- Code: 978-973-115-889-1
- Producator: Editura C.H. Beck
- Rating:
Autorii acestei lucrari au încercat să răspundă cât mai bine cerinţelor studenţilor care urmează să susţină examenele de an la disciplina Drept procesual civil şi examenul de licenţă, prin actualizarea materiei în funcţie de modificarea Codului de procedură civilă şi a unor acte normative conexe de către Legea nr. 202/2010, precum şi prin includerea în lucrare a peste 300 de teste grilă, revăzute de asemenea, asemănătoare, ca formulare şi grad de complexitate, testelor care vor face parte din probele de concurs.
Totodata, cei care vor susţine examene de admitere şi definitivat în funcţiile şi profesiile juridice şi practicienii dreptului vor găsi în lucrare instituţii noi, care nu fac parte din materia de licenţă, tratate potrivit ultimelor modificări legislative intervenite în procedura civilă în timpul scurs de la publicarea celei de-a patra ediţii.
CUPRINS:
Titlul cartii: | Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila | Carte de: Ciobanu V.M., Boroi G., Briciu T.C. |
---|---|
Numele autorului/lor: | Ciobanu Viorel Mihai, Boroi Gabriel, Briciu Traian Cornel |
Editura: | C.H. Beck |
Data aparitiei: | 28 Apr 2011 |
Numar de pagini: | 640 |
ISBN: | 978-973-115-889-1 |
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): | 89.90 |
Drept procesual civil. Partea speciala | Autor: Rosu Claudia | Editia a IV-a 2012Drept procesual civil. Partea speciala | Autor: Rosu Claudia constituie o lucrare ce prezinta în paralel dispoziţiile vechiului Cod de procedură civilă şi ale Noului Cod de procedură civilă, cititorul facandu-si o imagine completă asupra modului de desfăşurare a procesului civil, ambele fiind necesare datorită coexistenţei acestor sisteme procedurale. Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 a modificat şi completat Noul Cod de procedură civilă. În urma republicării Noului Cod de procedură civilă, schimbările efectuate au făcut necesară reactualizarea manualului de Drept procesual civil. Partea specială, corespunzător noilor prevederi legale. Referitor la partea specială, cele mai multe modificări au vizat căile de atac, dispoziţiile privind asigurarea unei practici judiciare unitare, arbitrajul, executarea silită, măsurile asigurătorii şi procedurile speciale. În rândul procedurilor speciale a fost introdus un nou capitol „Măsuri provizorii în materia drepturilor de proprietate intelectuală”.
Pretul nostru:
59.90 Lei (RON)
|
||
Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (EDITIA A III-A, 2011)Din pacate, aceasta carte nu se mai afla in stocul depozitului nostru de carte, fiind o editie epuizata! Va recomandam editia a IV-a, aparuta in iulie 2014, conforma noului Cod de procedura civila! Noua editie este disponibila aici: http://www.librariejuridica.ro/product.php?ProductID=772
Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, septembrie 2011. În elaborarea editiei a III-a, apărută în Septembrie 2011, s-au avut în vedere modificările Codului de procedura civila aduse prin Legea nr. 202/2010 ("Mica Reforma"), privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor, publicată în Monitorul Oficial nr. 714 din 26 octombrie 2010. Ca noutate absoluta fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept procesual civil este structurata in doua parti. In prima parte se analizeaza in detaliu tematica care se cere pentru examenele in avocatura, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora. Tot ca noutati, dar de natura tehnica, de aceasta data, se remarca calitatea crescuta a a realizarii cartii, calitatea hartiei imbunatatita, coperta cartonata si modul de legare cusut. Alte precizari nu credem ca mai sunt necesare, colectia de sinteze a Editurii Nomina Lex bucurandu-se deja de notoritate in randul publicului vizat.
Pretul nostru:
95.00 Lei (RON)
|
||
NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT. Cartea a VII-a: Dispozitii de Drept International Privat
Titlul lucrării: NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT (Art. 2.557-2.664). Cartea a VII-a: Dispoziţii de Drept Internaţional Privat Autor / Coordonator: Avocat Eduard Dragomir Colectie: Codul civil al României Producător: Editura Nomina Lex, Info-Consulting Agency ISBN: 978-606-8153-32-2 Numar de pagini: 623 Format: 148 X 215 Interior: cusut Coperta: cartonată, tare, lucioasa Data lansării: 3 Martie 2012 Disponibilitate: Pe stoc
Prezentare pe scurt: Lucrarea de faţă reprezintă prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat. Totodată, pentru întâia oară sunt prezentate şi comentate toate articolele în materie; pentru prima dată, sub fiecare articol s-au introdus note ce cuprind trimiteri la legislaţia conexă cu articolul în cauză (atât din dreptul intern, cât şi din dreptul internaţional), trimiteri de natură a veni în sprijinul avocaţilor şi celorlalte categorii de profesionişti ai dreptului; pentru prima dată în acest domeniu sunt reproduse toate articolele corespondente din reglementarea anterioară, pentru ca oricine să poată analiza schimbările intervenite comparand de sine însuşi noul si vechiul cadru legal; sunt reproduse ad literram dispoziţiile Legii nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Noului Cod civil; sunt reproduse în citat definiţii doctrinare, acolo unde s-a considerat util; sunt prezentate elemente de drept comparat atât din statele membre ale Uniunii Europene, cât şi din alte state; sunt prezentate în extras şi câteva elemente de jurisprudenţă, atât din dreptul intern, cât şi european; legislaţia Uniunii Europene incidentă în cazul anumitor articole este reprodusă integral. Şi, în final, lucrarea se încheie cu un glosar de termeni şi expresii juridice şi un tabel general de observaţii, corespondenţe şi corelaţii.
Pretul nostru:
69.00 Lei (RON)
|
||
Noul Cod Civil Republicat (Ad litteram - editie cartonata, noiembrie 2011)Prin formatul de prezentare îngrijit, coperta frumos cartonată şi interiorul cusut, lucrarea de față, care a văzut lumina tiparului în noiembrie 2011, se adresează în primul rând acelui segment al utilizatorilor care zilnic, prin prisma profesiei, au nevoie de noul cod civil ca şi instrument de birou. Ediţia de faţă a acestei cărţi cuprinde, după cum rezultă chiar din grafica copertei: - Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; - Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil (doar un EXTRAS); - Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (INTEGRAL); - Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL); - Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (INTEGRAL); - Index alfabetic
Şi dacă unii dintre dvs. vă întrebaţi deja dacă grafica copertei a fost aleasă la întâmplare sau chiar vrea să transmită vreun mesaj, ei bine da, puzzle-ul de pe copertă are menirea de a spune, poate într-un alt mod decât prin cuvinte, că această carte este doar prima dintr-o întreagă colecţie ce va urma sub titlul "NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT". Datorită volumului imens de muncă şi pentru că Editura Nomina Lex îşi doreşte să fie o lucrare de referinţă, cu adevărat utilă atât practicienilor dreptului, cât şi teoreticienilor, atât studenţilor la drept, cât şi altor categorii de profesionişti, editarea lucrării va avea loc de-a lungul mai multor volume, fără a se şti însă nici numărul exact al volumelor şi nici ordinea lor de apariţie. Primul dintre volume este deja prezentat pe coperta spate a acestei ediţii ad litteram şi va apărea cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2011.
Pretul nostru:
36.00 Lei (RON)
|
||
Noul Cod de procedura civila si Legea de punere in aplicare | Index alfabetic si corespondenta cu reglementarile anterioareEXTRAS: Notă. Precizăm că, prin O.U.G. nr. 4/2013, termenul de intrare în vigoare a noului Cod de procedură civilă a fost prorogat până la 15 februarie 2013, iar prin Legea privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, s-a dispus amânarea aplicării anumitor dispoziţii din noul Cod până la 1 ianuarie 2016. A se vedea textul integral al acestor acte normative infra, la finalul lucrării.
Pretul nostru:
12.00 Lei (RON)
|
||
Noul Cod de procedura civila si Codul anterior. Prezentare comparativa [Actualizare: 15 Nov. 2013]EXTRAS: (...) Art. 43. Abţinerea. (1) Înainte de primul termen de judecată grefierul de şedinţă va verifica, pe baza dosarului cauzei, dacă judecătorul acesteia se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 41 şi, când este cazul, va întocmi un referat corespunzător. (2) Judecătorul care ştie că există un motiv de incompatibilitate în pri vinţa sa este obligat să se abţină de la judecarea pricinii. (3) Declaraţia de abţinere se face în scris de îndată ce judecătorul a cunoscut existenţa cazului de incompatibilitate sau verbal în şedinţă, fiind consemnată în încheiere. Reglementarea anterioară C. proc. civ. 1865: ► art. 25: „Judecătorul care ştie că există un motiv de recu zare în privinţa sa este dator să înştiinţeze pe şefului şi să se abţină de la judecarea pricinii”; ► art. 26: „Abţinerea se propune de judecător şi se judecă potrivit normelor prevăzute de art. 30, 31 şi 32”. Art. 44. Recuzarea. (1) Judecătorul aflat într o situaţie de incompatibilitate poate fi recuzat de oricare dintre părţi înainte de începerea oricărei dezbateri. (2) Când motivele de incompatibilitate s au ivit ori au fost cunoscute de parte doar după începerea dezbaterilor, aceasta trebuie să solicite recuzarea de îndată ce acestea îi sunt cunoscute. Reglementarea anterioară C. proc. civ. 1865: art. 29 alin. (2): „Când motivele de recuzare s au ivit după începerea dezbaterilor, partea va trebui să propună recuzarea de îndată ce acestea îi sunt cunoscute”. (...)
Pretul nostru:
20.00 Lei (RON)
|