Recent adaugate

Crescatoria de Gaste

Crescatoria de Gaste

Pretul nostru: 29.00 Lei (RON)
ALTOIREA, pe intelesul tuturor

ALTOIREA, pe intelesul tuturor

Pretul nostru: 23.50 Lei (RON)
Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Teste Grila – Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala | 2015

Pret intreg: 110.00 Lei (RON)
Pretul nostru: 99.00 Lei (RON)
Reducere: 11.00 Lei (RON) (10.00%)

Google+

Dreptul familiei si actele de stare civila conform Noului Cod civil | Autor: Cristina Codruta Hageanu

  

Recomanda unui prieten Adauga parerea ta Adauga in lista de dorinte Remove from compare list
Descriere

EXTRAS:

 

Capitolul I. Familia

1. Încă de la apariţia vieţii pe pământ, oamenii au ales să trăiască în grupuri, indiferent care era legătura dintre membrii acestora: teritoriul ocupat, zeitatea căreia i se închinau, descendenţa din acelaşi strămoş pe linie maternă sau paternă şi, mai târziu, filiaţia, rudenia şi căsătoria. 

Dumnezeu a spus: „Nu este bine ca omul să fie singur” (Geneza I, 18) şi a făcut pe bărbat şi pe femeie, astfel că majoritatea civilizaţiilor au adoptat căsătoria monogamă heterosexuală ca bază a familiei şi, în final, a societăţii, pentru că aproape toată viaţa umană se desfăşoară în cadrul unei familii, pornind de la familia în care ne naştem şi ajungând la familia în care aducem pe lume propriii copii.

2. Din punct de vedere sociologic, familia se clasifică astfel:

– familia nucleu – constă în doi adulţi de sex opus care întreţin o relaţie sexuală aprobată de societate, împreună cu copiii lor, fireşti sau adoptaţi. Acest tip de familie, la rândul său, poate fi de orientare, respectiv familia în care ne naştem şi în care ocupăm statutul de copil, şi familia de procreare, familia pe care o creăm prin căsă- torie şi obţinem statutul de adult;

– familia extinsă sau consangvină – reuneşte două sau mai multe familii nucleare unite prin legătura părinte-copil şi include legăturile între fraţi şi surori;

– familia poligamă sau poliandră – forma de căsătorie în care un bărbat/o femeie are dreptul să se căsătorească cu mai multe femei/bărbaţi în acelaşi timp. Poliandria este o formă de căsătorie puţin răspândită, cercetările antropologice rezumându-se la citarea doar a două societăţi poliandre (Nayar şi Toda din India) şi a unor grupuri din Nepal [1] .

În schimb, poligamia este mult mai răspândită, ea fiind o practică a populaţiilor musulmane [2] care s-a extins şi în unele ţări occidentale.

(...)

 

DETALII  EXTRAS:

  

 

Pretul nostru: 49.00 Lei (RON)
Cantitate:

CUPRINS:

 
Titlul cartii: Dreptul familiei si actele de stare civila conform Noului Cod civil
Numele autorului/lor: Cristina Codruta Hageanu
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 8 Noiembrie 2012
Numar de pagini: 352
ISBN: 978-606-522-881-8
Tip coperta: Carte brosata
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 49
Formatul de livrare: Carte tiparita

by Dreptul familiei, 14 Nov 2012

Cursul de fata prezinta o analiza detaliata a dreptului familiei, ca ramura a sistemului de drept, raportat la noua viziune a legiuitorului roman asupra relatiilor de familie si a celor asimilate acestora, care in prezent sunt cuprinse in reglementarea unitara a Codului civil. Autoarea examineaza institutiile de baza ale dreptului familiei – casatoria, logodna, regimurile matrimoniale, rudenia si afinitatea, filiatia, obligatia legala de intretinere, autoritatea parinteasca, adoptia – si prezinta atat opiniile din doctrina de specialitate si practica judiciara in materie, cat si propriile opinii si propuneri de lege ferenda. De asemenea, sunt prezentate dispozitiile Legii nr. 119/1996 privind actele de stare civila, recent republicata.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Cosul de cumparaturi

In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !

Moneda

Produse pentru comparatie

Bestsellers

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Cresterea Crapului - Carte din Colectia Ferma

Pretul nostru: 39.00 Lei (RON)

eXTReMe Tracker