|
Psihoterapii moderne. Noua hipnoza Ericksoniana | Autori: Irina Holdevici, Bogdan Ion, Andreea Ion
Descriere
Aceasta lucrare prezinta cititorilor din Romania principiile si tehnicile hipnozei permisive. Milton Erickson (1901 - 1980) recunoscut ca fiind cea mai faimoasa autoritate mondiala in materie de hipnoterapie si in psihoterapia strategica de scurta durata, a fost una dintre cele mai creative, receptive si ingenioase personalităţi care a obtinut vindecari spectaculoase si a influentat numeroase generatii de psihoterapeuti.
Analiza si prezentarea metodelor sale, demers de altfel foarte dificil, pot servi drept sursa de inspiratie tuturor celor interesati de cunoasterea si influentarea benefica a psihicului uman.
Lucrarea se adreseaza psihologilor, medicilor, pedagogilor, dar si publicului larg doritor sa-si sporeasca orizontul cunoasterii.
Aceasta lucrare prezinta cititorilor din Romania principiile si tehnicile hipnozei permisive. Milton Erickson (1901 - 1980) recunoscut ca fiind cea mai faimoasa autoritate mondiala in materie de hipnoterapie si in psihoterapia strategica de scurta durata, a fost una dintre cele mai creative, receptive si ingenioase personalităţi care a obtinut vindecari spectaculoase si a influentat numeroase generatii de psihoterapeuti.
Analiza si prezentarea metodelor sale, demers de altfel foarte dificil, pot servi drept sursa de inspiratie tuturor celor interesati de cunoasterea si influentarea benefica a psihicului uman.
Lucrarea se adreseaza psihologilor, medicilor, pedagogilor, dar si publicului larg doritor sa-si sporeasca orizontul cunoasterii.
Titlul cartii: |
Psihoterapii moderne. Noua hipnoza Ericksoniana
|
Numele autorului/lor: |
Irina Holdevici, Bogdan Ion, Andreea Ion
|
Editura: |
Universitara
|
Data aparitiei: |
2011
|
Numar de pagini: |
327
|
ISBN: |
978-973-749-899-1
|
Tip coperta: |
Brosata
|
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): |
25
|
Formatul de livrare: |
Carte in format tiparit
|
|
Unele din tehnicile prezentate pe parcursul acestei lucrãri sunt utilizate în cabinetele de consiliere psihologicã si psihoterapie, iar altele, mai simple, pot fi utilizate chiar de persoanele care suferã de tulburãri anxioase nu prea grave, în absenta unui terapeut calificat.
În prima parte a lucrãrii sunt prezentate principiile psihoterapiei cognitive si cognitiv-comportamentale, precum si evolutia tehnicilor ce se inscriu in acest domeniu. O atentie deosebita este acordata metodelor cognitive de evaluare si autoevaluare a tulburarilor anxioase si a fricilor umane.
În partea a doua a lucrãrii sunt descrise metode comportamentale si cognitiv-comportamentale de terapie a tulburãrilor caracterizate prin anxietate generalizatã si atacuri de panicã, precum si a tulburãrilor fobice si obsesiv-compulsive. Sunt analizate în detaliu si aspectele psihologice ale fobiei sociale.
O parte însemnatã a lucrãrii este dedicatã anxietãtii legate de problemele sexuale si de relatiile interpersonale.
Particularitãtile si caracteristicile societãtii în care trãim, nesiguranta resimtitã permanent determinã ca din ce în ce mai multi indivizi sã se confrunte cu acest fenomen: anxietatea. Prezenta lucrare se înscrie în acest context. Ea îsi propune sã ofere un motiv de reflectie în legãturã cu demersul psihoterapiei moderne si faciliteazã întelegerea aparitiei tulburãrilor care au la bazã anxietatea.
Autoarea, prof. univ. dr. Irina Holdevici, cu peste 25 de ani de experientã ca psihoterapeut si psiholog specializat în optimizarea performantelor umane, recunoscutã în tarã si strãinãtate, a publicat numeroase volume, studii si articole în domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentale.
Volumul de fatã se remarcã prin ansamblul de cunostinte stiintifice transmis, invitând cititorul sã se întrebe în legãturã cu modul în care tehnicile de psihoterapie rezolvã numeroase probleme de viatã cu care se confruntã oamenii sau în legãturã cu dificultãtile pe care le întâmpinã si de care trebuie sã tinã seama terapia
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
Structurată pe douăsprezece capitole, lucrarea Florindei Golu oferă o viziune panoramică asupra spectacolului înlănţuirii ciclurilor vieţii, cu aspectele lor de contrast, schimbătoare, cu continuităţile şi discontinuităţile lor. Se insistă, cu temei, pe momentele tensionale, conflictuale, de criză, generatoare de noi motivaţii ale dezvoltării, care imprimă acesteia caracterul de proces frământat, dramatic, în contextul căruia individul se află într-o continuă şi febrilă căutare de sine.
Vârstele şi stadiile dezvoltării sunt diferite, cu profiluri psihologice distincte, dar nu sunt delimitate strict, rigid, prin graniţe de netrecut. Dimpotrivă, orice nou stadiu se prepară în sânul stadiului precedent şi oferă, la rândul lui, premisele trecerii către stadiul următor. De aici aspectul de istorie unică şi unitară a evoluţiei în timp a fiinţei umane, care rămâne tot timpul ea însăşi, identică cu sine, dar care, în acelaşi timp, acumulează şi asimilează variate modificări – cognitive, emoţionale, comportamentale, acţionale – adaptându-se la noile statute şi roluri pe care societatea i le scoate în cale pe fiecare nou palier de vârstă. Desigur că, încercând să se adaptezele la cerinţele şi prescripţiile sociale, actorii dezvoltării lunecă adesea pe panta anumitor derapări, abateri, deviaţii de la modelele psihocomportamentale expectate. Se produc aşa-numitele „erori de dezvoltare”, care, necorectate la timp, prin mecanisme educaţionale, pot sa-l coste scump pe individ, întârziindu-i evoluţia şi reducându-i potenţialul adaptativ în raport cu viaţa familială, profesională, personală.
Autoarea este foarte atentă la aceste posibile evoluţii deformate, anomice, le identifică, le semnalează celor interesaţi şi schiţează strategii ameliorative.
Dincolo de prim-planul analizei, care curge natural, fluent pe un făgaş structurat, am zice, algoritmic şi constant menţinut de autoare, construcţia lucrării conţine şi un plan secund, care îmbracă forma unor casete, tabele şi imagini, aferente textului, conţinând numeroase analize de caz, informaţii exemplificative, materiale iconice care dau suport şi substanţă tratării teoretice şi care determină ca, pe ansamblu, textul să devină foarte convingător, iar lectura lui foarte plăcută.
Autoarea evită stilul linear, simplist, superficial de biografiere descriptiv-narativă a evoluţiei psihice a omului şi trece la o abordare mai apropiată de realitate, îmbinând descrierea cu analiza explicativă aprofundată. Această calitate, asociată într-o manieră fericită cu modul de conducere a discursului ştiinţific, care este unul concret, flexibil, atrăgător, convingător, determină ca portretul psihologic al omului, cu diversele lui componente, configurate şi eşalonate cronologic, să capete coerenţă, nuanţă şi culoare, să devină unul viu, impregnat de luminile, dar şi de umbrele proprii fiecărei perioade de vârstă şi definitoriu pentru fiecare individualitate în parte. Toate acestea credem că îl vor motiva pe cititor să zăbovească cu interes asupra textului şi să realizeze o lectură agreabilă şi profitabilă.
Lucrarea Florindei Golu se înscrie în tradiţia şcolii psihologiei româneşti, cu rezultate remarcabile în domeniul analizei longitudinale a evoluţiei omului, a modului cum face el diverse achiziţii psihice, cum le gestionează şi cum se preocupă de multiplicarea lor – analiză al cărei iniţiator şi exponent de marcă este prof. Ursula Şchiopu.
Recomandăm, cu toată căldura, cititorilor – psihologi şi nepsihologi – cartea Florindei Golu, având convingerea că vor găsi în ea atât o informaţie bogată, diversă, modernă despre dezvoltarea psihică a omului cât şi sugestii, metode şi tehnici de explorare a universului evolutiv al psihismului şi, implicit, de îmbunătăţire a performanţelor cunoaşterii de sine şi a altora.
Pretul nostru:
40.00 Lei (RON)
|
|
Lucrarea "Psihologia carierei" se adreseaza in primul rand studentilor (nivel licenta, masteral sau doctoral) de la facultatile care pregatesc specialisti in domenii in care “cariera” este obiect de studiu si/sau interventie ameliorativ-optimizatoare (psihologie, stiintele educatiei, sociologie, resurse umane).
Pentru tinerii specialisti, angajati deja in provocatorul traseu-flux al construirii carierei, cartea si-a dorit sa transmita, in plus, mesajul ca viata omului contemporan, construindu-se ca o cariera si cariera omului contemporan tinzand sa se identifice cu viata sa, vechea dilema «cariera profesionala sau viata personala» necesita noi perspective de abordare si noi solutii.
Pretul nostru:
38.00 Lei (RON)
|
|
Lucrarea de fata abordeaza un subiect de un real interes pentru o categorie larga de cititori preocupati de aspectele psihologice ale performantei umane în general. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista unele elemente comune care caracterizeaza personalitatea omului care reuseste indiferent de domeniul de activitate.
Totodata, lucrarea este rodul experientei autoarei în domeniul psihoterapiei, psihologiei sportive si a psihologiei optimizarii comportamentului, ea cuprinzand date din literatura de specialitate, dar si cazuri clinice în care tehnicile psihoterapeutice si autoformative au ajutat persoana sa devina mai sanatoasa, mai echilibrata, mai eficienta.
Aceasta carte se adreseaza tuturor celor care doresc sa se autoperfectioneze si sa fie sanatosi, eficienti si sa aiba succes indiferent de domeniul de activitate.Desigur, exista si diferente, mai ales în privinta aptitudinilor, care pot sa fie psihomotrice la sportivi, artistice sau manageriale, dar personalitatea orientata spre succes pare sa fie împinsa de aceleasi resorturi interioare specifice. Mai mult, metodele de reglare si autoreglare ale starilor psihice, care îsi au originea în psihologia umana se se extind astazi tot mai mult în activitatea tuturor categoriilor de oameni si mai ales în psihologia educationala, pentru prevenirea esecului scolar si/sau profesional datorat unor factori de natura afectiva. Stresul, de exemplu, reprezinta o dimensiune constanta a vietii noastre cotidiene.
Daca pana în 1989 factorii stresanti tineau, în primul rand, de aspectele negative ale dictaturii, la ora actuala, societatea de tranzitie aduce pe scena vietii, noi tipuri de situatii stresante: incertitudinea, schimbarile rapide si adesea imprevizibile, concurenta, somajul, necesitatea reorientarii si recalificarii profesionale rapide si, nu în ultimul rand, scaderea nivelului de trai.
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
“Teoria şi metodologia evaluării” îşi propune să surprindă problematica stabilă a domeniului precum şi tendinţe şi configuraţii previzibile, integrate într o perspectiva generală sau un model capabil sa fixeze sensul achiziţiilor din domeniul evaluării din ultimele decenii, direcţia transformărilor posibile.
Este destinat deopotrivă:
• studenţilor aflaţi în procesul de formare iniţială pentru cariera didactică;
• cadrelor didactice deja formate de la toate nivelurile: profesori care activează în gimnaziu şi liceu, învăţători, educatoare, institutori, profesori pentru învăţământul primar şi preşcolar etc, care îşi continuă pregătirea prin diverse forme de perfecţionare: definitivat, grade didactice etc.
Lucrarea aduce în prim plan abordări recente din domeniul evaluării educaţionale, din perspective diferite: conceptuală, procesuală, structurală, ca finalitate etc.
De asemenea îşi propune să prezinte problematica specifică acestei discipline pedagogice, dar în acelaşi timp are ca obiectiv declarat explicarea evoluţiilor şi tendinţelor de modernizare a evaluării şcolare, delimitări terminologice şi evoluţii semantice.
Acestea sunt fundamentate pe achiziţiile recente din domeniul psihologiei, sociologiei, informaticii, teoriei comunicării etc. care îşi pun puternic amprenta asupra teoriei şi practicii educaţionale. Provocarea specială pe care o lansează “Teoria şi metodologia evaluării” o reprezintă însă abordarea evaluării şcolare din perspectiva competenţelor, în consens cu tendinţa generală de promovare a “pedagogiei competenţelor”. la care suntem martori sau la care participăm deja.
În acelaşi timp am încercat să dăm lucrării un caracter practic aplicativ. Capitolul “Demersuri aplicative” oferă exemplificări, ilustrări, comentarii şi sugestii, instrumente, metode care pot inspira studenţii şi cadrele didactice în demersurile lor evaluative. “Aplicaţiile şi temele de reflecţie” de la sfârşitul fiecărui capitol pot stimula idei, demersuri autoreflexive, căutarea de soluţii la problemele propuse.
Pretul nostru:
40.00 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Produse pentru comparatie
Pretul nostru: 25.00 Lei (RON)
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
25.00 Lei (RON) |
|