- Code: 978-606-27-0046-1
- Producator: Editura Hamangiu
Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 si legislatie conexa. Legislatie consolidata: 5 ianuarie 2015EXTRAS: Culegerea legislativă intitulată „Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 şi legislaţie conexă” a pornit de la realitatea că actuala reglementare a contenciosului administrativ prin Legea nr. 554/2004, intrată în vigoare la începutul anului 2005, reprezintă un veritabil pas înainte şi o evoluţie a legislaţiei în această materie. În contextul dinamic al dreptului european, regulile fundamentale impuse la nivel european pentru garantarea dreptului la un proces echitabil, care presupun modelarea principiilor specifice procedurii contencioase, caracterul specific al dreptului Uniunii Europene, precum şi contribuţia practicii judiciare, a jurisprudenţei Curţii Constituţionale şi a doctrinei administrative, sunt elemente care au determinat perfecţionarea legislaţiei în materia contenciosului administrativ, astfel că, în plan principal sau secundar, Legii nr. 554/2004 i-au fost aduse modificări şi completări care au fost evidenţiate în prezenta lucrare. Sub impulsul determinat de dinamica socială cât şi de dinamica fenomenului administrativ care se reflectă şi în plan legislativ, am apreciat că se impune ca această culegere să cuprindă atât Legea nr. 554/2004, modificată şi completată până la începutul lunii ianuarie 2015, cât şi legislaţia conexă acesteia. Culegerea legislativă de faţă oferă posibilitatea ca, urmărind firul articolelor din Legea nr. 554/2004, cititorul să cunoască modificările şi completările legislative care au intervenit, în principal prin Legea nr. 262/2007 şi până în prezent, cât şi cele mai importante decizii ale Curţii Constituţionale, cu privire la acestea. De asemenea, în cuprinsul acestei culegeri se regăsesc şi modificările şi completările legislative aduse Legii nr. 554/2004, urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, a Legii nr. 76/2012 privind punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010, a Legii nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 şi a Legii nr. 138/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe. Cunoaşterea sistemului legislativ oferă posibilitatea de a clarifica condiţiile şi limitele controlului de legalitate, sancţiunile, în materia atât de complexă a contenciosului administrativ, cât şi a celei conexe. Această culegere legislativă a fost concepută pentru a veni în sprijinul practicienilor, al teoreticienilor, precum şi al tuturor celor interesaţi de Legea contenciosului administrativ şi de legislaţia conexă, cu dorinţa şi speranţa că ea îşi va dovedi pe deplin utilitatea pentru a cunoaşte rapid, eficient şi complet legislaţia la zi în această materie, precum şi legătura altor acte normative cu legea-cadru – Legea nr. 554/2004 (...)
Pretul nostru:
9.90 Lei (RON)
|
|
Drept contraventional. Vol. III. Raspunderea contraventionala in dreptul muncii. Culegere de hotarari judecatoresti 2014 | Autor: Andrei PapEXTRAS: Capitolul I. Încălcarea normelor privind obligativitatea încheierii unui contract individual de muncă 1. Obligaţia asociaţiei de proprietari de a încheia contract de muncă cu îngrijitorul imobilului. Individualizarea sancţiunii contravenţionale C. muncii, art. 16 alin. (1) şi art. 260 alin. (1) lit. e) Prestarea unei activităţi în mod repetat, în schimbul unei remuneraţii şi sub autoritatea unui angajator, intră sub incidenţa raporturilor de muncă, astfel că, deşi părţile sunt libere în principiu să încheie convenţii civile, totuşi, dacă din modul de prestare a activităţii rezultă că sunt întrunite condiţiile unui raport de muncă, legislaţia muncii se aplică cu prioritate, existând obliga- ţia încheierii unui contract de muncă. Întrucât activitatea desfăşurată, după cum a reţinut şi prima instanţă, se caracterizează prin prestarea unor activităţi repetitive, cu caracter de continuitate, în schimbul unei remuneraţii, se circumscrie unui raport de muncă. (...)
Pretul nostru:
29.00 Lei (RON)
|
|
Drept contraventional. Reflectarea jurisprudentei CEDO in procedura contraventionala nationala. Vol. I | Culegere de hotarari judecatoresti 2007-2014Prezenta lucrare, intitulata Drept contraventional. Vol. I. Reflectarea jurisprudentei CEDO in procedura contraventionala nationala Culegere de hotarari judecatoresti 2007-2014 este rezultatul unei analize minutioase si al unei selectii riguroase a hotararilor judecatoresti pronuntate de diverse instante de judecata din tara, fiind prezentate constatarile si solutiile cele mai interesante adoptate de magistrati. Primul volum, intitulat Reflectarea jurisprudentei CEDO in procedura contraventionala nationala, reuneste cele mai relevante spete publicate in materie in perioada 2007-2014. Autorul, Andrei Pap a inteles sa faca o expunere a spetelor in ordinea cronologica a pronuntarii hotararilor judecatoresti, pentru ca cititorul sa poata observa mai bine care a fost optica instantelor de judecata la un moment dat si, mai ales, care a fost evolutia jurisprudentei nationale in materie contraventionala, incepand cu anul 2007 si pana in prezent. Se regasesc rezumate si unele hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care prezinta o deosebita importanta pentru procedura contraventionala nationala, avand in vedere problemele pe care le ridica Dreptul contraventional in plan practic.
Pretul nostru:
40.00 Lei (RON)
|