|
Home ›
Drept Civil ›
Drept civil. Obligatii | In reglementarea Noului Cod civil (2012)
Drept civil. Obligatii | In reglementarea Noului Cod civil (2012)
Descriere
Paul Vasilescu este profesor la Facultatea de drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj si a mai publicat Relativitatea actului juridic civil (2008), Regimuri matrimoniale. Parte speciala (2009), a scris cu Ionel Reghini si Serban Diaconescu Introducere in dreptul civil (2008), a coordonat volumele Consumerismul contractual (2006) si Cesiunea conventionala de contract (2007), dupa cum a ingrijit si lucrarea colectiva Mircea Muresan - Dictionar de drept civil (2009).
Cartea trateaza toate institutiile clasice ale obligatiilor: transformarea, transmiterea si stingerea obligatiilor, garantiile – personale si reale si izvoarele obligatiilor – faptul juridic licit, actul unilateral, contractul si raspunderea civila delictuala.
In prefata lucrarii, autorul, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, dezvaluie ca, scriind aceasta carte, a fost interesat „nu numai cum este acum obligatia reglementata, dar si care e punctul de fractura cu vechiul codice, care este sursa intelectuala, iar nu atat normativa, a reglementarii din noul Cod civil. Dar o carte de drept este prin definitie un efort de a explica tehnic obligatia civila, de aceea nu am putut consacra randuri prea lungi sensurilor non-juridice ale textelor analizate. Texte care impun un efort exegetic ce va trebui suplimentat in viitor cu mai multa jurisprudenta, dar si cu o reflexie asupra sensurilor culturale ale noii legi. Toate acestea vor ramane de facut in viitor, care cu cat se apropie, cu atat va face din noul cod o lege veche.”
EXTRAS:
Titlul cartii: |
Drept civil. Obligatii | In reglementarea Noului Cod civil (2012)
|
Numele autorului/lor: |
Paul Vasilescu
|
Editura: |
Hamangiu
|
Data aparitiei: |
2012
|
Numar de pagini: |
685
|
ISBN: |
978-606-522-732-3
|
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): |
95
|
|
În elaborarea editiei a III-a, apărută în august 2012, s-a avut în vedere tematica recomandata de institutiile abilitate pentru examenul de admitere in barou, sesiunea octombrie 2012.
Ca noutate fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza tematica care se cere pentru examenele in avocatura din Noul Cod civil - respectiv Aplicabilitatea in timp a Noului Cod civil si Actul Juridic Civil, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora, atat conform noului cod civil, cat si conform codului civil anterior, in functie de situatie.
Pretul nostru:
120.00 Lei (RON)
|
|
STOC EPUIZAT!
Aceasta este prima lucrare de doctrină care oferă o analiză de ansamblu a principalelor instituţii ale dreptului civil, în lumina noii reglementări - Codul civil din 2009. Publicarea unei cărţi de asemenea amploare, într-un timp atît de scurt de la intrarea în vigoare a Noului Cod civil, poate fi un gest riscant, însă, cu siguranţă necesar. Riscant, pentru că Noul Cod "ascunde", probabil, în formulările lui, şi unele "capcane", ce nu vor putea fi descoperite decît în timp, pe măsura aplicării în practică a instituţiilor sale; necesar pentru că numai explicitarea şi interpretarea de către doctrină a noilor reglementări ajută la înţelegerea lor corectă şi poate duce la crearea unei jurisprudenţe unitare.
STOC EPUIZAT!
Pretul nostru:
90.00 Lei (RON)
|
|
Titlul lucrării: NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT (Art. 2.557-2.664). Cartea a VII-a: Dispoziţii de Drept Internaţional Privat
Autor / Coordonator: Avocat Eduard Dragomir
Colectie: Codul civil al României
Producător: Editura Nomina Lex, Info-Consulting Agency
ISBN: 978-606-8153-32-2
Numar de pagini: 623
Format: 148 X 215
Interior: cusut
Coperta: cartonată, tare, lucioasa
Data lansării: 3 Martie 2012
Disponibilitate: Pe stoc
Prezentare pe scurt: Lucrarea de faţă reprezintă prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat. Totodată, pentru întâia oară sunt prezentate şi comentate toate articolele în materie; pentru prima dată, sub fiecare articol s-au introdus note ce cuprind trimiteri la legislaţia conexă cu articolul în cauză (atât din dreptul intern, cât şi din dreptul internaţional), trimiteri de natură a veni în sprijinul avocaţilor şi celorlalte categorii de profesionişti ai dreptului; pentru prima dată în acest domeniu sunt reproduse toate articolele corespondente din reglementarea anterioară, pentru ca oricine să poată analiza schimbările intervenite comparand de sine însuşi noul si vechiul cadru legal; sunt reproduse ad literram dispoziţiile Legii nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Noului Cod civil; sunt reproduse în citat definiţii doctrinare, acolo unde s-a considerat util; sunt prezentate elemente de drept comparat atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din alte state; sunt prezentate în extras şi câteva elemente de jurisprudenţă, atât din dreptul intern, cât şi european; legislaţia Uniunii Europene incidentă în cazul anumitor articole este reprodusă integral. Şi, în final, lucrarea se încheie cu un glosar de termeni şi expresii juridice şi un tabel general de observaţii, corespondenţe şi corelaţii.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
|
Extras:
Elaborarea acestei lucrări, în lumina reglementărilor noului Cod civil, reprezintă un demers semnificativ şi valoros al autorului, dar şi unul dificil, în literatura noastră de specialitate neputându-se vorbi despre o abundenţă de lucrări în domeniu, la care acesta să aibă acces.
Moştenirea, una dintre cele mai vechi relaţii sociale privind dobândirea unui patrimoniu, este analizată sub aspectul instituţiilor sale de bază, tratate şi lămurite treptat şi succint, cartea reprezentând un instrument util pentru o mai bună înţelegere a materiei dinamice şi fascinante a succesiunilor.
(...)
Dreptul civil român are ca izvor principal Codul civil din 2009, care este un cod nou, modern şi actualizat, adaptat la noile condiţii economico-sociale. Înlocuirea vechiului Cod civil, din 1864, cu modificările ulterioare, s-a discutat de mulţi ani în doctrina noastră juridică şi au fost formulate mai mult proiecte în această privinţă, dar fără succes.
Multe lucruri s-au schimbat în relaţiile sociale civile, ceea ce trebuia reflectat în Noul Cod civil. Dar toate schimbările în materia succesiunilor sunt prezentate succint în carte.
Demersul pe care l-a făcut autorul cărţii este meritul lui, fiind semnificativ şi valoros, deoarece a acţionat relativ repede după apariţia Noului Cod civil, dar în acelaşi timp şi dificil, neavând la dispoziţie o abundenţă de lucrări în domeniul din literatura noastră de specialitate la care să aibăXII Drept civil. Moştenirea. Liberalităţile. Conform Noului Cod civil acces. Dar, această din urmă precizare contribuie totodată la ridicarea valorii lucrării.
Prin acest cuvânt înainte aducem mulţumirile noastre autorului cărţii, care, prin efortul său, contribuie la descifrarea tainelor dreptului civil, şi-i dorim mult succes în continuarea acestei activităţi deosebit de onorantă pentru el şi pentru toţi teoreticienii şi practicienii dreptului.
Prof. univ. dr. Ernest Lupan
EXTRAS:
Pretul nostru:
26.90 Lei (RON)
|
|
Lucrarea Drept civil. Persoanele | In reglementarea Noului Cod civil este realizata conform noilor reglementari in materie, sintetizand principalele obiective pe care le ridica studiul celor doua mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizica si persoana juridica.
Adoptarea noului Cod civil îi obligă pe autorii de cursuri universitare să-şi revizuiască lucrările, pentru a le pune de acord cu inovaţiile pe care acesta le introduce în peisajul juridic românesc.
Astfel, aceasta lucrare prezintă importanţă nu doar faptul că materia „persoanelor” a fost reintegrată în Cod, ci şi schimbarea de concepţie pe care noua reglementare o marchează; persoana fizică nu mai este privită doar ca o abstracţiune juridică – titularul de drepturi şi obligaţii civile, ci şi ca o realitate complexă – biologică, psihică, socială – obiect al protecţiei juridice, aspect care reiese cu prisosinţă din reglementarea drepturilor personalităţii. Noul Cod civil nu are însă un caracter de noutate absolută, nici măcar în materia persoanelor, ci valorifică multe din prevederile reglementărilor cărora le ia locul, dar şi din ideile care au fost enunţate în cursul dezbaterilor doctrinare.
Aceasta lucrare reprezinta cea de-a 3-a editie, regândită din perspectiva noii reglementări, fără a omite să semnaleze elementele de continuitate. Scopul său nu este acela de aface un elogiu noului Cod civil, aşa încât, acolo unde a crezut că este cazul, autorul nu s-a sfiit să afirme şi să argumenteze că ar fi putut fi găsite şi soluţii mai potrivite decât cele pe care prevederile acestui act normativ le oferă.
Lucrarea se adresează studenţilor de la facultăţile de drept, motiv pentru care autorul a încercat o sintetizare a principalelor probleme pe care le ridică studiul celor două mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizică şi persoana juridică. La baza prezentei lucrari nu sta doar analiza dreptului pozitiv, ci sunt valorificate şi cele mai noi rezultate ale confruntărilor doctrinare de dată recentă în ceea ce priveşte modul de abordare a omului ca subiect şi obiect al dreptului.
Din aceste motive, dar şi datorta bibliografiei multiple citate, atat română cat şi străină, împreună cu o prezentare a legislaţiei conexe şi a jurispridenţei care-şi păstrează relevanţa şi sub imperiul noului Cod civil, fac din această lucrare un reper interesant pentru toţi cei preocupaţi de studiul subiectelor dreptului civil sau de rezolvarea unor aspecte practice, iar nu numai pentru studenţi.
Pretul nostru:
39.90 Lei (RON)
|
|
La elaborarea prezentei lucrari s-au avut in vedere atat noile reglementari implementate prin Noul Cod civil, doctrina, precum si practica instantelor judecatoresti, pentru a se putea aprofunda in detaliu, dar si cu usurinta, studiul dreptului civil - partea generala.
Astfel, prezentul manual, Drept civil. Partea generala conform Noului Cod Civil (2012), reprezinta un material util care, in conditiile actuale de tranzitie legislativa in domeniul dreptului civil, va contribui la initierea doritorilor in problemele actuale fundamentale ale materiei.
In principiu, insusirea dreptului civil, dar si deprinderea utilitatii, logicii, transparentei si de ce nu, a frumusetii gandirii juridice asigura baza corespunzatoare in solutionarea problemelor juridice. Numai prin formarea unei culturi juridice generale care reflecta valori fundamentale ca onestitatea, echitatea sau respectarea riguroasa a drepturilor si obligatiilor pregatim juristi adevarati
Pretul nostru:
52.90 Lei (RON)
|
|
Lucrarea Drept civil. Obligatiile. Contractul | Autor: Adam Ioan reprezinta un demers dedicat instituţiei Obligaţiilor în noul context juridic impus prin Cartea a V-a din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, o veritabilă monografie care, prin conţinutul analizei raportate la principiile fundamentale ale dreptului obligaţional, a surprins în mod exhaustiv principalul izvor al obligaţiilor – contractul – instrumentul juridic voliţional de drept substanţial prin intermediul căruia omul participă în mod activ la viaţa socială şi economică, dobândind drepturi şi asumându-şi obligaţii.
Pretul nostru:
129.00 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Produse pentru comparatie
Pretul nostru: 95.00 Lei (RON)
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
95.00 Lei (RON) |
|