|
Drept financiar public (Editia a V-a, 2012) | Autor: Saguna Dan Drosu
Descriere
Cursul analizează aspecte referitoare la noţiunea de „finanţe publice”, atribuţiile principalelor organe ale statului implicate în procesul bugetar, activitatea bugetară, veniturile şi cheltuielile publice, controlul execuţiei bugetare, răspunderea în materie financiară şi moneda unică europeană
DETALII TEHNICE:
-
Titlul cartii: Drept financiar public (Editia a V-a, 2012)
-
Numele autorului: Saguna Dan Drosu
-
Editura: C.H. Beck
-
Data aparitiei: 22 Nov. 2012
-
Numar de pagini: 416
-
ISBN: 978-606-18-0105-3
-
Tip coperta: Carte brosata
-
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): 69.90 RON
-
Formatul de livrare: Carte tiparita
Titlul cartii: |
Drept financiar public (Editia a V-a, 2012)
|
Numele autorului/lor: |
Saguna Dan Drosu
|
Editura: |
C.H. Beck
|
Data aparitiei: |
22 Nov. 2012
|
Numar de pagini: |
416
|
ISBN: |
978-606-18-0105-3
|
Tip coperta: |
Carte brosata
|
Pret intreg (Pretul de coperta afisat de producator): |
69.90
|
Formatul de livrare: |
Carte tiparita
|
5
by Finante publice, 03 Dec 2012
Drept financiar public (Editia a V-a, 2012) | Autor: Saguna Dan Drosu
69.90 Lei (RON)
Finantele publice moderne -
dupa primul razboi mondial, se afirma tot mai mult doctrinainterventionista a statului in activitatea economica, ce sustine cresterea rolului autoritatilorpublice in viata economica, cu scopul de-a influenta procesele economice si de-a prevenicrizele economice, toate acestea au dus la infiintarea, unor intreprinderi publice sausocietati comerciale cu capital mixt, acordarea de subventii si facilitati unitatilor economiceprivate.
|
Drept bancar | Carte de: Postolache Rada este o lucrare destinată studenţilor, practicienilor şi tuturor celor interesaţi de universul juridic bancar, lucrarea conţine pârghiile comprehensiunii în complexitatea sistemului bancar, instituţional şi operaţional.
Cartea este fundamentată pe o diversitate de acte normative cu relevanţă în domeniu, acoperind problematica bancară analizată: reglementările speciale, inclusiv normele edictate de banca centrală a României, vizând instituţiile de credit – statutul juridic, condiţiile de acces pe piaţa bancară, funcţionarea, cât şi obligaţiile lor profesionale; în egală măsură, noul Cod civil, temeiul juridic general al contractelor bancare, purtând amprenta unificării dreptului privat, o veritabilă provocare pentru aprofundarea studiului şi ancorarea sa în realitatea juridică prezentă.
In acest sens, sunt prezentate principalele contracte bancare, stabilind regimul lor juridic şi particularizându-le: contul bancar curent; depozitul de fonduri; creditul, în complexitatea conţinutului său; scrisoarea de garanţie bancară; cardul; închirierea casetelor de valori. De asemenea, în contraparte cu piaţa bancară fără frontiere şi cu câmpul libertăţii contractuale, este prezentată autoritatea de reglementare, autorizare şi supraveghere în domeniu, conferind integralitate studiului nostru.
Pretul nostru:
49.90 Lei (RON)
|
|
Lucrarea Gestionarea domeniului public | Jurisprudenta relevanta a C.J.U.E. si a instantelor nationale incearca sa ofere celor interesati minime repere privind problemele de natura fiscala ce pot sa apara in activitatea de gestionare a domeniului public. Sunt abordate astfel, prin intermediul unor hotarari provenind de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si de la instantele nationale, mai multe teme: taxa pe valoarea adaugata, taxele speciale instituite de autoritatile locale, masurile complementare privitoare la vehiculele stationate pe domeniul public, reglementarea jocurilor de noroc, diverse taxe regionale aplicate in statele membre ale Uniunii Europene, atribuirea licentelor de telecomunicatii mobile etc.
Astfel, cartea se adreseaza atat corpului magistratilor – in special celor care isi desfasoara activitatea in domeniul contenciosului administrativ si fiscal –, cat si celorlalti profesionisti ai dreptului, fie ei practicieni sau teoreticieni, si poate reprezenta un punct de pornire pentru o cercetare mai cuprinzatoare a tematicii.
Totodata, lucrarea poate constitui un reper si pentru autoritatile administratiei publice centrale si locale, in vederea adaptarii reglementarilor proprii si a elaborarii pe viitor a unor dispozitii conforme cu principiile relevate de jurisprudenta nationala si europeana. Cosmin Flavius Costas
Pretul nostru:
25.00 Lei (RON)
|
|
CAPITOLUL I.
JURISPRUDENŢĂ NAŢIONALĂ
Secţiunea 1. Interferenţa dreptului concurenţei cu alte ramuri de drept
A. Interferenţa cu Dreptul proprietăţii intelectuale şi industriale
1. Denigrare. Acţiune în constatarea săvârşirii actelor de concurenţă neloială. Prescripţia dreptului la acţiune.
2. Caracterul nepatrimonial al acţiunii în concurenţă neloială. Lipsa procedurii prealabile a concilierii
Legea nr. 11/1991, art. 4 alin. (1) lit. d) şi lit. e), art. 7 alin. (1), art. 9
C. proc. civ., art. 720 1 1.
Notificările unei societăţi care conţin afirmaţii nereale referitoare la activitatea acesteia (faptul că ar fi singura îndreptăţită să folosească anumite etichete), precum şi la activitatea unei alte societăţi concurente şi a produselor acestora (cum că aceasta ar folosi fraudulos aceleaşi etichete), comunicate direct altor comercianţi, deşi conduita comercială loială impunea comunicarea direct producătorilor, sunt de natură să dăuneze bunului mers al entităţii concurente, îmbrăcând cazul tipic de denigrare, astfel că întruneşte elementele constitutive ale faptei prevăzute de art. 4 lit. d) şi lit. e) din Legea nr. 11/1991. Prejudiciul cauzat reclamantei este evident şi are caracter cert, atât în privinţa existenţei cât şi în privinţa posibilităţii de evaluare. Astfel, societatea reclamantă este un producător renumit de vinuri distribuite pe întreg teritoriul ţării, aşa încât activitatea de denigrare a afectat raporturile juridice contractuale, cât şi prejudicierea imaginii. Există un prejudiciu de imagine derivat tocmai din notorietatea societăţii reclamante în materie de produse de vinificaţie, astfel încât reclamanta este îndreptăţită legal în a solicita daune-morale ca şi compensaţie.
Din perspectiva dispoziţiilor art. 6 din Legea nr. 11/1991, calea acţiunii civile este deschisă pentru orice persoană care se consideră prejudiciată prin-un act de concurenţă neloială, independent de calificarea acelui act ca şi contravenţie. Potrivit dispoziţiilor art. 12 din Legea nr. 11/1991, dreptul la acţiune se prescrie în termen de un an de la data la care păgubitul a cunoscut sau ar fi trebuit să cunoască dauna şi pe cel care a cauzat-o, dar nu mai târziu de 3 ani de la data săvârşirii faptei.
(...)
Pretul nostru:
65.00 Lei (RON)
|
|
Drept comercial roman | Autor: Dumitrescu Aida Diana, Stefan Mihaila se adresează tuturor specialiştilor (teoreticieni sau practicieni) din domeniul comercial, dar şi acelor persoane care acum încep studiul dreptului comercial.
Noutatea materialului constă în analiza juridică a instituţiilor specifice în integralitatea lor, în raport de dispoziţiile Noului Cod civil şi Noului Cod de procedură civilă, în contextul unei structuri logice şi abordări mixte (teoretică - practică).
Autorii [Dumitrescu Aida Diana, Stefan Mihaila] prezintă şi explică concepte de drept comercial cu caracter de noutate, analizează ultimele noutăţi legislative în materie şi introduc în discuţie, argumentat, puncte de vedere de natură să motiveze poziţionările specialiştilor.
Pretul nostru:
69.90 Lei (RON)
|
|
Lucrarea Drept financiar tratează, în evoluţia, complexitatea şi integralitatea lor, componentele de bază ale sistemului juridic financiar. Pentru accesibilitate, informaţia a fost ordonată, fiind structurată în şase capitole, acoperind aria tematică în integralitatea elementelor sale.
Firesc, are drept punct de plecare reperele comune privind dreptul financiar, o punere în temă, urmate, în conexiunea lor de: bugetul public naţional - principiile bugetare, comune şi specifice; procedura bugetară, în integralitatea etapelor sale; sistemul veniturilor publice, cu relevarea varietăţilor, trăsăturilor, funcţiilor, elementelor comune şi delimitarea conceptuală a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor, ca resurse financiare de bază ale bugetului general consolidat; împrumutul public; controlul financiar – formele, elementele specifice şi tehnicile de asigurare a realizării lor.
Consecvenţi ideii de interdisciplinaritate şi animaţi de dezideratul unui examen cât mai complet şi aprofundat, au fost tratate şi procedurile fiscale, contenciosul financiar şi răspunderea juridică în domeniu, cu prezentarea conţinutului lor specific, printr-o raportare sistematică şi comparativă la dreptul comun - Codul civil, Codul de procedură civilă şi Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, făcând accesibilă înţelegerea acestora şi sporind valenţele teoretice şi practice ale lucrării.
Lucrarea este, în primul rând, rodul analizei volumului imens al dispoziţiilor normative care configurează conţinutul juridic al finanţelor publice; ne-au servit ca suport juridic, în ordinea incidenţei lor, actele normative financiare în vigoare la data de 30 noiembrie 2013, în special: Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice; Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale; Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice; Legea nr. 571/2003 – Codul fiscal; Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 – Codul de procedură fiscală; Legea nr. 94/1992 cu privire la organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi; Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv; Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică; Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Ca suport documentar, ne-au servit, în egală măsură, lucrările doctrinare de referinţă din lista bibliografică şi jurisprudenţa din domeniu. Apreciem că elementele de conţinut, valoarea informaţiilor şi maniera de abordare şi sistematizare poate asigura o bună formare şi deschidere pentru practicianul de mâine, care va pleda pentru realizarea finanţelor publice în integralitatea lor. Totodată, eminamente practică şi într-o perpetuă evoluţie, materia analizată îşi relevă conexiunile cu unele domenii de relaţii sociale reglementate juridic, cărora le este tributară, precum: civil, procesual civil, penal, procesual penal. Destinat studenţilor, practicienilor şi tuturor celor interesati de dreptul financiar, lucrarea conţine pârghiile comprehensiunii în complexitatea sistemului financiar.
Pretul nostru:
69.90 Lei (RON)
|
|
Cosul de cumparaturi
In acest moment, COSUL DE CUMPARATURI este gol !
Produse pentru comparatie
Pretul nostru: 69.90 Lei (RON)
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
69.90 Lei (RON) |
|