librarie Juridica, 15 Feb 2014
Noul si vechiul Cod penal. Prezentare comparativa
20.90 Lei (RON)
Noul Cod Penal al României, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, a generat şi continuă să genereze controverse determinate de forma unora dintre texte, făcându-se numeroase speculaţii cu privire la caracterul legitim al interesului urmărit de o serie de dispoziţii cu caracter de noutate faţă de vechile reglementări, ca şi de interpretarea şi aplicarea acestora de către organele de urmărire penală şi de către instanţele de judecată.
Dintre textele la care am făcut referire în paragraful precedent, prezenta propunere legislativă vizează articolele 276 şi 277 privind infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei (Titlul IV).
|
Prezentare comparativa. Noul si vechiul Cod de procedura penala
Legislatie consolidata - 15 februarie 2014. Contine modificarile aduse prin O.U.G. nr. 3/2014 (M. Of. nr. 98 din 7 februarie 2014)
Pretul nostru:
24.90 Lei (RON)
|
|
Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2011, se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou.
Ediţia de faţă a acestei cărţi cuprinde, după cum rezultă chiar din grafica copertei:
- Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011;
- Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil (doar un EXTRAS);
- Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (INTEGRAL);
- Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL);
- Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL);
- Index alfabetic
Şi dacă unii dintre dvs. vă întrebaţi deja dacă grafica copertei a fost aleasă la întâmplare sau chiar vrea să transmită vreun mesaj, ei bine da, puzzle-ul de pe copertă are menirea de a spune, poate într-un alt mod decât prin cuvinte, că această carte este doar prima dintr-o întreagă colecţie ce va urma sub titlul "NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT". Datorită volumului imens de muncă şi pentru că Editura Nomina Lex îşi doreşte să fie o lucrare de referinţă, cu adevărat utilă atât practicienilor dreptului, cât şi teoreticienilor, atât studenţilor la drept, cât şi altor categorii de profesionişti, editarea lucrării va avea loc de-a lungul mai multor volume, fără a se şti însă nici numărul exact al volumelor şi nici ordinea lor de apariţie. Primul dintre volume este deja prezentat pe coperta spate a acestei ediţii ad litteram şi va apărea cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2011.
Pretul nostru:
36.00 Lei (RON)
|
|
Titlul lucrării: NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT (Art. 2.557-2.664). Cartea a VII-a: Dispoziţii de Drept Internaţional Privat
Autor / Coordonator: Avocat Eduard Dragomir
Colectie: Codul civil al României
Producător: Editura Nomina Lex, Info-Consulting Agency
ISBN: 978-606-8153-32-2
Numar de pagini: 623
Format: 148 X 215
Interior: cusut
Coperta: cartonată, tare, lucioasa
Data lansării: 3 Martie 2012
Disponibilitate: Pe stoc
Prezentare pe scurt: Lucrarea de faţă reprezintă prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat. Totodată, pentru întâia oară sunt prezentate şi comentate toate articolele în materie; pentru prima dată, sub fiecare articol s-au introdus note ce cuprind trimiteri la legislaţia conexă cu articolul în cauză (atât din dreptul intern, cât şi din dreptul internaţional), trimiteri de natură a veni în sprijinul avocaţilor şi celorlalte categorii de profesionişti ai dreptului; pentru prima dată în acest domeniu sunt reproduse toate articolele corespondente din reglementarea anterioară, pentru ca oricine să poată analiza schimbările intervenite comparand de sine însuşi noul si vechiul cadru legal; sunt reproduse ad literram dispoziţiile Legii nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Noului Cod civil; sunt reproduse în citat definiţii doctrinare, acolo unde s-a considerat util; sunt prezentate elemente de drept comparat atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din alte state; sunt prezentate în extras şi câteva elemente de jurisprudenţă, atât din dreptul intern, cât şi european; legislaţia Uniunii Europene incidentă în cazul anumitor articole este reprodusă integral. Şi, în final, lucrarea se încheie cu un glosar de termeni şi expresii juridice şi un tabel general de observaţii, corespondenţe şi corelaţii.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
|
Intrarea in vigoare a noului Cod penal atrage dupa sine necesitatea conceperii unui instrument util si facil in asimilarea si recapitularea rapida a materiei esentiale pentru examenele consacrate din domeniu, dar si pentru dobandirea rapida a cunostintelor esentiale cu privire la noul Cod.
In acest context, fisele tematice se releva a fi instrumentul cel mai adecvat pentru asimilarea rapida atat a institutiilor noi introduse prin noul Cod penal, cat si a diferentelor fata de vechile institutii, astfel cum acestea au fost regandite prin noua codificare.
In cadrul fiselor tematice, prezentarea institutiilor de Drept penal – Partea generala este realizata schematic, clar si concis, reusind sa reuneasca toate cunostintele teoretice si practice esentiale pentru orice examen.
In structurarea materiei a fost avut in vedere ansamblul subiectelor date in ultimii cinci ani la examenele de admitere in barou, definitivat in avocatura, admitere in INM si magistratura, de capacitate ale magistratilor si de licenta din principalele centre universitare, adaptate la conditiile noului Cod penal.
Structura si grafica acestei carti sunt inedite si au fost special concepute astfel incat sa asigure acoperirea intr-un timp scurt a materiei.
Fiecare fisa contine o parte teoretica si o parte practica, ce ofera atat informatii teoretice tehnice si precise, cat si principalele solutii jurisprudentiale ale instantelor romane incepand cu anul 1969 pana in prezent, care isi pastreaza valabilitatea si dupa data intrarii in vigoare a noului Cod penal.
De asemenea, fisele dedicate institutiilor de Drept penal – Partea generala cu o larga expunere practica sunt insotite de modele de minute ale hotararilor judecatoresti, in scopul conturarii unei imagini complete a modului in care textele de lege se reflecta in actele procesuale, dar si al deprinderii metodologiei intocmirii acestora din perspectiva noului Cod.
Astfel, lucrarea permite oricarui cititor (student, masterand, doctorand, practician la inceput de cariera sau cu experienta) sa inteleaga rapid si sa asimileze facil partea generala a dreptului penal, astfel cum se prezinta aceasta in conditiile noului Cod.
Pretul nostru:
52.00 Lei (RON)
|
|
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea noilor Coduri penale
Deciziile Curtii Constitutionale,
Hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept,
Recursurile in interesul legii
Curtea Constitutionala, in conformitate cu Constitutia si drept garant al suprematiei Legii fundamentale, pronunta decizii care sunt obligatorii erga omnes.
In alta ordine, Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Completul competent sa judece recursul in interesul legii si Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala, asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii, pronuntand decizii care, de la publicarea in Monitorul Oficial, sunt obligatorii pentru toate instantele judecatoresti.
Avand in vedere importanta lor in activitatea de infaptuire a justitiei, am inclus in cartea de fata toate deciziile de admitere pronuntate de completele competente ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie referitoare la sesizarile privind dezlegarea unor chestiuni de drept si recursurile in interesul legii in materie penala, precum si deciziile prin care Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele prevederi din noile coduri.
Pretul nostru:
27.00 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
20.90 Lei (RON) |
|