Date: 2012-03-15
într-o modalitate diferită decât cea utilizată de justiţia clasică, în măsură să dezvolte interesul publicului spre direcţii de acţiune ce ar putea contribui la progresul societăţii, într-o etapă în care ineficienţa instituţională face necesară implicarea fiecăruia dintre noi.
Revista Română deADR (Alternative Dispute Resolution) are ca obiectiv promovarea specialiştilor, a tinerilor cercetători şi a lucrărilor acestora spre atenţia unui public avizat, naţional şi internaţional, prin plasarea revistei în baze de date internaţionale, în măsura în care se dovedeşte a fi un produs cu un conţinut ştiinţific ridicat, garantat de calitatea lucrărilor publicate care vor trece prin filtrul unui consiliu ştiinţific format din profesori universitari, judecători, avocaţi şi mediatori, alături de specialişti în negociere şi tranzacţii internaţionale.
Conducerea redacţională va fi asigurată de domnul lector univ. dr. Rădulescu Dragoş Marian, un specialist al sistemelor ADR, cu o bogată activitate ştiinţifică desfăşurată în mediul universitar.
Revista Română deADR (Alternative Dispute Resolution) va fi structurată pe mai multe secţiuni de cercetări în domeniul soluţionării conflictelor (Mediere; Arbitraj; Negociere), având apariţii trimestriale, fiind văzută ca un spaţiu de dezbateri constructive şi echidistante pentru dezvoltarea spiritului moral şi a responsabilităţii civice a fiecăruia dintre noi.
Revista Română deADR (Alternative Dispute Resolution) va putea fi achiziţionată de la punctele de difuzare a cărţilor şi revistelor de specialitate la preţul de 25 Ron, precum şi online de pe site-ul editurii www.nominalex.ro, dar şi de pe site-urile de specialitate, precum www.librariejuridica.ro, la un preţ promoţional de 20 ron, existând şi varianta încheierii un abonament anual.