Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Fructe, legume si flori | Metode de prelungire a pastrarii in stare proaspata | Conserve de legume si fructe | Autori: D. Beceanu, A. Chira, I. Pasca

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Adauga spre comparare
Descriere

EXTRAS:

PASTRAREA IN STARE PROASPATA A PRODUSELOR HORTICOLE

Pastrarea consta intr-un ansamblu de operatii efectuate pentru mentinerea calitatii produselor pe un anumit interval de timp, caracteristic fiecarei specii, in vederea prelungirii duratei de consum. Depozitarea este faza tehnologica de mentinere adapostita intr-un spatiu inchis, a produselor recoltate o anumita perioada de timp.

Capacitatea de pastrare este insusirea unui produs de a-si mentine calitatea dupa recoltare. Durata de pastrare este perioada in care produsul isi mentine calitatea proprie consumului in stare proaspata, in anumite conditii de mediu.

Pastrarea produselor horticole in stare proaspata poate fi:

- temporara (...)

- prelungita un interval de timp mai scurt sau mai lung (...)

Pretul nostru: 17.50 Lei (RON)
Cantitate:

EXTRAS:

Prepararea dulceturilor

Dulceturile se obtin prin fierberea fructelor in zahar si au aspect de fruct in sirop.

Fructele sortate, spalate si divizate (caise, piersici, guti) se amesteca cu zaharul fie ca atare, fie sub forma de sirop in care se lasa 2-3 pana la 24 ore. Fierberea dulcetii se va face in vase potrivite (dublul volumului ocupat de fructe si zahar) pentru ca, in timpul fierberii, se produce spuma, volumul creste si siropul va iesi din vas. Spre sfarsitul fierberii se adauga sarea de lamaie pentru a mari aciditatea produsului si a impiedica zaharisirea ulterioara. Fierberea se face mai intai la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. Se amesteca usor in timpul fierberii, cu grija deoarece fructele trebuie sa ramana intregi.

Pentru a testa daca este gata dulceata, gospodina poate aplica mai multe metode:

a) se pune o lingurita de sirop de fructe pe o farfurie uscata, se raceste continutul si, daca siropul este legat se opreste fierberea;

b) se ia din cand in cand cratita de pe foc, ca sa se opreasca dulceata din fiert; daca fructele plutesc pana la fundul vasului (nu sunt ridicate toate la suprafata) si au un aspect lucios, unsuros (nu zemos), inseamna ca siropul este legat suficient;

c) sfarsitul fierberii dulcetii se incearca prin picurarea siropului cu o lingurita intr-un pahar cu apa rece, picaturi ce nu trebuie sa se destrame. Daca dulceata se fierbe prea mult, zaharul se va carameliza, va capata un gust de caramel si culoare maronie.

Cand dulceata este gata, se ia vasul de pe foc, se acopera cu un tifon umezit si bine stors, pentru ca vaporii sa se condenseze si sa impiedice formarea cristalelor de zahar la suprafata. Dupa ce s-a racorit, dulceata se toarna in borcane mici, se leaga cu celofan sau se acopera cu capace si se pastreaza in camari uscate si aerisite.

Titlul cartii: Fructe, legume si flori | Metode de prelungire a pastrarii in stare proaspata | Conserve de legume si fructe
Numele autorului/lor: D. Beceanu, A. Chira, I. Pasca
Editura: M.A.S.T.
Data aparitiei: 2008
Numar de pagini: 400
ISBN: 978-973-1822-16-7
Tip coperta: Carte brosata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 17.5
Formatul de livrare: Carte tiparita

by Conservare, 27 Nov 2012

În cuprinsul cărţii „Legume, fructe şi flori – metode de prelungire a păstrării în stare proaspătă“ veţi descoperi cele mai bune metode de recoltare şi păstrare în stare proaspătă a produselor horticole (Fructe, legume, flori) precum şi tehnologiile verificate de conservare a legumelor şi fructelor atât în regim industrial cât şi în regim casnic. Consumul în stare proaspăta a fructelor şi a unora dintre legume, preparate culinare din legume proaspete şi o vază cu flori radiind prospeţime sunt ocazii ideale de valorificare a produselor horticole. Din păcate, însă, după recoltare, viaţa lor poate fi foarte scurtă. Există metode de prelungire a acesteia şi ele trebuie cunoscute. Conservele din fructe şi legume asigură o păstrare de durată deşi nu rămân intacte toate calităţile materiei prime din care provin.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Bestsellers

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Pretul nostru: 39.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker