Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pret intreg: 29.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 23.20 Lei (RON)
Reducere: 5.80 Lei (RON) (20.00%)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Tratat de procedura penala. Partea generala, 2013 | Carte de: Ion Neagu

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

Extras:

(...)

Procesul penal este o activitate reglementata de lege; aceasta înscriere între coordonatele stricte ale legii s-a materializat în timp în adagiul „nullum judicium sine lege”. Desi reglementarea de catre lege nu caracterizeaza numai procesul penal, apreciem totusi ca, în mod special, se cuvine subliniat acest lucru în cazul acestei activiti sociale. O asemenea mentiune îsi gaseste justificarea în faptul ca, mai mult decât orice alt sector al activitii judiciare, legiuitorul, prin reglementarea pe care o face procesului penal, precizeaza pâna în cele mai mici amnunte cum sa se procedeze în rezolvarea cauzelor penale.

De asemenea, trebuie aratat ca stricta legalitate a procesului penal se impune si datorita unor instituii procesuale cu caracter de constrângere (masurile de prevenie, masurile asiguratorii), care, în cazul folosirii lor în afara legii, pot aduce vatamari drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei.

În cazul procesului penal, drepturile partilor sunt însoite de o suita de garantii, iar eficienta exercitarii drepturilor prevazute de lege este strâns legata de realizarea tuturor activitatilor procesuale în conformitate cu legea.

În cazul încalcarii legalitatii în procesul penal, pot fi aplicate sanctiuni de ordin administrativ, civil sau penal subiectilor procesuali care au realizat activitatea procesuala fara respectarea legii. În acelsai timp, actele procesuale si procedurale neconforme cu legea sunt invalidate prin sanctiuni procedurale.

(...)

EXTRAS:

 

Pretul nostru: 129.00 Lei (RON)
Cantitate:
CUPRINS:

Lucrarea este destinata atat practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instante de judecata, procurori, organe de cercetare ale politiei judiciare, alte organe de cercetare penala), cat si la avocati. In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential si documentar existent la data de 1 martie 2013. Astfel, au fost avute in vedere dispozitiile Legii nr. 202 din 25 octombrie 2010, ale Legii nr. 28 din 16 martie 2012 si ale Legii nr. 2 din 1 februarie 2013. De asemenea, lucrarea a fost intocmita in conformitate cu reglementarile noului Cod civil si ale noului Cod de procedura civila.

De precizat este faptul ca, Nu au fost utilizate prevederi ale viitorului Cod de procedura penala (Legea nr. 135/2010), despre care se preconizeaza ca va intra in vigoare la data de 1 februarie 2014, intrucat importanta unei asemenea lucrari stiintifice, aflata in raport direct de proportionalitate cu importanta sociala a procesului penal, conduce la luarea in considerare de catre autor doar a actelor normative in vigoare.

Titlul cartii: Tratat de procedura penala. Partea generala, 2013
Numele autorului/lor: Ion Neagu
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 5 Aprilie 2013
Numar de pagini: 724
ISBN: 978-606-673-075-4
Tip coperta: Cartonata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 129
Formatul de livrare: Carte in format tiparit

by Admin 2013, 23 Apr 2013

Nu au fost utilizate prevederi ale viitorului Cod de procedura penala (Legea nr. 135/2010), despre care se preconizeaza ca va intra in vigoare la data de 1 februarie 2014, intrucat importanta unei asemenea lucrari stiintifice, aflata in raport direct de proportionalitate cu importanta sociala a procesului penal, conduce la luarea in considerare de catre autor doar a actelor normative in vigoare.

by Admin 2013, 23 Apr 2013

Tratatul de procedura penala. Partea generala este destinat studentilor facultatilor de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare si de licenta, masteranzilor facultatilor de drept, candidatilor la admiterea in Institutul National al Magistraturii, candidatilor la admiterea in profesia de avocat precum si acelora care intentioneaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Recent vizualizate

Bestsellers

Carti de joc | Costume populare romanesti

Carti de joc | Costume populare romanesti

Pretul nostru: 7.00 Lei (RON)
Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011

Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului (Carte de Ioana Tudor). Editura Gramen, 2011

Pret intreg: 43.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 34.40 Lei (RON)
Reducere: 8.60 Lei (RON) (20.00%)
Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Bazele psihologiei generale | Autor: Mihai Golu

Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)
Curs de dreptul familiei | Autor: Lucia Irinescu

Curs de dreptul familiei | Autor: Lucia Irinescu

Pretul nostru: 35.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker